1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Netti ei toimi Sony Braviassa

Viestiketju Televisiot -osiossa. Ketjun avasi Benares 03.08.2017.

 1. Benares

  Benares Regular member

  Liittynyt:
  16.11.2008
  Viestejä:
  118
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Hei!

  Halusin valokuidun asentamisen yhteydessä ottaa älytelevisomme Sony Bravia KDL-40EX500:n myös nettikäyttöön. Näyttöön tuli ilmoitus: Verkon asetus valmis. TV.n yhdistäminen verkkoon onnistui. Verkon käyttöönottotilassa tuli ilmoitukset: Yhteystapa Kiinteä yhteys, Kaapeliyhteys OK, IP-osoitteen asetus Autom. Samoin ruudulle ilmaantuivat seuraavia asioita koskevat lukemat: IP-osoite, Aliverkon peite, Oletusyhdyskäytävä, Ensisijainen DNS-palvelin ja Mac-osoite sekä vielä maininta Välityspalvelin ei käytössä.

  Kaikki siis näytti hyvältä, mutta Palvelimen näyttöasetuksia ladattaessa tuli kuitenkin ilmoitus Palvelimia ei tunnisteta. Tarkista yhteydet, paina OPTIONS-painiketta ja valitese „Päivitä luettelo“. Päivittäminen ei kuitenkaan auttanut. Painettuani Päivitä internet-sisältö, ruutuun tuli ilmoitus: Asetusten valinta epäonnistui yhdistettäessä. Yritä myöhemmin uudelleen.

  Kun homma ei useista yrityksistäni huolimatta onnistunut, palautin televisoon tehdasasetukset. Tämän jälkeen kaikki kuitenkin toistui samanlaisine virheilmoituksineen.

  Mistähän tässä on kysymys? Onko jotain tehtävissä? Olisin kovin kiitollinen kommenteista ja avusta!
   
 2.  
 3. Näppishemmo

  Näppishemmo Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2017
  Viestejä:
  497
  Kiitokset:
  75
  Pisteet:
  28
  Suosittelen Chromecastin hankkimista. Älytelkkareiden kanssa saa aina tapella ja niiden käyttöliittymät ovat yleensä aika tökeröt nykyaikana. Chromecast on niin helppo jos omistaa Android kännykän tai tablettimen. Itsekään en ole käyttänyt älytv ominaisuuksia vuosiin tämäntakia.
   
 4. Benares

  Benares Regular member

  Liittynyt:
  16.11.2008
  Viestejä:
  118
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kiitos vastauksesta Näppishemmo! Lueskelin tuosta Chromecastista. Meillä on siis nyt valokuituverkko ja sen kautta myös Wifi-yhteys talon sisällä. Asentaja pani kahteen pistorasiaan mokkulan, jotka keskustelevat keskenään, toinen kytkettynä valokuidun päätelaitteeseen, toinen olohuoneessa olevaan televisioon. Onko tästä systeemistä hyötyä Chromecastin kanssa vai toimiiko Chromecast yhtä hyvin pelkästään kännykän tai tabletin kautta, kunhan on vain Wifi-yhteys olemassa? Olen ajatellut myös Watsonin tarjonnan hyödyntämistä, mutta saako Chromecastin kautta itse asiassa samat palvelut ilmaiseksi kuin Watson tarjoaa maksullisena?
   
 5. Näppishemmo

  Näppishemmo Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2017
  Viestejä:
  497
  Kiitokset:
  75
  Pisteet:
  28
  Chromecast toimii tosiaan wifi yhteyden kautta ja vaatii Android kännykän tai tablettimen ja sen kautta voi

  - Peilata kännyn/tablettimen näytön telkkariin jolloin telkkarissa näkyy sama näkymä kuin näiden ruuduilla
  - Katsella Areena, Katsomo, Ruutu, Netflix, Youtube yms videopalveluita
  - Selailla nettiä näiden omilla selaimilla
  - Käytössä on kännyn/tablettimen oma näppäimistö eli hakeminen on paljon nopeampaa kuin monissa älytelevioissa joissa kirjaimet valitaan yksitellen kaukosäätimellä
  - Ei vanhene niin nopeasti kuin televisio ohjelmistoltaan. (Tuttavan älytelkkarista lakkasi jo Yle Areena toimimasta vaikka ikää sillä on 3-5 vuotta.)

  Myös Watson toimii Chromecastin kautta: https://www.watson.fi/fi/blogi/chromecast-–-hifistelijöiden-hupia-vai-kätevä-apuri tarjouksista en osaa tarkemmin sanoa. Chromecast laitetta on kahta eri versiota. Toinen tukee 4K mutta on taas 80 euron hintainen ja toinen Full HD asti mutta maksaa alle 40 euroa.
   
  timodahlg kiitti tästä.
 6. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  3,867
  Kiitokset:
  122
  Pisteet:
  93
  4k-malli sisältää myös ethernet-liittimen, jolloin huono langaton yhteys ei rajoita toimintaa. Suosittelen myös chromecastia älytelkkarin tilalle. Valmistaja yleensä kyllästyy nopeasti älytelkkarin päivittämiseen, jolloin huonosta käyttökokemuksesta tulee entistä kehnompi.
   
  timodahlg kiitti tästä.
 7. Benares

  Benares Regular member

  Liittynyt:
  16.11.2008
  Viestejä:
  118
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Nyt netti toimii hienosti TV:ssä Chromecastin kautta. Kiitos Näppishemmo avusta!
   
 8. Näppishemmo

  Näppishemmo Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2017
  Viestejä:
  497
  Kiitokset:
  75
  Pisteet:
  28
  Olkaas hyvä!
   

Jaa tämä sivu