1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Näyttö rikki Acerissa?

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi piampi 30.09.2015.

 1. piampi

  piampi Newbie

  Liittynyt:
  30.09.2015
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Hei kaikille!

  Ongelmani liittyy Acerin (Aspire 4910TZ) näyttöön. Joskus n.4-6kk sitten näytössä alkoi ilmenemään ongelmia, kun aina silloin tällöin näytön vasen reuna, ylhäältä alas asti, n.3cm leveydeltä kuva "hajosi". Milloin siinä meni vain pystysuoria vihreitä, punaisia ja mustia kapeita viivoja, toisinaan tuo kaistale taas meni kokonaan niin tummaksi, ettei sieltä alta näkynyt enää mitään.

  Ongelmaa sai korjailtua aina painelemalla kevysti näytön muovisia kehyksiä siitä viallisen kaistaleen alapuolelta. Painelu aina muutti sitä "hajonnutta" kohtaa kuvassa johonkin, parempaan tai huonompaan, suuntaan, kunnes lopulta näytön sai taas näkymään kaikkinensa. Näyttöön itseensä ei suuremmin ole koskettu, eikä se koskaan ole ottanut osumaa. Ei ainakaan suurempaa osumaa, niin että olisi huomattu. Mutta toki konekin on jo muutamia vuosia ollut ahkerasti menossa mukana..

  Nyt pari päivää sitten tuo kaistale olikin muuttunut kokonaan mustaksi, läpinäkymättömäksi alueeksi, eikä siihen vaikuta enää mitenkään mitkään painelut näytön reunoilta. Tämän kolmen sentin kaistaleen lisäksi oli alareunaan ilmestynyt vaakatasossa kulkevia kapeita raitoja, sekä tuollainen palaneen näköinen ympyrä. Näiden aiempien kuukausien aikana ongelmat ovat aina hyvin tarkkaan rajoittunut tuolle kaistaleelle vasemmassa laidassa, eikä sen laajemmalle koskaan.

  Itse en ymmärrä tietokoneista paljoakaan. Mutta mistähän tämä näytön vika johtuu? Itse näytön lasissa ei näy mitään naarmuja yms. Nyt kun tuo kaistale tosiaan on jo täysin läpinäkymätön, niin se tekee läppärin käytöstä varsin haastavaa monissa tilanteissa. Kotona koneeseen saa liitettyä toisen näytön, joka toimii hienosti, mutta läppäriä olisi tarvetta kuljettaa myös mukana. Onkohan uuden läppärin osto ainoa järkevä vaihtoehto?

  Yritän liittää kuvan näytöstä tähän vielä mukaan, mutta saa nähdä osaankohan.. :rolleyes::oops:


  näyttö rikki.JPG

  https://www.dropbox.com/s/zkgmfiu9vvxqe01/näyttö rikkiJPEG.JPG?dl=0
   
 2.  
 3. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  Paneelissa tuo vika on, joten paneelin voi kyllä vaihtaa tai vaihdatuttaa. Vaihdatuttaminen voi kyllä edullisemman hintaluokan kannettavissa tulla sen verta kalliiksi, että kaupasta saa samalla rahalla jo uuden kannettavan tilalle.
   
 4. piampi

  piampi Newbie

  Liittynyt:
  30.09.2015
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kiitos vastauksestasi! Joudun tosin esittämään samantien jatkokysymysen; mikä on "paneeli"?
   
 5. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143

Jaa tämä sivu