1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Netti ei niin nopea kuin pitäisi (rajua hidastelua)

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi Webez 21.09.2007.

  1. Webez

    Webez Member

    Liittynyt:
    05.06.2005
    Viestejä:
    71
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Eli palataan vielä tuohon alkuperäiseen viestiini sen verran, että sain testailtua toisella modeemilla, eikä se tuonut mitään vaikutusta. Vaihdon puhelinpiuhan vielä varmuuden vuoksi, mutta siitäkään ei ollut apua.

    Olisiko kenelläkään rakentavia vinkkejä?
     
  2.  
  3. terae

    terae Member

    Liittynyt:
    06.10.2007
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tuotanuin...

    Ensinnäkin pistetääs tähän nyt se mitä sain itse tuolla mainitsemasi linkin nopeustestillä:
    Liittymäsi nopeus on: 1.91 Mbps
    Voit siis ladata 244.96 KB/sec. PPO:n palvelimelta.

    Tuo ei kerro mitään. Tai kertoo se mitään; se kertoo mikä on mun koneen ja PPO:n palvelimen välinen siirtonopeus PPO:lta päin http-protokollaa käyttäen normaali TCP/IP-liikennöinnillä.

    Kun tuollainen nopeus saavutetaan 2,32Mbps symmetrisellä, se on ihan realistinen. Hukkaan "tehosta" menee siis alle 20%. Se on ihan normaalia best-effort verkkorakenteessa kun tarkastellaan yksittäistä testisiirtoa ja on myös muuta liikennettä samassa verkossa.

    Toinen juttu, mikä on hyvä käsittää, on että ADSL-yhteyksiä yksityisille myydessä ei myydä mitään taattua verkkoreitityksen nopeutta. Eli myyty kaista on koko DSL-poolin kesken jaettu maksimikapasiteetti asiakkaiden kautta, josta saa enintään tietyn kättelynopeuden DSL-yhteyden verran kaistaa, mutta useimmiten reitillä on sen verran muitakin käyttäjiä ettei maksimia saavuteta kuin harvoin.

    Lisäksi ADSL-tekniikassa on kovin usein yhteensopivuusongelmia nopeimmilla kättelynopeuksilla ja etenkin Annex M:n kanssa. Ne ovat onneksi vähenemään päin.

    Edellisten lisäksi verkkoyhteydessä voi olla erilaisia ongelmia, jotka aiheuttavat uudelleenlähetyksiä ja sitä myöten nopeuden laskua ja pakettien kulun hitautta. Yleensä se virheily johtuu siitä kuparivedosta mikä on keskuksen DSLAMin ja ADSL-laitteen välillä, eikä sille usein voi mitään, se nyt pätkii satunnaisesti jos niin sattuu tekemään, ja normaali web-selailussa sitä tuskin huomaa.

    Jos käyttää jotain raskaita P2P-tiedonsiirto-ohjelmia, jotka pyrkivät käyttämään tehokkaasti koko vapaan kaistan, samaan aikaan tuskin saa juuri mitään ICMP- tai UDP-liikennöintiä kulkemaan rinnalla. Ne TCP-paketit on ensisijaisia, joten PING ICMP-paketit jäävät matkalle kun verkkoa samalla rasitetaan tärkeämmän prioriteetin liikenteellä. UDP sen sijaan on siis näitä usein nimipalveluliikennettä ja multimediaa siirtäviä, jossa perillemenoa ei sen kummemmin kontrolloida ja paketit ovat eri prioriteetilla kuin TCP-paketeissa jotka vievät myös jonkin verran enemmän kaistaa saman hyötydatamäärän siirtämiseen.
     
  4. Zeller

    Zeller Member

    Liittynyt:
    17.09.2005
    Viestejä:
    50
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Sain ongelman korjattua johonkinsuutaan. Nyt netti ei ainakaan katkea ja siirtonopeudet torrenteilla 150, parhaiten tullut vanhoina hyvinä aikoina 199 soneran kaksmegasella. En tiedä vieläkään mikä oli vikana, mutta päivitin zyxelin V3.40(AGL.3):sta <b>V3.40(AGL.4)<b/>:seen, tosin ihan jokerilla kokeilin. Jos tulee ongelmaa toisen, erimerkkisen boksin kanssa nii sit vika on jossain muualla kyl
     
  5. terae

    terae Member

    Liittynyt:
    06.10.2007
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Joskus se on vain verkkoreitti joka tökkii... Tai useimmiten.
    Eri päivinä, ilman mitään muutoksia säätöihin, voi netissä siirtyä ihan eri tavoin.

    Etenkin P2P kohdalla siirtonopeudet voi vaihdella hurjasti, se vastapään peluri kun ei ole läheskään aina peräkkäisillä kerroilla sama ja samasta sijainnista verkossa.

    Kannattaa tarkistella, kuinka mutkikas on verkkoreitti ja montako mahdollisesti ruuhkaista verkkosolmua on välissä silloin kun jostakin haku tai jonnekin lähetys tökkii pahasti... traceroute, tracepath, siinä pari kohtuullista työkalua näin alkuun, millä kannattaa ihmetellä sitä kyseisen vastapelurin osoitetta ja mitä sillä välillä oikein tapahtuu...

     
    Viimeksi muokattu: 18.03.2009
  6. terae

    terae Member

    Liittynyt:
    06.10.2007
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Huppista, ei se ollutkaan muuten ruotsissa, vaan Tanskassa.

    Viivettä on kuitenkin reippaasti ja voipi olla että esimerkiksi P2P-käytössä tuolla välillä ei juuri kummoisesti kulkisi...
     

Jaa tämä sivu