1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Näyttis 200€

Viestiketju Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä -osiossa. Ketjun avasi jari53 12.11.2006.

 1. braide

  braide Active member

  Liittynyt:
  10.12.2005
  Viestejä:
  1,732
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  kerrohan apilas että jos sun fps on aina yli 60 miten se vaikuttaa sun peliin? ja millainen on pelin pelattavuus jos se on yli 60? meinaatko että x1950pro:n tehot loppuvat kesken jos se päihittää jopa 7900gtx:n esim. serious sam pelissä?
  mikäs kortti sillä apilaksella itellä on? 6600gt? laitahan imageshackkii tänne!
   
 2.  
 3. apilas

  apilas Guest

  Joo olen huomannut että täällä on tietynlainen "ydinryhmä" jonka kanssa ei olla eri mieltä ja sitten oletetaan että joo kaikki ovat samaa mieltä! En todellakaan usko, että kaikki ovat samaa mieltä mitä sinä Irratium, Braide, jartar .... olette!

  Ja et Irratium ymmärtänyt taaskaan mitä sanoin noista prossuista! Eli kun joku kysyy että ostanko E6400 vai E6600 ja joku perustelee että ilman muuta pelikäyttöön tuo E6400 niin sitten tulee se huuto sakki joka sanoo että uusi on aina uusi ja paras on aina paras! Ja kun sanot siihen väliin että ei kannata tuolla hinta erolla ostaa pelikäyttöön E6600:sta niin huuto vaan yltyy ja porukka hokee että jokainen tekee mitä haluaa ja se että on ihmisiä jotka haluavat vain parasta!! No siihen huutoon ei auta mitkään linkit eikä perustelut vaan on itsekin todettava vaan että:

  Jotkut haluavat vain parasta
  Uusi on aina uusi
  Jokainen tekee mitä haluaa
  Ei oo sun rahoja
  jne jne tuo lista on loputon...mutta vaille järkeä!


  braidelle: 7900GTO Sancti ja hetki sitten oli vielä 7950GT 512MB joten tiedän jotain noista korteista miten pelit pyörivät...
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 23.11.2006
 4. braide

  braide Active member

  Liittynyt:
  10.12.2005
  Viestejä:
  1,732
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  ja säkö väität että huomaat eron niiden korttien välillä?? heh voi vittu taitaa olla korvien välissä!
   
 5. apilas

  apilas Guest

  FEAR:a pelatessa täysillä grafiikoilla ja resoilla huomaa eron aivan varmasti! Eli 7950GT hiukan nykii joissain kohtia, mutta Sancti:lla ei vastaavaa tapahdu samoissa määrin!
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 23.11.2006
 6. braide

  braide Active member

  Liittynyt:
  10.12.2005
  Viestejä:
  1,732
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  eli itehän sä sen sanoit hiukan nykii ja ei samoissa määrin? siis ymmärrätkö sä itekkää mitä sä selität? hiukan nykii ja ei ihan niin paljon hiukan vähän nykii kuitenkin. NOPPA MIKÄ NOPPA!
   
 7. apilas

  apilas Guest

  Joo eli tarkennus: 7950GT 512MB nykii siis hiukan melkein koko pelin ajan ja etenkin ampumistilanteet joissa useampi ampuu samaan aikaan. Siis kaikki grafiikat kaakossa.

  Sancti: Ei nyi yhtään paitsi pelin keskipuoliskon jälkeen tulevassa parkkihallikohtauksessa jossa useampi hahmo liikkuu ruudulla ja hahmojen varjot heijastuvat seinille/kattoon ja siihen vielä aseiden suuliekit niin Sanctillakin peli hidastuu ja nykii, ei haittaavasti, mutta niin että sen huomaa silmällä!

  7950GT:llä laskin parkkihallikohtauksessa hiukan grafiikoita jotta pelaaminen olisi ollut nautittavampaa! Sanctilla ei tarvinut grafiikoita laskea.


  Tuon paremmin en asiaa osaa esittää... Olisi hienoa jos täällä olisi joku jolla olisi kokemusta vastaavasta (siis joku muu henkilö kuin tuosta perus huutosakista)? Muu oma kokoonpanoni on E6400 ja 2*1giga dual channel 667mhz.

  Molemmilla näyttiksillä pelasin myös COD2:sta ja Prey:tä ja niissä ei ollut silmällä huomattavaa eroa ja grafiikat olivat kaakossa täysillä resoilla!
   
 8. jari53

  jari53 Guest

  Tästähän tais tulla melkonen taistelu!:D
   
 9. apilas

  apilas Guest

  Niinhän siinä aina käy kun on eri mieltä kuin "paikan pomot"

  Täällä on myrkkyä sanoa ihmisille, että ostas hyvä käytetty jos sellaisen löydät kohtuu hintaan suht luotettavalta taholta!

  Koska pidän tätä nykyistä näyttistäni max vuoden, niin olisin itsekin mieluummin ostanut tuon Sanctin tottakai 270€:lla käytettynä kuin uutena 320€:lla Elektronista, mutta silloin niitä ei ollut käytettynä myynnissä. Olin ehtinyt tehdä jo kaupat hätäpäissäni 7950GT:stä joten oli ikään kuin pakko tilata uusi näyttis. Jos taas olisi ollut aikaa katsella ja passailla niin mikäs siinä olisi ollut odotellessa.
   
 10. Shagrath_

  Shagrath_ Regular member

  Liittynyt:
  11.10.2005
  Viestejä:
  839
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Paikan Pomot. :)
  Juup.
  Eiköhän aleta rauhoittumaan pikkuhiljaa.

  En tiedä kenellä on ollut käytännössä jotakin käytettynä ostamista vastaan, mutta sen tiedä ettei tänne pahemmin ole linkkejä postattu, joista voisi kyseisen kortin kyseiseen hintaan ostaa.
  Ja tosiaan aina on se, että tahtooko panostaa lisää rahaa, jos ei sitä tarpeelliseksi tai välttämättömäksi näe.

  Olenkohan missannut jonkin pointin tässä. :S

  Miten ostat kortin "suht luotettavalta" tasolta?
  Tutulta toki. Kaverilta varmasti, mutta harvoin juuri etsimäänsä mallia naapurin Pekalta hyllyn pohjalta löytää.
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2006
 11. apilas

  apilas Guest

  No jos olet tutustunut esimerkiksi huuto net:iin niin siellä on kommentteja henkilöistä jotka ovat tehneet kauppoja useasti. Eli tuskin tarvitsee edes sanoa, jos kaveri on tehnyt vaikka 48 kauppaa ja saanut palautetta aina pelkästään positiivisia niin olisikohan tuollainen vaikka "suht luotettava taho"?

  Ja normaalia järkeä käyttämällä pystyt varmaan selvittämään aika pitkälle kaverin myynti intressejä, tavaran alkuperää eli löytyykö ostokuittia jne. jne. Eli pyydä kopio kuitista, soita myyjälle jne. jne.

  Mitenköhän ihmiset uskaltavat ostaa esim. 16 000€ auton yksityiseltä jos ei uskalleta ostaa 250€ näytönohjainkorttia?

  En väitä ettei maailmassa olisi huijareita, mutta taitaahan se olla niin, että 99% ihmisistä on luotettavia! Vai luuleeko joku, että joka kolmannella vastaantulijalla on esim. rikosrekisteri? HEHE

  BTW: Sanoin aikaisemminkin 8800GTX palstalla, että jos jotkut sitten "kusettavat" niin ne ovat kauppiaat! Niiden toiminta perustuu voiton tekemiseen eikä hyväntekeväisyyteen. Joten jos jotkut sahaavat linssiin niin kyllähän ne ovat kauppiaat!
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 23.11.2006
 12. Shagrath_

  Shagrath_ Regular member

  Liittynyt:
  11.10.2005
  Viestejä:
  839
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Etpä ilmeisesti ole autokauppoja tehnyt.
  Kyllä niitä vikoja "unohtuu" ilmoittaa lähes jokaisessa kaupassa.
  Sattumoisin tunnenkin ihmisiä joilla on käynyt huonoja kauppoja tuhansien eurojen autokaupoissa, mutta tosiaan niistähän ei ole kyse.

  Eiköhän anneta jo olla.

  EDIT: Itsekin koen mukavampana vaihtoehtona ostaa uuden tuotteen. Mutta toki jos löytää todella halvalla käytetyn ja hyväkuntoisen niin mikä ettei.
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2006
 13. jartar

  jartar Senior member

  Liittynyt:
  07.04.2004
  Viestejä:
  8,484
  Kiitokset:
  111
  Pisteet:
  143
  No kun kritisoit täällä tuon PRO kortin järkevyyden ostoa 190€ kun "oletetulla" 50€ saat sen 7900GTO kortin, niin millä perustelet tuon järjettömän sijoituksen Sanctiin...
  130€ lisäpanostus suhteessa pienestä tehonlisäyksestä. Kesällä saat tuosta maksimissaan 20€ enemmän kuin tuosta Atista.

  Mutta tuohon ekaan aiheeseen koska minuakin viittasit tuolla. Itse voin myöntää jos olen väärässä. Pystyn perustelemaan kantani muutenkin kuin sanomalla että olen oikeassa ja sinä väärässä. Ja voin antaa linkkejä enkä tyydy sanomaan että en hae koska tiedät muutenkin miten asia on...

  Itse et pysty yhteenkään asiaan noista ja ihmettelet miksi sinua ei kunnioiteta pätkän vertaa...
   
 14. Irratium

  Irratium Regular member

  Liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  1,458
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Rikon pyhän lupaukseni ja laitan vielä viestiä tähän ketjuun :D

  Kuten Shagrath_ totesi, ei käytettyjen osien ostamisessa ole mitään väärää. Miksi ihmeessä tosiaan olisi? On totta, että osa koneen omistajista ei halua ostaa käytettyjä osia riskin vuoksi - itse en niihin lukeudu enkä todellakaan pidä käytettyjen osien omistajia mitenkään huonompina. Oma näyttikseni on käytettynä ostettu ja sattui mukava myyjä vastaan eikä ollut valittamista. Takuutakin pari vuotta jäljellä. Ja kuten mainittu, esimerkiksi huuto.netissä on se kätevä palautesysteemi, jos myyjä kusettaa niin sinne vaan heti sanomaan. Positiivisista kommenteista taas voi päätellä myyjän olevan luotettavampaa sorttia kuin negatiivisten palautteiden saaneet ihmiset. Apilas, jos olet korttisi saanut tuohon kertomaasi hintaan ja todellakin hyvässä kunnossa, olet siinä mielessä onnekas ostaja. Noitahan ei todellakaan turhan useita tule enää vastaan.

  Sanoisin että jokainen nyt miettii hetkisen ja hautaa sotakirveensä, tällaisesta ei ole oikein mitään hyötyä kenellekään. Eiköhän joka tilanteeseen löydy kuitenkin jokin hyvältä tuntuva, sille hetkelle "paras" kortti, oli se sitten uusi tai käytetty.
   
 15. apilas

  apilas Guest

 16. Jarska92

  Jarska92 Regular member

  Liittynyt:
  27.10.2006
  Viestejä:
  1,132
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  noniin, eiköhän täälläkin olisi syytä jo vähän rauhoittua välillä :p on nuo X1950 PRO ja 7900 GTO tasoiset näyttikset hyviä vielä nyttenkin. niillä pelailee vielä hyvillä kraffoilla uusiakin pelejä, mutta vielä parin vuodenkin päästä pitäisi toimia ku ottaa krafiikoita vähän huonommiksi, eri asia sitten jos peli ei toimi DirectX 9 näytönohjaimella vaan vaatii sen DirectX 10 näytönohjaimen, sit voi sanoa ettei peli toimi. ja mää pelailen vieläkin tällä mun vanhalla 6600GT:llä ja toimii uudetkin pelit vielä, toistaiseksi medium asetuksilla. ei kortin tarvitse aina olla high-end tasoa kunhan pelit pyörivät ja hinta/laatu suhde on kohdallaan. oishan se kova sana ostaa nyt heti joku intel core quad prossu ja 8800GTX ja sit vielä vaikka 4 Gb rammia, mutta onko siinä järkeä ja kuka tuhlaa sellaisia rahoja sellaiseen koneeseen? kyllähän sellaisella pelailee vielä tosi pitkälle mutta ihan normaalilla koneellakin pelailee vielä. ja sitten kun just nyt uudet kortit on jotain vuoden esimerkiksi jo ollut niin ne on silti vielä hyviä näyttiksiä ja paljon halvempia. ja hautokaa sotakirveenne :p
   
 17. cloudus74

  cloudus74 Member

  Liittynyt:
  06.11.2005
  Viestejä:
  74
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Voi hyvä ihme apilas joko unohdit että sanoin aikaisemmassa postauksessani että tuo mun esimerkki käytetyistä autoista on ihan yhtä hyvä kuin sunkin :D eli siis helevetin surkea! Ja nyt sä sanoit mulle että toi mun esimerkki on huono XD ja otit vielä ihan kuin tosissaan tuon mitä sanoin? Muistatko edes itse millaista esimerkkiä käytit? MUISTAAKSENI sun esimerkissä sanoit: "Entä jos kukaan ei ostaisi käytettyä autoa?" No hyvä on, mäkin sanon vain että voit olla varma että aina löytyy joku joka ostaa, myös käytettyjä näytönohjaimia, ja ihan ilman sun apua vieläpä XD
   
 18. apilas

  apilas Guest

  Ja mä kun luulin, että käytettyjen näyttisten myynti/osto on vain ja ainoastaan mun harteilla? huh mikä helpotus kuulla tuo ettei asian laita olekaan näin :)

  Joo eiköhän nyt lopeteta tää toistemme nälviminen ja halveksunta tähän paikkaan!?
   
 19. Jarska92

  Jarska92 Regular member

  Liittynyt:
  27.10.2006
  Viestejä:
  1,132
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  joo sitähän minäkin, tässähän on kyse vaan näytönohjaimista eikä maailmanlopusta :D ja olenhan itsekkin ostanut uutena näyttiksen ja käytettynä näyttiksen, ja eipä niillä ole ollut kuin se erona että toinen on vanhempi, ja siinä vielä se ettei kannata ostaa käytettyä näyttistä joltain johon ei välttämättä voi luottaa. voi tulla kivi laatikossa jos huonosti käy :D
   

Jaa tämä sivu