1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu Näyttö mustaksi > Äänet katoaa | Muutaman päivän vanha kone

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Puffii 27.09.2019.

  1. Puffii

    Puffii Newbie

    Liittynyt:
    26.09.2019
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hjellous !

    En ole itse tietokonevelho millään tavoin, eikä ketään tuttukaan osaa mitään sanoa, niin oli nyt pakko turvautua teikäläisiin! Kysymyksiä ihmeessä vaan jos jotain jää kertomatta niin vastaan kyllä! (Varmasti jäi)
    Ja kaikki mahdolliset vinkit tervetulleita!

    Elikkä siis meikäläisellä on juuri muutama päivä sitten kasattu uusi kone. (itse kasattu kaverin avulla)

    - Windows 10 Pro, itse asennettu + kaikki päivitykset kunnossa
    - Prossu, Näyttis ja Emon ajurit ajettuna

    Kone toimii muuten täydellisesti mutta, nyt kaksi iltaa peräkkäin tehnyt niin että yhtäkkiä ilman varoituksia vetää näytön mustaksi ja hetken päästä katoaa äänet myös MUTTA kone jää päälle!
    (Esim Discordista kannulla olevien puhe katoaa ja disconnectaa meikäläisen)
    Siitä sitten perus virtanappi pohjaan sammutus, hetken odotus ja taas kone toimii normaalisti.

    Kone toiminut koko tämänkin päivän ihan normaalisti ja nyt yhtäkkiä näin iltamyöhään alkaa kukkoilemaan
    (Eilen illalla teki saman, mutta kaksi kertaa putkeen)

    Mikä vikana? Osia rikki? Siltikin ajureita ajamatta? Windows asennettu virheellisesti?

    Ps. Pahoittelut jos epäselvää kerrontaa..

    Tässä linkki koneen osiin: https://gyazo.com/62d004a5987cc893c96fca2b6e95c5d2

    EDIT : Poweria veikannut nyt muutama, mutta ei varmaksi todettu. Voisiko olla ?
     
    Viimeksi muokattu: 27.09.2019
  2.  
  3. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,954
    Kiitokset:
    918
    Pisteet:
    123
    Katso näkyykö tapahtumienvalvonnassa mitään erikoista. Klikkaa käynnistävalikkoa hiiren oikealla ja sieltä taphtumienvalvonta. Tapahtumienvalvonnassa kohdasta: Windows lokit, käyt läpi kohtia applications ja järjestelmä
     
    Puffii kiitti tästä.
  4. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    168
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Muistelen et itellä oli aikoinaan vanhassa koneessa samaa ongelmaa. Jos en väärin muista niin vika itellä oli niin simppeli kuin näytön DP-kaapeli oli rikkinäinen.
    Muistaakseni myös winukan asennuksessa oli jotain hämmenkiä niin sekin asensin uudestaan, mutten muista liittyikö winukan asennus kyseiseen ongelmaan ollenkaan.
     
    Puffii kiitti tästä.
  5. Puffii

    Puffii Newbie

    Liittynyt:
    26.09.2019
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kattelin noita juuri ja siellä on kyllä jotain virheitä ja varoituksia?
    >>> https://gyazo.com/d1659c44f080963d240836a034f95b75 <<<
    Tuossa vaan osa noista varoituksista mutta näitä samoja tapahtumatunnuksia on useampi tuolla. (Järjestelmä)

    Muutama kanssa sanonut että kannattaa asentaa windows uudestaan ja katsoa lähteekö vika sillä.
    Täytyypi varmaan asennella kunhan kerkiää. Johdosta en usko että sökö olis mutta mahdollista.
     
  6. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,954
    Kiitokset:
    918
    Pisteet:
    123
    Noi DistributedCOM virheet voi jättää huomiotta.
    Kerro sitten jos asennat widowsin uudestaan, että auttoiko.
     
    Puffii kiitti tästä.
  7. Puffii

    Puffii Newbie

    Liittynyt:
    26.09.2019
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Oorait!
    Nyt on windows asennettu uudestaan! Nyt sitten pitänee katsella poistuiko ongelma vaiko eikö.
     
  8. Puffii

    Puffii Newbie

    Liittynyt:
    26.09.2019
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei auttanut windowsin uudelleen asennus. Heti kun sain koneen uudelleen päälle niin tapahtumienvalvonnassa oli tälläinen virhe
    >> https://gyazo.com/32c500f9f5a30bef2f04f32cf7d46cb6 <<<
    Eli näyttiksessä ongelmaa?

    EDIT: Tekee tuon näytön mustaksi ongelman silloin kun peli on auki.
     
    Viimeksi muokattu: 01.10.2019
  9. Puffii

    Puffii Newbie

    Liittynyt:
    26.09.2019
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,071
    Kiitokset:
    1,265
    Pisteet:
    223
    Onko näytössä ajastimia / virransäästöjä päällä? Voi toki olla että uusimmat ajurit eivät uusilla vehkeillä aina toimi odotetusti. Noh kerroppas sitten.
     
    Puffii kiitti tästä.
  11. Puffii

    Puffii Newbie

    Liittynyt:
    26.09.2019
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei ole ajastimia/virransäästöjä. Kaikki mahdolliset otettu pois käytöstä, jopa pikakäynnistys kun jostain luin että sekin saattaa vaikuttaa :D Nyt on toinen näyttökin ja tehnyt tuota samaa mutta ilmeisesti ihan näyttiksestä johtuvaa. (linkkien perusteella mitä tossa ylempänä on)
     
  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,071
    Kiitokset:
    1,265
    Pisteet:
    223
    Tekeekö vielä samaa, ajoitko ne uudet ajurit?
     
  13. Puffii

    Puffii Newbie

    Liittynyt:
    26.09.2019
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  14. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,954
    Kiitokset:
    918
    Pisteet:
    123
    Joo näytönohjaimesta johtuu. Alla lisää tietoa. ohje on vanha, mutta sama ongelma. Älä kuitenkaan kokeile artikkelissa olevaa korjausta, se on tarkoitettu windows seiskalle.
    https://support.microsoft.com/fi-fi...sponding-and-has-recovered-error-in-windows-7

    Se mitä voit tehdä, on lukea vastaavasta ongelmasta muilla, ja kokeilla kaikkea, mitä muut on kokeillut ja toivoa josko jokin auttaisi. Yleensä ei auta.

    https://www.google.com/search?q=dis...1.69i57j0l5.8141j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
     
    Puffii kiitti tästä.
  15. Puffii

    Puffii Newbie

    Liittynyt:
    26.09.2019
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tuo on niin uusi näyttis, että valmistajan ajurit oli persiillää.
    30.9 tuli uusin päivitys, minkä pitäs ratkasta tän ongelman . En silti vielä hurraa, vaikkapa tämä ongelma on käytännössä ratkaistu! Mutta kiitän siltä kaikkia vinkkaajia, eli kiitos suuresti avusta!
     

Jaa tämä sivu