1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Näyttistä vaille tietokone pikaisesti!

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Petel5 03.10.2020.

  1. Petel5

    Petel5 Newbie

    Liittynyt:
    03.10.2020
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kaverilta tulee lainaan väliaikaisesti 1080 ja päivittelen jälkikäteen 3080.

    500 gb m.2 löytyy omasta takaa.

    Paketti pitäsi olla heti tilattavissa. Ulkonäöstä en välitä ja rgb härpäkkeet saavat jäädä.

    Ensimmäinen itsekasaama paketti ja oon summaillut että ottaisin tuon prossun ja jäähyn asennuksen jimmsiltä ja kasaisin itse loput? Mahtaako onnistua parin opasvideon avulla ?

    Näyttis tulee postitse ja ei ketään ole apuna kasaamassa.


    Prossuksi miettinyt i7-10700k. Ryzeniltähän tulee uusia kohta kai? Pitäisi vaan saada nopsasti kasaan, eli oon valmis maksamaan ylimääräistä tuosta intelistä. Kai tuolla vielä pari vuotta pärjää ?

    Onko tuo nyt ensialkuun yhteensopiva setti ja millään tapaa järkevä? Kannattaako tuo bundle heivata pois ja ottaa erikseen muuta?
    [​IMG]
     
  2.  
  3. Petel5

    Petel5 Newbie

    Liittynyt:
    03.10.2020
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Edit: Säästäiskö muutamat eurot jos vaihtais prossun 10700kf malliin? Noissa ei kai erona muuta kun että ei intergroitua näyttistä?
     
  4. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,102
    Kiitokset:
    3,826
    Pisteet:
    223
    Petel5 kiitti tästä.
  5. Petel5

    Petel5 Newbie

    Liittynyt:
    03.10.2020
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitän! Mulla taitaapi olla winukka asennettuna tuolle m.2 saakos sen siitä poimittua jos pyyhkii puhtaaksi ja asentaa pelkän windows ja siirtää sitä kautta?

    AMD Ryzen 4000 'Zen 3' Desktop CPUs Compatible With AM4 Socket But Only on X570 & B550 Motherboards

    Uudet ryzenithän tulee kai kohta? Ymmärsinkö nyt oikein että jos ottaisin jomman kumman^ ois mulla varaa päivittää myöhemmin sellaiseen halutessani?
     
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,102
    Kiitokset:
    3,826
    Pisteet:
    223
    Tuo on kai muuttunut niin että myöskin 400-sarjan levyt tukevat tulevia ryyseneitä (ja vaikea uskoa ettei jopa oma x370 tosipaikan tullen tukisi). Joku viisaampi korjatkoon jos olen väärässä.

    Windows pitää varmaan liittää mikkisoftatiliin ja asentaa sitten uudelleen. Asentaessa piti ilmeisesti väittää että minulla ei ole tuotetunnusta kun kyselee. Tonkin joku varmaan vahvistaa.
     
    Petel5 kiitti tästä.
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,106
    Kiitokset:
    1,033
    Pisteet:
    223
    Petel5 ja wwallu kiittävät tästä.
  8. Petel5

    Petel5 Newbie

    Liittynyt:
    03.10.2020
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,106
    Kiitokset:
    1,033
    Pisteet:
    223
    Noin sen pitäisi mennä, tuo ohje on melko selkeä. Siitä on jo vuosia, kun siirron viimeksi tein. Muisti ei yllä yksityiskohtaisesti enää siihen.
    Nyt tällä viikolla minun pitäisi siirtää 10 pro koneeseen, johon vaihdan toisen emolevyn.

    Voin tänne päivittää tuon siirron vaiheet.

    Edit: Kaikkien on hyvä muistaa, että kaikki vanhat Windows 7 tuotekoodit kelpaa edelleen kympin aktivointiin.
    Samaten kaikki Windows 8.x koneet on päivitettävissä kymppiin ilman tuotekoodia.
     
    Viimeksi muokattu: 05.10.2020
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,106
    Kiitokset:
    1,033
    Pisteet:
    223
  11. Petel5

    Petel5 Newbie

    Liittynyt:
    03.10.2020
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Yllätykseksi tietokone käynnistyi ensiyrityksellä :D

    Valitettavasti tuo toi windowsin kanssa tuolta ssd:ltä kaikki sovellukset ja muun roinan.

    Yrittäessä palauttaa windowsia valittaa vain että [​IMG]

    Kuinkahan saisin tuon ssdn tyhjäksi ja puhtaan winukan?
     
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,102
    Kiitokset:
    3,826
    Pisteet:
    223
    Format c:. Tai ehkä on trendikkäämpää napsauttaa levyä hiiren oikealla napilla ja valikosta alusta.

    Muista säätää muistit oikealle nopeudelle.

    Edit: Asennusohjelma putsaa levyn. Eli lataa mikkisoftalta windows tikulle ja asenna uudelleen.
     
    Viimeksi muokattu: 08.10.2020
    Petel5 kiitti tästä.
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,106
    Kiitokset:
    1,033
    Pisteet:
    223
    Ei siellä erikseen mitään formatointia tehdä.

    Puhdas uusi käyttöjärjstelmän asennus suoritetaan seuraavasti:

    Lataa täältä Windows 10, kohdasta "Lataa työkalu nyt" vaikka työpöydälle, https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10.
    Tee sillä asennusmedia 8Gt:n USB tikulle.
    Koneen kaikki muut levyt irti asennuksen ajaksi.

    Kone käynnistetään tikulta ja asennus jatkuu suunnilleen seuraavasti:

    Ikkunassa "Aktivoi Windows" kysytään tuoteavainta, siihen vastataan ruksilla, "Minulla ei ole tuoteavainta". Tällöin aktivointi on automaattinen.
    3.asennus.PNG
    Valitaa aikaisemmin aktivoitu käyttöjärjestelmä:
    4.asennus.PNG
    Hyväksy käyttöoikeussopimus:
    5.asennus.PNG
    Valitse asennustavaksi "Mukautettu" vaihtoehto.
    6.asennus.PNG
    Ikkunassa "Mihin Windows asennetaan" poista kaikki nykyisen levyn osiot "Poista" napilla, kunnes koko levy on "varaamaton", eli ilman osiointia. Varaamaton levy näkyy yhtenä yhtenäisenä levynä ikkunassa osioiden poiston jälkeen.
    7.asennus.PNG
    Sen jälkeen asennus aloitetaan "Seuraava" toiminnolla suoraan tyhjälle levylle. Kone käynnistyy asennuksen aikana uudelleen ja jatkaa automaattiseti loppuun asti.
     
    Petel5 kiitti tästä.
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,106
    Kiitokset:
    1,033
    Pisteet:
    223
    En tiedä, ymmärsinkö tuon viestisi nyt oikein noista SSD roskista, mutta tämä tuli mieleen.
    Tuo on ikävä ongelma ja tekee sen jos windowsin asennuksessa on hyväksynyt, oliko se nyt aikajana vai mikä, mutta siellä selitetään, voit käyttää eri koneissa samoja asetuksia ym. muuta liirulaarumia.
    Se on viimeinen kysymysikkuna, ennen asennuksen loppumista, sitä ennen on mainostunnuskysely.

    Tehokkain tapa kiertää tuo on se, että asennettaessa ei tee kirjautumista MS tilin avulla, vaan tekee paikallisen tilin. Kerran aktivoitu kone aktivoituu automaattisesti myös paikallisella tilillä.

    Home versiossa paikalisen tilin saa tehtyä niin, ettei kone ole kytkettynä verkkoon asennuksen aikana. Verkkoyhteydessä ei ole mahdollista luoda paikallista tiliä Home versiossa.

    Pro version eri vaiheet paikallisen tilin luontiin.
    1. Määritä tietokone henkilökohtaista käyttöä varten.
    2. Älä laita sähköpostiosoitetta, vaan sivun vasemmasta alakulmasta "offline-tili".
    3. Edelleen sivun vasemmasta alakulmasta "Rajoitettu kokemus". Ei rajoita mitään toimia, on yllytys MS tilin luontiin.
    4. Kuka tulee käyttämään konetta. Nyt voi luoda paikallisen tilin omalla käyttäjänimellä.
     
    Viimeksi muokattu: 08.10.2020
  15. Petel5

    Petel5 Newbie

    Liittynyt:
    03.10.2020
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Puhtaan winukan sain asennettua ja kaikki toimii kuten pitää :)



    Mikä ihme se tämä on? Ajoin tuon intelin softan mikä tunnistaa ajurit ja onko jotain päivitettävää? Väittää ettei ole :D

    [​IMG]
     
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,106
    Kiitokset:
    1,033
    Pisteet:
    223
    Oletko ladannut emolevyn tukisivun kaikki ajurit. Sieltä varmaan löytyy tuon tuntemattoman laitteen ajuri.
    Kerro emolevyn tarkka tyyppi, jos et löydä oikeaa tukisivua,
     
    Petel5 kiitti tästä.
  17. Petel5

    Petel5 Newbie

    Liittynyt:
    03.10.2020
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    https://www.asus.com/Motherboards/ROG-STRIX-Z490-F-GAMING/HelpDesk_Download/

    Täältä latasin kaikki paitsi tuon biossin tarvii vissii muistitikun?

    Vga drivers kun lataa ja on purkanut kaikki, niin painaessa asusSetup:
    [​IMG]

    Sit jos x64 kansiosta painaa, niin ei tapahdu mitään
    [​IMG]
     
  18. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,102
    Kiitokset:
    3,826
    Pisteet:
    223
    Petel5 kiitti tästä.
  19. Petel5

    Petel5 Newbie

    Liittynyt:
    03.10.2020
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    " Tuo taitaa valittaa integroidusta näyttiksestä, millä ei ole mitään väliä. "

    Ahaa.. :D Joo sillä me ei tehdä mitään.

    Kaikki kyllä rullaa nyt ja pitäis kaikki " tarvittava " olla asennettuna.

    Vielä kun posti tois sen 3080... :rolleyes:
     

Jaa tämä sivu