1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Näytöt menee mustaksi

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi cLonx 16.06.2020.

  1. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,184
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Jatketaas omastakin koneesta eli Windows / NVIDIA päivitysten jälkeen menee näytöt mustaksi. En ole ihan varma kumman päivitys tuon aloitti, kun päivitti molemmat aika lähekkäisinä päivinä.

    Tekee aivan jatkuvasti, eikä jätä Event Vieweriin mitään koodia mistä saisi kiinni.
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,011
    Kiitokset:
    1,021
    Pisteet:
    243
    Eikös tuollaisessa tapauksessa ole luonnollisinta palata ensin edelliseen näytönohjaimen ajuriversioon ja estää sitten Windows Updatea päivittämästä sitä uudelleen? Ainakin oireista päätellen ongelma on nimenomaan näytönohjaimen päivityksessä. Itselleni Win 10 on vielä outo, mutta tuolta löytyy ohjeita, miten estää Windowsia tekemästä päivitystä uudelleen:
    https://support.microsoft.com/fi-fi/help/4026726/windows-10-hide-updates-or-driver-updates
     
  4. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,184
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Koitetaas vanhoilla ajureilla, mulla ei NVIDIa päivitä muutenkaan automaattisesti.
     
  5. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,184
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Ei korjannut ongelmaa, voi myös vaikuttaa kaatumiseen jos katsoo esim toisella näytöllä jotain striimiä/youtube pelatessa.
     
  6. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,184
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,011
    Kiitokset:
    1,021
    Pisteet:
    243
    Nyt on tietysti vaikea sanoa mitään, jos vastaava vika on esiintynyt piilevänä jo aikaisemmin. Muuten seuraava askel olisi myös Windows-päivityksen kumoaminen. Joko tuon yksittäisen päivityksen voi kokeilla erikseen poistaa tai sitten palauttaa järjestelmä palautuspisteeseen, jonka tuo viimeinen Windows-päivitys varmaankin loi. Järjestelmänpalautus poistaa tuon palautuspisteen jälkeen mahdollisesti asennetut uudet ohjelmat, mutta ei omia tiedostoja tms.
     
  8. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,184
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Unohtui tuosta viestistä, että näytöt saa sammumaan ilman signaalia kun tömistelee lattiaa eli selkeä vika jossainpäin konetta. Eli ns. kun kone tärähtää hieman tekee tämän (ja voi tehdä myös ilman tätä, mutta tällä sen saa valmasti tekemään näin).
     
  9. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,011
    Kiitokset:
    1,021
    Pisteet:
    243
    Selvä, ei ole ajurivika. Sitten vain irrottelet näytönohjaimen ja kaikki liittimet ja laitat ne huolellisesti takaisin paikalleen. Jos tämä ei auta, lienee vika piirilevyssä tai jossakin juotoksessa, mikä onkin sitten jo hankalampi juttu
     
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,011
    Kiitokset:
    1,021
    Pisteet:
    243
  11. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,184
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Niin, on kai teoriassa mahdollista että kone on jollain tapaa kasattu väärin ja signaali on katkennut näytönohjaimesta myös tuon vuoden aikana minkä aikana se on toiminut täydellisesti. Esim. signaali katkeaa 0.1s jolloin sitä ei käytössä huomaa, mutta tällä hetkellä kuva ei vaan tule takaisin.

    PS. NVIDIA uudet ajurit tullut eilen, joten laitan latautumaan.

    E: Niin koomiselta kuin se kuulostaakin, tömistelen lattiaa ja heilutan konetta eikä kuva katkea. Korjaus voi olla samanlainen kuin viime keralla, kun tämän kanssa taistelin.
     
    Viimeksi muokattu: 25.06.2020
  12. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,184
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    4 päivää toimi kun päivitin ajurit, jonka jälkeen olin lähes viikon pois kotoa ja toiminta on taas heikkoa. No jospa viikon päästä taas toimii kun huomenna poistun koneen ääreltä, ainakin minun logiikan mukaan.
     
  13. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,229
    Kiitokset:
    175
    Pisteet:
    93
  14. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,184
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
  15. Nipe

    Nipe Member

    Liittynyt:
    14.12.2004
    Viestejä:
    37
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Tässä, kun lueskelin tätä ketjua, niin tulee ensimmäisenä mieleen vika piuhassa. Eli jos mahdollista, niin kokeile liittää toisella piuhalla kone näyttöön.

    Nämä on mystisiä hommia. Ite hommasin jokunen aika sit acerin 144hz näytön ja kytkin dp porttiin.. Pelas pari viikkoa hyvin ja sit ei signaalia. Vaihdoin sit HDMI piuhaan ja sama homma. Nyt on molemmat kiinni, nii johan toimii.. Juurisyytä ongelmaan en ole viel selvittänyt, mut näillä mennään nyt.
     
  16. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,184
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    hmm itseasiassa mulla on kyllä 144hz näyttö (Acer 24" Predator XF240H). Taitaa olla HDMI piuhalla kiinni.

    Tätä ongelmaa ei ole taas herran aikaan ilmennyt ja epäilen hieman tuota vikaa, koska koneessa on kumminkin 3 näyttöä kiinni. Toisaalta kai joku oikosulku piuhassa voisi tämän aiheuttaa silti?
     
  17. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,997
    Kiitokset:
    926
    Pisteet:
    123
    Voi kaapelikin ongelmia aiheuttaa, mulla oli yhdessä vaiheessa jokusen kerran singnaalin menetykisä ja ne hävis uudella kaapelilla.
     
  18. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,184
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Tämäkään ei ole koskaan ratkennut, lopputulos on että aina kun NVIDIA ja/tai Windows päivittää on hyvinkin todennäköistä että ongelmat taas alkaa. Kuten kävi eilen.

    Varmaan yhteissopivuusongelma jonkun osien kesken.

    Tulen hankkimaan uuden koneen lähiaikoina ja tämän saa kyllä ostaa minulta pois jatkojalostukseen. (ilman SSD)
     
  19. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,229
    Kiitokset:
    175
    Pisteet:
    93
    Möin muutama vuosi sitten näytön sammumisongelmista kärsineen 7870-radeonin kaverille pilkkahintaan ja ostin astetta tuoreemman radeon nanon tilalle. Yritin kanssa kaikkea mahdollista, mutta kerran pari viikossa näyttö sammui kesken käytön ja virtanappia alaskäyttämällä vasta tokeni. Lopputulemana kaveri käyttää samaa näyttistä edelleen ongelmitta ja en itse samaan ongelmaan enää törmännyt.
     
  20. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,184
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Joo luultavasti joku osa ei vaan suostu tottelemaan toisen kanssa, varmaan fiksumpi laittaa osina myyntiin niin saa joku vielä hyvää rautaa käyttöön. Uuden koneen sain just ostettua käytettynä fiksuun hintaan niin piti investoida.
     

Jaa tämä sivu