1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

NAT porttien avaus teoria.

Viestiketju Käyttäjien tekemät oppaat -osiossa. Ketjun avasi LaLLi80 07.03.2007.

  1. LaLLi80

    LaLLi80 Senior member

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    5,009
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    Ei se ole niin vaikeaa.
    1. Valitse siihen LAN IP kohtaan oman koneesi IP.
    2. Valitse tuosta Categoryn alta User ja listalle pitäisi tulla tekemäsi CS1, CS2 ja CS3.
    3. Valitse ne yksitellen ja paina Add jolloin ne tulee Applied rules ikkunaan. Kun kaikki kolme on lisätty niin paina Apply ruudun alaosassa.
     
  2.  
  3. lija

    lija Member

    Liittynyt:
    29.07.2008
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    hei! minulla on counter strike source ja haluan tehdä oman palvelimen ja en pysty kun tuo mun modeemi estää sen pitääkö mun sulkea toi NAT yhteys että voin pelata?
     
  4. lija

    lija Member

    Liittynyt:
    29.07.2008
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ainiin joo minun modeemin nimi on telewell ja siellä modemin asetus sivulla on sellainen paikka kun Asetukset/lähiverkko/verkko ja siellä on RIP joka on pois päältä onko jokun mitä pitää muuttaa auttakaa!
     
  5. LaLLi80

    LaLLi80 Senior member

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    5,009
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    Et ilmeisesti lukenut opasta? NAT:a ei tarvitse ottaa pois päältä jos sen osaa konfiguroida. Etsi tuolta se Telehellis ja sitten valitse ohjelmaksi CS:S.
     
  6. lija

    lija Member

    Liittynyt:
    29.07.2008
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    joo ja se on englanniksi enkä oo mikään expertti siinä kielessä
     
  7. lija

    lija Member

    Liittynyt:
    29.07.2008
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Mä oon lisänny ne portit sinne modemin asetus sivulle mut ei se toimi vieläkään se mun oma palvelin
     
  8. LaLLi80

    LaLLi80 Senior member

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    5,009
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    -Olet lisänyt oikeat portit sinne modeemiin ja tallentanut asetukset ja bootannut modeemin?
    -Annoit kaverille koneen ulkoisen IP osoitteen?
     
  9. lija

    lija Member

    Liittynyt:
    29.07.2008
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    miten boodaan modeemin? ja mitä hyötyä antaa IP kaverille? neuvo
     
  10. LaLLi80

    LaLLi80 Senior member

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    5,009
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    Bootannut modeemin eli tallentanut tekemäsi asetukset ja käynnistänyt sen uudelleen. Omassa modeemissa tarvii aina käynnistää uudelleen jos avaa uusia portteja. En rupea neuvomaan miten sen teet omassa modeemissa. Lue ohjekirjasta.

    Ai miksi antaa IP kaverille? No millä se löytää sun palvelimen?
     
  11. lija

    lija Member

    Liittynyt:
    29.07.2008
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    hyvä
     
  12. lija

    lija Member

    Liittynyt:
    29.07.2008
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    joo tota ei se onnistu. mun kaverilla oli sama ongelma ja se teki samalla lailla ja teki jotai tonne Fsecureen asetuksia pitää vissin kysyä siltä :(
     
  13. LaLLi80

    LaLLi80 Senior member

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    5,009
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    Voit kokeilla laittaa Fsecuren palomuurin testin ajaksi pois päältä. Jos se auttaa niin pelisi pitää sallia Fsecuren listoilla kumpaankin suuntaan.
     
  14. lija

    lija Member

    Liittynyt:
    29.07.2008
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    jos Fsecuren palomuurin sulkee onko siitä jotain haittaa?
     
  15. afterwin

    afterwin Regular member

    Liittynyt:
    27.03.2005
    Viestejä:
    1,338
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    No eipä siitä haittaa ole jos kerran telewellin palomuuri on kunnossa.
     
  16. LaLLi80

    LaLLi80 Senior member

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    5,009
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    Ei siitä ole haittaa jos testin ajaksi laitat sen pois. Älä vain turhaan tee mitään muuta sinä aikana kuin testaa toi palvelimen toimivuus.
     
  17. Make_72

    Make_72 Regular member

    Liittynyt:
    29.07.2007
    Viestejä:
    1,666
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    48
    ihan vaan semmonen tuli mieleen että eikö siitä huomaa heti onko natin takana vai ei jos modeemissa on enemmän kuin yksi portti koneelle ? ellei sit ole ottanu nattia pois päältä,mut jos modeemi on tehdas asetuksissa.niin eikö se vaadi aina natin et voi kytkeä yhteen modeemiin enemmän kuin yhden koneen? mun järkeilyn mukaan asia olis noin,mutta onko poikkeuksia ?
     
  18. afterwin

    afterwin Regular member

    Liittynyt:
    27.03.2005
    Viestejä:
    1,338
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
  19. Make_72

    Make_72 Regular member

    Liittynyt:
    29.07.2007
    Viestejä:
    1,666
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    48
    eli asia on juuri niin kuin kirjotin eli jos modeemissa on enemmän kuin yksi portti tietokoneelle niin sillon siinä on myös (NAT),(NAPT), (PAT) tai (DNAPT).mitkä kaikki on käytännössä sama eli suomen kielellä Osoitteenmuunnos.sen voi myös ottaa pois useimmista modeemeista,mutta sillon siihen ei voi kytkeä kuin yksi kone kerrallaan nettiin.se on sitten eriasia jos välissä on reititin.eli sillon taas semmonen modeemi missä ei ole kuin yksi paikka tietokoneelle ei tarvitse mitään portti ohjausta,vai voiko tarvita ?
     
  20. LaLLi80

    LaLLi80 Senior member

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    5,009
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    Se että modeemissa on useampi laite kiinni ei vaadi NAT:n käyttöä. Ethernet ei ota kantaa miten monta laitetta sen takana on. Ainut pakottava syy NAT:n käytölle on tarjolla olevien IP osoitteiden määrä. Jos ISP antaa ADSL/Kaapeli modeemiin vaikka 100 IP osoitetta niin et tarvitse NAT:a, että saat sata konetta nettiin.

    Useimmiten ISP:t tarjoaa 1-5 uniikkia IP osoitetta per liittymä.

    Käytännössä NAT:n avulla saa erotettua oman lähiverkon ja Internetin erillisiksi ja en itse voisi elää ilman sitä. Kun on useita verkkolaitteita niin NAT helpottaa oman verkon tietoturvaa ja konffausta.
     
  21. juhonho

    juhonho Member

    Liittynyt:
    27.02.2009
    Viestejä:
    80
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Hei miten tää NAT otetaan pois päältä vistalla?
     

Jaa tämä sivu