1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Netti ei toimi langallisena, toimii langattomamana

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi Kope500 24.02.2018.

  1. Kope500

    Kope500 Member

    Liittynyt:
    13.05.2016
    Viestejä:
    47
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tosin uus kone tuli eilen.

    4g modeemi ja usbilla koneessa kiinni.
    Sanoo että löytyy internet yhteys mutta yrittää tunnistaa sitä tosi kauan. Tämä siis langallisena, sekä vianmääritys iskee "

    Kohteella ei ole kelvollista IP-määritystä "

    Välillä netti sitte rupeaa toimimaan mutta puoletkaan sivuista ei aukea " Palvelimen ip osoitetta ei löytynyt tms " sanoo.

    Langattomana sama netti toimii moitteettomasti.

    Mikä avuks?
     
  2.  
  3. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,012
    Kiitokset:
    142
    Pisteet:
    73
    Vika on tuossa usbissa, se ei ole sama kuin langallinen verkko (rj45).
    Tarkista myös että virransäästöasetukset ovat pois päältä, niillä on myös ollut taipumus aiheuttaa tuommoisia toimii/eitoimi -juttuja.
    Eli laitehallinnasta joka laitteesta pukki pois ruudusta "salli laitteen sammutus" tjsp.

    T: Vesku
     
    Kope500 kiitti tästä.
  4. Kope500

    Kope500 Member

    Liittynyt:
    13.05.2016
    Viestejä:
    47
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Oon miettiny erillisen 4g reittimen ostamista mihin sais vaan tuon 4g kortin kiinni.
    Onko nuo mistään kotoisin? Tosissaan ei oikee kiinteää nettiä tähän kämppään saa.

    Jännä miten toimi vanhassa koneessa moitteettomasti. Pistin nyt usb kiinni että latautuu, otin pois käytöstä ja käytän langattomana.
     
  5. Pekkavaltteri

    Pekkavaltteri Active member

    Liittynyt:
    15.09.2017
    Viestejä:
    826
    Kiitokset:
    222
    Pisteet:
    53
    Erilliset 4g-reitittimet on huomattavasti parempia kuin mokkulat, suosittelen. Esim huawei b315 on hyvä vaihtoehto.
     
  6. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,012
    Kiitokset:
    142
    Pisteet:
    73
    Ihan yhtä langaton se 4g on, vai mitenkä kuvittelet sen netin maagisesti ilmaantuvan?
    Nuo mokkulat on vain pääasiassa roskaa.
    Oikeat reitittimet sisältää myös oikeita lankaportteja (rj45) sen wlanin lisäksi.
    Eikä niitä saa kympillä eikä oikein vielä kahdellakaan.

    T: Vesku
     
  7. Pekkavaltteri

    Pekkavaltteri Active member

    Liittynyt:
    15.09.2017
    Viestejä:
    826
    Kiitokset:
    222
    Pisteet:
    53
    Kunnon 4g-reitittimessä on lan-portteja, jolloin ei tarvitse käyttää wifiä eikä usbia. Kysehän taisi olla sisäisen verkon toimimattomuudesta eikä 4g-yhteyden
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,149
    Kiitokset:
    731
    Pisteet:
    123
    Lähdetääs nyt liikkeelle siitä, että kerrot ensin mikä laite sinulla nyt on. Katsotaan sitten, mikä olisi hyvä valinta.
    Mokkulayhteys ei koskaan ole hyvä ja ei yhteys sinänsä parane, vaikka mitä laitteita sen kylkeen hankkisit.
     
  9. Kope500

    Kope500 Member

    Liittynyt:
    13.05.2016
    Viestejä:
    47
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    https://www.verkkokauppa.com/fi/product/25768/hxrvv/Huawei-E5785-3G-4G-LTE-modeemi-ja-WiFi-reititin

    Tälläsen tapanen, mikä tuli aikoinaan otettua samalla kun kävi netin hakemassa.
    Taitaaa olla mallin vanhempi, kuin tuo kuvassa.
    En vaan oikein ymmärrä, kun muissa koneissa toiminu OK usb kanssa.
    Sillä nyt niin väliä, voisin reittimen kunnollisen hommata. Että sais rj45 kanssa koneeseen kiinni.

    https://www.multitronic.fi/fi/products/948247/huawei-b315s-22-4g-modeemi
    Mietin vaa jos tälläsen ostan, ettei herjaa samaa?

    Kun tääkään ei langallisena toimi, niin toimiiko tuo varmasti rj45 kanssa

    Tosissaan kun langallisena iskee kiinni
    Tunnistelee vain tosi pitkään.
    Eilen sain jotenkin toimimaan, mutta puoletkaan sivuista ei auennu.

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 24.02.2018
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,149
    Kiitokset:
    731
    Pisteet:
    123
    Älä lähde rahaa tuhlaamaan, tuo ei paranna tilannetta yhtään. Pitää vaan korjata ongelma, niin toimii kyllä.

    Yleensä kun tuo tyyppisen laitteen kytkee eka kertaa koneelle se tarjoa asentamaan yhteysohjelmaa.
    Onko käyttöjärjestelmä sama kuin aikaisemmassa koneessa jossa tuo toimi?

    Jos käyttöjärjestelmä on nyt uudempi, on mahdolista, että mokkulan ohjelmisto pitäisi ensin päivittää, mutta "tällaisen tapaiseen" sitä on vaikeaa etsiä. Pitäisi tietää laitteen tarkka malli ensin.
     
    Viimeksi muokattu: 24.02.2018
  11. Kope500

    Kope500 Member

    Liittynyt:
    13.05.2016
    Viestejä:
    47
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Pääsen käsiks tohon mokkulan asetuksiin kyllä.
    Oon ettiny sieltä päivityksiä, mutta ne on kuulema ajantasalla.
     
  12. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,840
    Kiitokset:
    744
    Pisteet:
    193
    Tuota IP-ongelmaa voisi koittaa korjata seuraavasti:
    Avaa komentokehote
    Anna komento ipconfig /release
    Seuraavaksi ipconfig /renew
    Poistu komennolla exit

    Kyseessä lienee Windows 10 joka saattaa sammutettunakin säilyttää joitakin asetuksia "käynnistymisen nopeuttamiseksi". Jos se on tallentanut ristiriitaisen IP-tiedon, voisi koittaa koneen täydellistä sammuttamista pitämällä Shift painettuna samalla kun klikkaa Sammuta. (Vai miten se nyt meni, kun itsellä ei ole Win kymppiä).

    Kumpikin keino on ainakin helposti kokeiltavissa ja saattaa jopa auttaa, koska ongelma näyttää olevan koneen saamassa IP-osoitteessa.
     
  13. Kope500

    Kope500 Member

    Liittynyt:
    13.05.2016
    Viestejä:
    47
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kokeillaas tätä seuraavaks.

    [​IMG]

    Sain nyt sen verran langallisena pelittämään kun manuaalisesti lisäsin tuon. Googleen, facebookkiin jne pääsee, mutta muualle ei


    Edit:
    [​IMG]

    Shift sammutusta jo eilen kokeilin, silloin se on valmiiksi yhdistänyt, eikä tunnistele yhteyttä sen enempää. Joka tapauksessa muualle kuin googleen,fb jne ei pääse.
     
  14. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,840
    Kiitokset:
    744
    Pisteet:
    193
    Jos menet tarkastelemaan kyseisen lähiverkkoyhteyden ominaisuuksia, ja sieltä erityisesti TCP/IPv4-asetuksia, niin näyttääkö siellä tältä?
    upload_2018-2-24_21-24-42.
     
    Kope500 kiitti tästä.
  15. Kope500

    Kope500 Member

    Liittynyt:
    13.05.2016
    Viestejä:
    47
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    [​IMG]
    Jo oli helvetti homma päästä tänne windows kympillä. Sielä näyttää juuri tuolta.
    Vaihdoin dns hakemisen automaattiseksi, muttei mitään.

    Hermot alkaa palamaan kun lyö kiinni langallisena nii jo ei pääse minnekkään sivuille ja pitää rämpyttää edes takas langallinen -> langaton
     
  16. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,840
    Kiitokset:
    744
    Pisteet:
    193
    Tuolla kohdassa Ominaisuudet näkyy vain IPv6 enkä ymmärrä miksi, koska TCP/IPv4 on myös valittu käyttöön. Olisiko mokkulan profiiliasetuksissa IP-tyypin valinta, jossa olisi valittuna vain IPv6? Jos näin on, niin vaihda tyypiksi IPv4 & IPv6.
     
  17. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    3,554
    Kiitokset:
    721
    Pisteet:
    123
    Laita kiinteä verkkoyhteys koneeseen kiinni.
    Klikkaa käynnistä valikkoa hiiren oikealla ja valitse "Komentokehote (Järjestelmänvalvoja)"
    Käytä komentokehotetta aina järjestelmänvalvojana.

    Kopioi komentokehotteeseen seuraavat komennot ja paina Enter jokaisen jälkeen.

    netsh winsock reset
    netsh int ip reset
    ipconfig /release
    ipconfig /renew
    ipconfig /flushdns

    Lopuksi käynnistä kone uudelleen.
     
  18. Kope500

    Kope500 Member

    Liittynyt:
    13.05.2016
    Viestejä:
    47
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ei löydy mokkulan sivuilta mistään noiden vaihtoa.

    [​IMG]

    Hermot tän roskan kanssa pelleilyyn menee...
    Langallisena kun iskee niin ei pääse edes mitään tekemään kun puoletkaan sivuista ei aukea (palvelimeen ei yhteyttä tms..)

    Jos tää nyt toimis erillisellä reittimellä kiinteenä nii ihan mielellään tuon 100-150e laitan mielummin kun pelleilen tän kanssa päivät ja pitkät

    [​IMG]
    Langattomana tuo ipv4 pelaa

    Tehty, ei mitään.

    ipconfig /renew
    ipconfig /flushdns näillä antaa vain erroria (samaa kuin pari viestiä taaksepäin)
     
  19. 205

    205 Regular member

    Liittynyt:
    17.03.2011
    Viestejä:
    296
    Kiitokset:
    24
    Pisteet:
    28
    Tere mitäs näyttää verkko ja internet >eternet ? "(kirjaimia/numero) ei yhteyttä"
    jos näin poista se (muuta sovittimenasetuksia) ja tee tuo trinityn ohje
     
  20. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,811
    Kiitokset:
    112
    Pisteet:
    93
  21. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,012
    Kiitokset:
    142
    Pisteet:
    73
    Nuo ladattavat akulla varustetut purkit on juuri sitä roskaa, niinkuin olet huomannut. Se usbiliitäntä on tarkoitettu oikeastaan vain sen langattoman osuuden konffaamiseen siihen purkkiin tai akun lataamiseen, eikä oikeastaan varsinaisen verkon käyttön.
    Jos se toimii langattomana, käytä sitä vain langattomana.
    Esimerkki toimivasta laitteesta.
    Jossa edelleenkin on se usbi, mutta se on esim. tulostimen tai ulkoisen levyaseman jakoon....

    T: Vesku
     

Jaa tämä sivu