1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Näyttis 200€

Viestiketju Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä -osiossa. Ketjun avasi jari53 12.11.2006.

 1. jartar

  jartar Senior member

  Liittynyt:
  07.04.2004
  Viestejä:
  8,484
  Kiitokset:
  111
  Pisteet:
  143
  Ihan liikaa ihmiset aliarvioivat nyt näitä kortteja. FEAR:ia pidetään kyykyttäjien kuninkaana ja täällä nyt väitetään että tekee tiukkaa että ensi kesään pärjää X1950PRO kortilla.
  Itse kuitenkin pelasin kyseisen pelin läpi yli kaksi vuotta vanhalla radeonin 9800PRO:lla ja ihan pelattavasti se pyöri...
   
 2.  
 3. cloudus74

  cloudus74 Member

  Liittynyt:
  06.11.2005
  Viestejä:
  74
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
 4. juhha84

  juhha84 Active member

  Liittynyt:
  12.04.2006
  Viestejä:
  3,752
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Joo, mutta huomasitkos että tuossa testissä käytettiin 1680x1050 resoja...

  Yleisemmin pelejä pelataan 1280x1024 resoilla.

  EDIT:mad: jartar

  Itsekkin pelasin ensimmäisen kerran fearin samalla kortilla läpi. Kyllä se ihan kiitettävästi pyöri silläkin kun vähän graffoja laski.
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2006
 5. cloudus74

  cloudus74 Member

  Liittynyt:
  06.11.2005
  Viestejä:
  74
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  En löytänyt millään sitä testiä jonka luin aiemmin, siinä oli testattu tuota korttia monilla eri resoluutioilla, eikä nuo näköjään testaa juuri missään noita "järkevillä" peliresoilla. Mutta tuossa oli vain 2xAA tosin taisi olla HDR kuitenkin. No oli miten oli, ei tuonkaan perusteella voisi sanoa että kortti ihan kyykyttyy mutta ei se myöskään aina pyöri 70 fps. Uskon että oblivion on tuolla kortilla kuitenkin nautittava pelattava 99% ajasta ;)

  Tuossa vielä GRAW, näkyy se hiukan tökkivän:
  http://techreport.com/reviews/2006q4/radeon-x1950-pro/index.x?pg=8
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2006
 6. apilas

  apilas Guest

  "Ai niinkuin että ei kannata ostaa uutta 200e korttia vaan mieluummin käytetty 250e kortti??? o_O No mä sain laajasta matematiikasta lukiossa kympin ja musta tuossa on jotain hämärää..."

  Joo mutta luetun ymmärtäminen taisi sitten ollakin hiukan heikompi?

  Eli miksi ostaa täysin uusi 200€:n kortti jolla ei edes pääse pelaamaan kaikkia pelejä täysillä grafiikoilla kun voisi ostaa "hiukan" käytetyn "melkein" aikansa superkortin hintaan noin 180€-250€ (Esim. 7950GT 512MB)! Ja jos puhutaan vähän käytetyistä niin tarkoitan tällä max puoli vuotta vanhoja eli takuuta on silloin reilusti jäljellä joten sillä takuuajalla pärjää mainiosti sen ajan jolloin siirtyy dx10 kortiin joko ensi kesänä tai seuraavana kesänä ei mitään väliä, silti takuu aika riittää!

  Ja aina kun aristellaan puhua "käytetyistä" korteista niin muistakaa tämä, että uusi kortti on uusi vain silloin kun se on kaupan hyllyllä. Eli tälläkin hetkellä meillä ei kellään ole uutta korttia koneessa vaan käytetty kortti. Itse en ainakaan huomaa mitään ihmeellistä tässä omassa 7900GTO Sanctissa, jotta jättäisin tämän ostamatta, jos joku pyytäisi tästä esim 230€? Onhan tämä korttini jo jonkun viikon vanha ja takuuta noin pyöreät 2 vuotta 11 kuukautta eli tämän takuuajalla pelaa tämän ja seuraavatkin "siirtymäajat". siis tarkoitan ettei tarvitse pelätä jos kortti laukeaa niin so what eikun takuuseen. (Tosin tehot eivät varmaankaan riitä enää vuoden päästä oikein mihinkään peleissä)

  Sitten niikuin totesin että täysin uudesta kortista tulee hetkessä käytetty kun paketti avataan niin myös sen jälleen myynti hinta laskee kaikkein nopeiten ensimmäisten kuukausien aikana. Joten jos joku haluaa silti ostaa uuden kortin niin pitäähän siinä olla jotain intressejä miksi tehdä niin eikä vain hokea että joo jokainen tekee niinkuin haluaa ...

  Vielä yksi esimerkki tähän topic:iin liittyen sitten anti olla. Eka kaveri ostaa uuden 200€ näyttiksen kolmen vuoden takuilla ja toinen ostaa huimat kolme kuukautta vanhan 7950GT 512MB:n kahden vuoden ja 9 kuukauden takuilla hintaan 230€.
  Molemmat myyvät korttinsa vuoden päästä vaihtaakseen dx10 korttiin. Väitän että sillon molemmat saavat korteistaan yhtä paljon rahaa ja jopa tuon 7950GT:n myyjä voi saada muutaman kympin enemmän, mutta pointti on siinä, että tuolla tehokkaammalla kortilla pelannut saa enemmän vastinetta rahalleen niin tehollisesti kuin myös peli-iloa silmä karkkien puolesta joten tuo 30€ "lisäriskisijoitus" paljon pelättyyn käytettyyn korttiin kannatti.

  Noh jokainen tekee niin kuin haluaa ja varmasti jokainen yrittää parhaansa!
   
 7. juhha84

  juhha84 Active member

  Liittynyt:
  12.04.2006
  Viestejä:
  3,752
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  @ apilas

  Koeta nyt prkl tajuta että tuo x1950pro on hyvä kortti suoritus kyvyltään. Koeta laittaa jotain faktaa siitä minkä takia ei kannattaisi ostaa tuota?????

  Muutakin kun näitä perusteluja että ensimäinen kaveri osti nakkipaketin ja toinen kaveri osti lenkki paketin vanhalla päiväyksellä ja söi sen. kumpi oli tyytyväisempi.

  Jos sulla ei ole mitään faktaa näyttää niin voit pitää omat mielipiteesi (jotka eivät perustu mihinkään faktoihin) ominasi koska tuollaisia "faktoja" täällä ei kaivata.

  EDIT:siistimistä
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2006
 8. apilas

  apilas Guest

  Siis tuo mainitsemasi kortti on omassa hintaluokassaan (200€) mainio kortti. Vielä parempi oli 7900GTO omassa hintaluiokassaan ja vielä parempi oli Sancti. Siksi kannattaisi nähdä hiukan vaivaa ja etsiä itselleen jompa kumpa GTO!

  Ja mitä faktoja siihen tarvii, jos sanotaan että uuden kortin hinta laskee kuin ketun häntä siitä hetkestä kun kassakone kilahtaa ja ostaja astuu kaupasta ulos. Terve järki riittää. Sekä myös siihen, että jos kortin hankkija tietää käyttävänsä seuraavaa korttiansa max. 1 vuoden niin joko uusi x1950pro tai "käytetty" GTO niin molemmissa on vielä takuuta reilusti jäljellä vielä vuodenkin päästä. Joten käyttövarmuus on taattu silloin pitää katsoa muita "faktoja" eli kummalla kortilla saa enemmän vastinetta rahoilleen ELI suomeksi hyötyä! Ja tässä kohtaa tuo muutaman kuukauden vanha GTO vetää pidemmän korren kuin tuo x1950pro.
   
 9. cloudus74

  cloudus74 Member

  Liittynyt:
  06.11.2005
  Viestejä:
  74
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Apilas ei sen tartte olla noin vaikeaa... Mulla ei oo käytettyjä kortteja vastaan mitään mutta niiden myyjiä kohtaan on ennakkoluuloja, en ole todellakaan halukas maksamaan yli kahtasataa kortista jollekulle yksityiselle joka saattaa vetää nenästä ja häipyä sitten maan alle. Näin saattaa käydä harvoin mutta usko mua, YKSIKIN kerta on liikaa ainakin jos se osuu omalle kohdalle. Ne jotka ostaa käytettyjä tekee niin, ne ei hyödy enää sun paasaamisesta, eikä nekään jotka ei niitä halua ostaa. Kyllä tuossa on pointti tuossa sun kirjoituksessa, jos aletaan hiuksia halkoa niin saattaa siinä saada hiukan enemmän hyötyä parilla kympillä mutta ei niin paljon että kannattaa täällä saarnata tuossa mittakaavassa ja haukkua ihmisiä. Mä olisin kohta valmis jo maksamaan ylimääräistä SIITÄ että tuon aiheen käsittely jo loppuisi, mutta vaikka ostaisin kuinka monta käytettyä geforcea ja kertoisin täällä sulle apilas niin tehneeni, niin en usko että sä tyytyväisenä lopettaisit pauhaamistasi.

  EDIT: Sitäpaitsi jos sä nyt saisit meidät käännytettyä sun ehdottamien korttien ostamiseen niin ei niitä kaikille riittäisi kuitenkaan. Ja tää koko keskustelu koskee nyt vain muutamaa hassua kuukautta, sen jälkeen ei todellakaan kannata ostella mitään gto:ta enää, joten come on!!! Mitä väliiiii????
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2006
 10. jartar

  jartar Senior member

  Liittynyt:
  07.04.2004
  Viestejä:
  8,484
  Kiitokset:
  111
  Pisteet:
  143
  Sancti oli sama kuin 7900GTO volttimodilla jonka ansiosta muistit kellottuu korkemmalle. 50€ lisää siitä hyvästä ei mielestäni ollut viisasta.

  Ja käytetyjen osien kantasi on jo tullut erittäin moneen kertaan selville joten sen jauhamisen voisi jossain vaiheessa lopettaa.
   
 11. juhha84

  juhha84 Active member

  Liittynyt:
  12.04.2006
  Viestejä:
  3,752
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Siinä olet oikeassa että 7900gto on parempi kun x1950pro. Mutta tuossa esimerkissäsi vertasit äsken esimerkiksi käytettyä 7950gt:tä ja uutta x1950pro korttia toisiinsa ja väitit vielä että siitä käytetystä 7950gt:stä kannattaisi maksaa enemmän kun x1950pro:sta uutena...

  Ensinäkin nuo kortit ovat lähes tasa vertaisia, joten mietippä itse että kumpi olisi kannattavampi ostos.
  Ja tosiaan väitit myös aikaisemmin että tuolla x1950pro kortilla joutuu laskemaan samantien grafiikat mediumille että pystyy pelaamaan pelejä kunnolla. Tästä et ole esittänyt kuitenkaan yhtään faktaa. Ja tosiaankin tuo on todella ristiriitaista muutenkin koska edelleenkin olet monessa ketjussa kehunut että kun sinulla oli 7950gt, niin se pyöritti kaikki pelejä täysillä paitsi sitä fearin parkihalli kohtausta. Joten voisitko pistää vaikka jotain linkkiä jossa tuo x1950pro kyykytetään (muutakin kuin fear)

  Joten kannattaisikohan ensikerralla ottaa selvää asioista ennenkuin tulee kertomaan musta tuntuu tietoa faktana.
   
 12. apilas

  apilas Guest

  Huijareita löytyy joka puolelta ja joka saralta ... En hoe täällä että aina on paras ostaa käytetty, mutta esim. tähän topic:iin liittyen se on mitä mainioin valinta. Paljon esim. porukka myy juuri nimenomaan nyt dx9 korttejaan pois, koska nyt niistä saa vielä hiukan omiaan takaisin, mutta dx10 aikana niistä ei saa sen vertaakaan. Ja siis nämä henkilöt jotka myyvät nyt dx9 korttejaan ovat suurimmaksi osaksi näitä "high-end " heppuja!! He myyvät 7900GT:stä lähtien aina GTX:iin asti, jotta saavat vielä hiukan omiaan takaisin ja nuo samat "high-end" heput ostavat suu vaahdossa noita dx10 kortteja joita eivät pääse edes vielä käyttämään. Eli noiden kaverien takia kaikki pystyvät hyötymään: kauppiaat saavat dx10 kortit myytyä, vaikka niitä ei pysty käyttämään ja tavallinen tusina porukka saa poskettoman halvalla dx9 huippukortteja!! Eli kaikki hyötyvät joten olisi tavan hölmöä jättää tilaisuus käyttämättä.

  Tuon takia kannattaisi harkita sitä vaihtoehtoa, että ostaisi pari kuukautta vanhan 7900GTO:n kuin tulen uuden x1950pro:n, kun molemmissa tapauksissa hinta on sama. GTO:lla pelit pyörivät hiukan paremmin ja GTO:sta löytyy vielä enemmän kellottamisen varaa kuin x1950pro:sta.

  Ja ajatelkaas monellako ihmisellä olisi auto jos he ostaisivat vaan ja ainoastaan UUDEN auton? Ehkä noin 5% prosentilla! Käytetyissä autoissa ei ole enää takuuta, mutta tuossa tarjoamassani 7900GTO:ssa on vielä takuuaikaa reilusti vain muutama kuukausi vähemmän kuin uudessa kortissa.

  Juhhalle: joo jos olisin ostamassa kortin max. yhdeksi vuodeksi niin ostaisin vähän käytetyn 7950GT 512MB:n 220€:lla kuin uuden x1950pro:n 200€:lla.
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 23.11.2006
 13. cloudus74

  cloudus74 Member

  Liittynyt:
  06.11.2005
  Viestejä:
  74
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Ei se hinta ole ihan sama, mä venytin jo budjettini kun päätin 7600gt:n sijaan laittaa x1950pro enkä venytä sitä enempää, ainakaan jos en ole satavarma siitä kortista minkä saisin, eikä näin tule olemaan. Sitäpaitsi kyllä dx10 korttia voi jo käyttää :D

  Ajatteles jos kaikki ostaisivat vain ja ainoastaan käytettyjä autoja? Yhtä hyvä esimerkki kuin tuo sun :D
   
 14. apilas

  apilas Guest

  No 95% prosenttia ihmisistä tällä hetkellä ostaa käytetyn auton ja en usko, että heistä edes 99% prosenttia kokee tulleensa huijatuksi!!
   
 15. jartar

  jartar Senior member

  Liittynyt:
  07.04.2004
  Viestejä:
  8,484
  Kiitokset:
  111
  Pisteet:
  143
  Älä jaksa TAAS ruveta vaahtoamaan tuosta "mieliaiheestasi" eli DX10 korttien järkevyydestä...

  Ja hieman sitä suhteellisuuden tajua peliin. Tosi järkevää verrata autojen ja näytönohjaimien ostoa keskenään. Hintaeroahan noilla ei mielestäsi ilmeisesti ole juuri mitään...
   
 16. juhha84

  juhha84 Active member

  Liittynyt:
  12.04.2006
  Viestejä:
  3,752
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Ihan muuten btw. Ihan huvikseni kävin katsomassa noiden käytettyjen 7900gto korttien hintoja. Noista huudetaan jo noin 290€, joten se on jo 100€ enemmän käytettynä kun tuo x1950pro uutena.
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2006
 17. cloudus74

  cloudus74 Member

  Liittynyt:
  06.11.2005
  Viestejä:
  74
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Pointti ei ollut se vaan käytettyjä autoja ei kohta enää olis jos ei kukaan ostais uusiakaan :D yritä ymmärtää ihminen ;)
   
 18. juhha84

  juhha84 Active member

  Liittynyt:
  12.04.2006
  Viestejä:
  3,752
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  @ apilas

  Niin tuleeko sulta niitä linkkejä minkä takia tuo käytetty 7950gt on parempi ostos kalliimmalla hinnalla kun x1950pro uutena? Tai niitä linkkejä jossa x1950pro menee kyykkyyn.

  edit: ihan vaan vertailu mielessä noista kahdesta kortista
  http://www23.tomshardware.com/graphics.html?modelx=33&model1=581&model2=607&chart=226

  http://www23.tomshardware.com/graphics.html?modelx=33&model1=581&model2=607&chart=214

  http://www23.tomshardware.com/graphics.html?modelx=33&model1=581&model2=607&chart=218

  http://www23.tomshardware.com/graphics.html?modelx=33&model1=581&model2=607&chart=214


  Jokainen voi itse päätellä.....
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2006
 19. apilas

  apilas Guest

  "Ja hieman sitä suhteellisuuden tajua peliin. Tosi järkevää verrata autojen ja näytönohjaimien ostoa keskenään. Hintaeroahan noilla ei mielestäsi ilmeisesti ole juuri mitään..."

  Suhteellisuuden tajua? AIVAN Jartar, jos ihmiset uskaltavat ostaa käytetyn auton niin miksei uskalleta ostaa paria kuukautta vanhaa näytöhohjainkorttia? Autokaupoissa liikkuu hiukan isommat summat kuin jossain perkeleen näyttökorteissa joten miksi ihmiset eivät pelkää tulevansa kusetetuksi autokaupoissa jolloin menetetyt summat todella kirpaisisivat.

  "...kävin katsomassa noiden käytettyjen 7900gto korttien hintoja. Noista huudetaan jo noin 290€"

  Jos noin todella on niin taidankin pistää tämän oman Sanctini myyntiin :D. Ja ainahan saa pyytää se on eri asia mitä loppupeleissä maksetaan. Ja olen tuolla aikaisemminkin sanonut, että kelpo käytetyn etsimiseen joutuu näkemään valitettavasti hiukan vaivaa ja sehän on sellaiselle myrkkyä jolle "pappa betalar"!!

  "Pointti ei ollut se vaan käytettyjä autoja ei kohta enää olis jos ei kukaan ostais uusiakaan :D yritä ymmärtää ihminen ;)"

  No voit kuule olla varma että aina löytyy porukkaa jotka ostavat vain uuden (niin autoissa kuin joka muussa asiassakin)! Joskus tuntuu että se on sellainen itsetunto kysymys, että kuka nyt kehtaisi käytettyä hommata? Ja btw: tuo on varmaan älyttömin syy ostaa uusi näyttis vain jotta näytönohjaimet eivät loppuisi kokonaan markkinoilta hehe.

  "Niin tuleeko sulta niitä linkkejä minkä takia tuo käytetty 7950gt on parempi ostos kalliimmalla hinnalla kun x1950pro uutena? Tai niitä linkkejä jossa x1950pro menee kyykkyyn"

  Eli näet itse noista testeistä, että 7950GT on parempi. Ja kuules se tänään ostettu x1950pro on huomenna sekin käytetty. Eli vielä kerran, jos löydät 220€-230€ muutaman kuukauden vanhan 7950GT 512MB:n niin osta se pois mieluummin kuin 200€ x1950pro. Molemmissa takuu riittää pidemmäksi aikaa kuin tulet tod. näk. pitämään korttiasi ja molemmat ovat käytettyjä jo huomenna myös se tänään ostettu x1950pro. Eli kyllä, saat sille lisä 20€-30€:lle vastinetta!
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 23.11.2006
 20. juhha84

  juhha84 Active member

  Liittynyt:
  12.04.2006
  Viestejä:
  3,752
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Joo, no ilmeisestikkään apilas ei pysty laittamaan noita linkkejä joita pyysin. Kuten sen jo varmaan kaikki tiesivätkin.

  Ja apilas. Kuinkas monta halpaa käytettyä 7900gto:ta olet löytänyt? Siis tuon omasi lisäksi? No veikkaampa että alle 270€-290€ et noita löydä mistään. Koska noita ei ole kun muutamia hassuja kappaleita liikkeellä käytettynä. Sinun mielestäsikö kaikki ovät siivellä eläjiä jotka ostavat uusia kortteja vai? No taitaa apilaksella nyt olla aika hassu kuva työn teosta. Ihmiset jotka käyvät töissä, eivät välttämättä jaksa ruveta vahtaamaan joka ainoaa ilmoitus palstaa ja sunmuita lävitse sen takia että jospas nyt löytyisi todella edullisesti 7900gto. Ja jos vaikka saisi ostettua sen ennen kun 100 muuta tyyppiä kerkeää sen huomaamaan.

  Jos on varaa ostaa hyvä näytönohjain uutena itse tienatuilla rahoilla, niin onko se sinun mielestäsi väärin? Vai pitäisikö sinun mielestäsi kaikkien suomalaisten ostaa aina vaan käytettyjä?

  EDIT: Noissa korteissa olikin se hurja 1-5 fps:n heitto peleissä. Ja sinä olisit valmis maksamaan 30-50€ enemmän siitä käytetystä 7950GT kortista kun uudesta x1950pro:sta.... Sehän se vasta järkevää onkin. Hyvä että täällä saa kuulla noinkin fiksun ihmisen faktoja ja mielipiteitä.
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2006
 21. apilas

  apilas Guest

  "Jos on varaa ostaa hyvä näytönohjain uutena itse tienatuilla rahoilla, niin onko se sinun mielestäsi väärin? Vai pitäisikö sinun mielestäsi kaikkien suomalaisten ostaa aina vaan käytettyjä? "

  Ei pidä aina ostaa käytettyä, luulen että olen jo perustellut näillä palstoilla milloin se käytetty kannattaisi hommata. Ja luulisi, että sellainen henkilö joka on todella itse tienannut rahansa arvostaa sitä, että saa varmasti rahalleen vastinetta eli maksaa muustakin kuin vain siitä, että omisti kolme sekunttia uuden ohjaimen josta tuli se hämärä ja riski käytetty heti kun sen pisti koneeseensa.

  Itse laitoit jo nuo linkit joissa nähdään, että 7950GT 512MB on parempi ... ja mietippäs kumman eduksi homma menee silloinkin kun noita kortteja kelloitetaan.

  Ja ompas iso asia nykypäivänä katsella muutamia myynti/osto -palstija netissä! Ennen ymmärsi vaivan mikä siinä oli kun joutui ostamaan Palsta lehden , keltaisen pörssin ym. lehtiä , nyt senkun vaan muutamilla hiiren klikkauksilla hyppii palstoilta toiseen....todella vaativaa :D
   

Jaa tämä sivu