1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Nebula DigiTV kaatuu 1,5 minuutin välein, toimi edellisessä koneessa

Viestiketju Keskustelua PC:n digikorteista -osiossa. Ketjun avasi Frohike 25.07.2010.

 1. Frohike

  Frohike Regular member

  Liittynyt:
  27.09.2005
  Viestejä:
  158
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Vaihdoin Nebula DigiTV:n PCI-kortin uuteen konekokoonpanoon ja se tuli siinä yhteydessä todella epävakaaksi.

  Kokeilin ensin Nebulan softaversiolla 3.7.06. Ohjelma kaatui parin minsan kuluessa. Event Wieveristä löytyi tollainen virheraportti:

  Faulting application digitv-hd.exe, version 3.7.0.6, faulting module digitv-hd.exe, version 3.7.0.6, fault address 0x0005d996. (Event ID 1000)

  Sitten vaihdoin uusimpaan versioon 3.7.14, jolla tapahtui sama homma:

  Faulting application digitv-hd.exe, version 3.7.11.0, faulting module ntdll.dll, version 5.1.2600.5512, fault address 0x000116d4. (Event ID 1000)

  Nebulalle suotuisan vanhan 32-bittisen konekokoonpanon (=nettikone) ja tämän uuden 64-bittisen konekokoonpanon (=pelikone) speksit löytyvät allekirjoituskentästä.

  Voisiko noista tiedoista arvata, mistä kaatuilu johtuu?
  Onko muutkin törmänneet samaan probleemaan?
   
  Viimeksi muokattu: 27.07.2010
 2.  
 3. Frohike

  Frohike Regular member

  Liittynyt:
  27.09.2005
  Viestejä:
  158
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Jenkkifoorumeita lueskelemalla tulen siihen uskoon, että tällä ongelmalla on jotain tekemistä moniydinprosessoreiden kanssa. Ilmeisesti ei tähän päiväänkään mennessä ole Nebulan sakki saanut julkaistua moniydinprosessoreille soveltuvaa softaversiota, koska juuri latasin uusimman ja ongelma oli siinäkin?

  Pitäisi ehkä mennä alkukantaisempaan suuntaan softahistoriassa...?

  Onko mitään havaintoa/kokemuksia voisiko tätä Nebulan digikorttia käyttää jollain muulla kuin Nebulan softalla? Kai siinä uudessakin softassa täytyisi silti olla moniydinprosessorien tuki?
   
  Viimeksi muokattu: 25.07.2010
 4. arc03

  arc03 Regular member

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  585
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Minä käytän Nebulan PCI korttia DVBViewerillä ja BDA ajurit on ikivanhat. Moniydinprosessoria ei ole, mutta ei käsittääkseni ole ongelma DVBViewerille.
  Jos emolta löytyy vapaita pci paikkoja voi myös kokeilla vaihtaa kortin paikkaa.
   
  Viimeksi muokattu: 26.07.2010
 5. Frohike

  Frohike Regular member

  Liittynyt:
  27.09.2005
  Viestejä:
  158
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Mulla taisi olla kolme PCI-slottia, mutta toi näytönohjain on niin korkea, että se peittää yhden alleen, joten vain kahta voi käyttää. Ei ollut eroa vaikka vaihdoin väylää - sama ongelma seurasi mukana.

  Täytyypä kokeilla tuota mainitsemaasi DVBVieweriä.
   
 6. IlmoPJ

  IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  6,781
  Kiitokset:
  774
  Pisteet:
  193
 7. Frohike

  Frohike Regular member

  Liittynyt:
  27.09.2005
  Viestejä:
  158
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  2005 ostin tuon Nebulan Digikortin ja olen siitä asti 5 vuotta käyttänyt pelkkiä Nebulan omia softia digikortin katseluun, kunnes ei enää ole uusia versioita ilmestynyt. Olen ymmärtänyt että Nebula Electronics olisi lopettanut toimintansa, kun ei 64-bittisille käyttiksille ja Windows 7:lle ole vieläkään tukea.

  Testasin tuon DVBViewerin, mutten oikein saanut makuani siihen. Vaikutti kovin monimutkaiselta liittymältä Nebulaan verrattuna. Vaatisi kaiketi paljon aikaa päästä siitä kunnolla jyvälle. Se ikäänkuin "kysyy liikaa", en oikein osaa sanoa mitään suurimpaan osaan kysymyksiä ja asetuskohtia. Nebulan softat ovat aina olleet jotenkin käyttövalmiimpia.

  Asensin nyt tähän uudempaan koneeseen (prossu: AMD Phenom II X6 1055T) vanhimman löytyneen ajurin, eli 3.201-version. Ei ole kaatunut kertaakaan vielä, vaikka puolisen tuntia on jo tossa pyörinyt taustalla. Kuva vain häviää aina välillä noin 2 sekunniksi (=musta ruutu) ja palaa sitten normaalisti takaisin. Tämä on vain niin alkeellinen versio, ettei ole niitä tuplavirittimiä mukana. Tallennus siis onnistuu vain yhdeltä kanavalta ja sitä on myös pakko katsoa (tai sammuttaa tv).

  Onko kellään tietoa, mistä voisi saada 3.5.08-version tai jonkin muun 3.5-alkuisen softaversion vielä ladattua? Nebulan saitilla on nähdäkseni vain yksi softa saatavilla (3.7.14). Yritin etsiä Googlellakin, muttei foorumikeskustelua kummempaa oikein löydy.
   
 8. arc03

  arc03 Regular member

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  585
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Myönnetään, että DVBV ei ole ehkä sieltä helpoimmasta päästä virittää käyttökuntoon (ainakaan just ohjelman hankkineelle), mutta kun asetukset on kunnossa, on edut esim. Nebulan softaan ylivoimaiset. Jos on yksi viritin, pystyt samasta muxista tallentamaan vaikka kaikki kanavat ja samalla surffaamaan muxin sisällä ja jos löytyy kaksi viritintä, onkin jo ihan erilaiset mahdollisuudet tallentaa ja katsella telkkua.

  Täältä löytyy hyvät ohjeet, kuinka virittää DVBV käyttökuntoon

  http://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=42120

  Thread on pitkä, mutta sieltä löytyy ratkaisuja ongelmiin. Samalla saitilla myös juttua Nebulan virittämisestä (ilmeisesti omalla softalle, en ole tutustunut aiheeseen).
   
 9. Frohike

  Frohike Regular member

  Liittynyt:
  27.09.2005
  Viestejä:
  158
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kiitti linkistä! Meinasinkin jo aiemmin kysellä suomenkielistä käyttöopasta.

  Siirsin Nebulan kortin puoli tuntia sitten pelikoneesta takaisin nettikoneeseen. Siinä se toimii edelleen normaalisti ilman kaatuilua tai ruudun vilkuntaa. Tämä toimenpide lähinnä sen taki, että tänään tulee taas tallenneltavaa, joten tartti saada kortti taas toimintakuntoon.

  Olettaakseni se oli juuri se Nebulan vanhentunut iTuner-softa, jonka takia kortti toimi epävakaasti moniydinprossun kanssa, eikä vika niinkään johtunut fyysisesti itse kortista? Vaikkakin yritin asentaa Nebula-korttia pelikoneeni 32-bittiseen XP:hen, oli prossu koko ajan arkkitehtuuriltaan 64-bittinen, joten eipä varmaan siksi toiminut. Nettikoneen (jossa Nebulan kortti nyt taas on) prossu on 32-bittinen, joten se on nyt sekä raudan että käyttiksen puolesta puhtaasti 32-bittinen kokoonpano, eikä minkäänlaista epävakautta ole huomattavissa.

  Ajattelin kyllä vielä palailla tuohon DVBVieweriin. Itsellekin jäi sellainen vaikutelma, että se on varmaankin Nebulan iTuneria parempi vaikka ensivaikutelma olikin hiukan tuskastuttava kaikkien lukuisien asetusten ja valintaruutujen takia. Hyvä olisi jos se tallentaisi samaan formaattiin kuin Nebulakin (.mpg) ja tekisi tiedostoista yhtä suuria kuin ennenkin. Tuosta moniydinprosessorien tuesta olisi myös hyvä jostain saada varmistusta.

  Voi olla, että alkaa tulemaan jossain vaiheessa uuden pci-digikortin/usb-boksin hankinta eteen. Näyttäisivät olevan uudet digitv-kortit jo PCI-E-liitäntäisiä. Nebulan malleja ei enää myynnissä näykään. Aikanaan 2005 tämä Nebula voitti MikroPC-lehden testin, itse maksoin tästä 162 euroa. Testin kehnoin oli muistaakseni myös testin kallein Hauppauge yli 300 euron hinnallaan, mutta voin muistaa väärinkin.
   

Jaa tämä sivu