1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Näytönohjainko hajoamassa? apua!

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi ipetzi 12.03.2015.

 1. ipetzi

  ipetzi Regular member

  Liittynyt:
  20.03.2006
  Viestejä:
  133
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Heips! Pikaista apua vailla..

  Tässä kävi nyt niin että eilen näytönohjain kaatui (" Näytönohjain lakkasi vastaamasta ja palautui -virhe"). Tänä aamuna, (kone on usein yöt lepotilassa..) ei näyttöön ilmaantunut mitään, kun hiirtä heilautin, hurisemaan itse kone kyllä kävi. Näytössä luki "ei signaalia". Noh eipä mittään, koetin käynnistää uudelleen, musta näyttö tällä kertaa loppu tulemana. Vielä kertaalleen kun käynnistin, tuli valikko , jossa joko piti koettaa käynnistää uudelleen winukka tai poistaa palautuspiste& jotain muuta... valitsin siis uudelleen käynnistämisen yrityksen, jälkimäinen oli aika.. ahdistava.

  Noh, sitten olen nyt tässä, kun valitsin vielä seuraavista valikoista vikasietotilan verkkoyhteyksineen. Apuvah? Mieskin olisi tyytyväinen, jos ei änäreitä missaisi tietsikan takia, vielä on kevättä jäljellä... :) Olen tänään suhteellisen hyvin tässä koneella ja myös huomisen aamupäivän, että jos joku ihanainen voisi helppiä! Toki myöhemminkin apu otetaan vastaan, ei sillä.. Olisihan tuossa koneessa vielä takuuta kesäkuulle, mutta viimeksi takuu taistelut oli aikamosia ja oman lisän tuo se, ettei ko. yritys vaikuta enää paikkakunnallamme... (koneessa siis extrapitkä takuu, koska ostettiin takuuta koneelle silloin aikoinaan..)

  kone on Acer aspire ( vimonen acer tähän talouteen), käyttiksenä win 7, näytönohjaimen ajurit on ajantasalla. Näytönohjain Nvidia GeForce 510..
   
 2.  
 3. Hyperx1

  Hyperx1 Regular member

  Liittynyt:
  18.01.2014
  Viestejä:
  197
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  28
  Oletko milloin viimeksi putsannu sitä konetta,tarkista lämmöt. Ja acer on kyllä ihan ok kone.
   
 4. R4ndom1

  R4ndom1 Regular member

  Liittynyt:
  06.06.2013
  Viestejä:
  588
  Kiitokset:
  52
  Pisteet:
  38
  Pakettikoneiden takuiden kanssa saattaa tulla ongelmia, jos niitä itse lähtee aukomaan (joku sinetti pitää rikkoa että ne saa auki yms.).

  Tuon Näytönohjain lakkasi vastaamasta ja palautui -virheen voi kyllä ohjelmatki aiheuttaa, mutta erittäin epätodennäköistä (suosittelen kuitenki virusten tarkistamista). Tarkista lämmöt, nvidian ajurien ohjauspaneeli varmaanki osaa ne näyttää. Jos lämmöt on ei ole ongelma, niin kokeile poistaa ajurit ja asentaa ne uudelleen.

  Osaatko sanoa minkälaisissa tilanteissa koneen näyttis lakkaa toimimasta? Jos näyttis on rasituksessa (eli lämmöt nousee), niin kaatuuko kone silloin?

  Löytyykö muuten integroitua näyttistä? Mikä prossu?
   
 5. ipetzi

  ipetzi Regular member

  Liittynyt:
  20.03.2006
  Viestejä:
  133
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  En ole putsaillut sen kummemmin, kuin imuroinut päältä, eli heikossa kantimissa siltä osin. Olisiko ehdottaa hyvää ohjelmaa, jolla ko. lämmöt tarkistan?

  "Tuon Näytönohjain lakkasi vastaamasta ja palautui -virheen voi kyllä ohjelmatki aiheuttaa, mutta erittäin epätodennäköistä (suosittelen kuitenki virusten tarkistamista). Tarkista lämmöt, nvidian ajurien ohjauspaneeli varmaanki osaa ne näyttää. Jos lämmöt on ei ole ongelma, niin kokeile poistaa ajurit ja asentaa ne uudelleen." Nvidian ohjauspaneelista en löytänyt lämpötietoja, onko ne minne sinne piiloitettu?

  "Osaatko sanoa minkälaisissa tilanteissa koneen näyttis lakkaa toimimasta? Jos näyttis on rasituksessa (eli lämmöt nousee), niin kaatuuko kone silloin?" Näyttis siis kaatui vasta ekaa kertaa tuolloin, ja kaatui jonkun kevyen javanettipelin (vai oliko se flash, en oo hereillä vielä..) avauksen aikana. En ole aikoihin jaksanut pelata muutoin koneella. Lämpöasiaan en siis osaa sanoa mitään nyt. Ps- Flash kaatuu jatkuvasti..

  Hieman peloittaa muistella, että näyttis ois integroitu, ainakin sellainen milikuva on.. onko se miten helppo tarkistaa muuten kuin konetta avaamalla? Suoritin on Intel Pentium CPU G630 @ 2,70 GHz.


  Kiitos jo alkuun teille :)
   
 6. R4ndom1

  R4ndom1 Regular member

  Liittynyt:
  06.06.2013
  Viestejä:
  588
  Kiitokset:
  52
  Pisteet:
  38
  GPU-Z näyttiksen lämpöihin ja vaikka core temp prossun lämpöihin.

  En ole koskaan ainuttakaan nvidian korttia omistanut joten en tiedä.

  Flash voi hyvinki aiheuttaa ongelmia.

  GeForce 510 on kyllä erillisnäyttis (ainaki googlen perusteella, nuo OEM kortit on vähän hämäriä), mutta monesti koneissa on lisäksi prosessoriin integroitu toinen näytönohjain. Tuossa sun prossussa näyttäis olevan integroitu näytönohjain. Onko tietokoneen emolevyssä mitään näyttöliitäntää?

  Suosittelen poistamaan ajurit ja asentamaan ne uudelleen.
   
 7. ipetzi

  ipetzi Regular member

  Liittynyt:
  20.03.2006
  Viestejä:
  133
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Näyttis näyttää nyt 63 astetta, käynnissä siis periaatteessa valokuvavalikoima, virustentorjunta (avast) ja mozilla viidellä välilehdellä, yhdessäkään ei mitään erityistä käynnissä. Kone hidastui juuri aivan tajuttomasti ainakin netttikäytön osalta... jaahas ja kertoisin toki prossunkin lämmöt, mutta kadotin työpöytäni (taustakuva jäi, sekä alapalkin käynnistävalikkoineen juuri.... *julkaisukelvotonta tekstiä tähän* äkki vilkaisun jos muistan oikein ni minissä oli 51 astetta... huoh.....

  Jos näyttöliitänällä tarkotiat sitä koneen takana olevaa liitintä johtoineen näytön ja koneen välillä, niin jees jees tokihan siellä. Muussa tapauksessa valaise tietämätöntä? (oon näemmä jonku välikappaleenkin saanut hankkia tuohon koneen ja johdon välille...)

  Ajurien poisto ja asennus on kai normisettiä, eli ei pitäis ongelmia tapahtua sen aikana?

  Ai niin, tää kone on tehnyt odottammattomia sammumisia lähes alun alkaen, oletan että lepotilaan menossa ongelmia. Ja miksi ei ole käyetty takuussa? koska tämä takuukone (uusi edellisen tilalle) on kuitenkin toiminut paremmin kuin aiempi, joka sammui kesken käytönkin. Uuvutti opiskeluaikaan, kun kone oli käytössä sen 3kk/1vuosi pätkissä ( kuusi huoltoa ainakin, aina sama vika takastullessa.) ja liikkeen vanha harppu oli sitä mieltä että kauppaahan ei satavarmasti pureta vaikka kuluttaja-asiamies oli erimieltä. puuh.

  EDIT: malwarebytes masensi, löysi vjotain babylon-juttuja, jotka joskus muistelen poistaneeni joko omasta tai tädin koneesta.. oli muuten annelista. Mistä näitä tulee? en enää käsitä. Avast taitaa olla lelu näiden edessä?
   
  Viimeksi muokattu: 13.03.2015
 8. verovanki

  verovanki Regular member

  Liittynyt:
  15.08.2007
  Viestejä:
  594
  Kiitokset:
  86
  Pisteet:
  38
  Mikä sen koneen mallimerkintä on?
  Se lukee alla olevassa tarrassa acer model no.

  Siihen voi löytyä ihan yksinkertainen selitys.
  babylonin yms. shaiban poistoon http://malwaretips.com/blogs/remove-babylon-search-virus/

  Jos ongelma alkoi tiistain jälkeen niinn silloin tuli taasen windowsin päivityksiä jotka vaativat ainakin omilla koneillani täydellisen sammutuksen asentuakseen.
   
  Viimeksi muokattu: 13.03.2015
 9. ipetzi

  ipetzi Regular member

  Liittynyt:
  20.03.2006
  Viestejä:
  133
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Model olisi: Aspire x 1930, vai mitä tarkoitat? Mies tuossa könysi lattialla kattelemassa ja hänen silmiin ei muuta tietoa osunut.

  Malwarebytesillä poistelin jo osan shaibasta, palautui verkkoselaus nopeammaksi ainaki toistaiseksi ja palkit ja kuvakkeetkin on palanneet.
  HJT:n latasin varuiksi, josko viikonlopun jälkeen sen vetelisi ja jos joku täällä osaisi kertoa lopputuleman? jos tarpeen? :)
  Itse Babylon searchia ei koneeseen ollut asentunut, ainakaan selaimissa sitä ei ole valittavissa, olisiko vain lataustiedosto ollut odottamassa aktivoitumista? En ole tutustunut ko. virukseen sen pahemmin, joten en tiedä. Viimeksi vastaava ötökkä koneeseen tuli epävirallisilta NHL-tieto sivuilta, joten tässä alkaa tulla hyvinkin epäluuloiseksi, minne selaimensa antaa viedä. Joten kokeilenko kuitenkin esittämäsi blogin ohjetta, vai onko se turhaa?

  Näyttiksen kaatuminen tapahtui vissiin tiistaina, näyttö pimeenä oli eilen, mutta lepotilaan mennessä sammumiset on olleet jo pitempi vaiva, kuten tuo flashkin. Olen ollut laiska win-päivitysten asentaja sen jälkeen, kun ennenmuinoin asensin liian nopsaan julkaisun jälkeen ja usea päivitys sattuikin sitten olemaankin kuraa.. Eli mitään ei automaagisesti koneeseen asennu, ehottelee vain aina kovasti. Nyt on suht tasalla päivitykset, kun tuon jumittelun takia päätin ne tarkistaa eilen.
   
 10. verovanki

  verovanki Regular member

  Liittynyt:
  15.08.2007
  Viestejä:
  594
  Kiitokset:
  86
  Pisteet:
  38
 11. ipetzi

  ipetzi Regular member

  Liittynyt:
  20.03.2006
  Viestejä:
  133
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Katselin ja jotain tuon sivun ohjeista kokeilinkin viime viikolla, mutta ei ne siis silloin apua tuoneet. Taidanpa tänään ajaaa tuon HJT:n ja viskaan login niiden omalle osastolleen, josko joku viisas tietäisi kertoa, pääsinkö eroon edes siitä babylonista.
   
 12. JoniS

  JoniS Active member

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  2,951
  Kiitokset:
  261
  Pisteet:
  93
  Malwarebytes osaa poistaa babylonin jos se siellä oli asennettuna.
   
 13. ipetzi

  ipetzi Regular member

  Liittynyt:
  20.03.2006
  Viestejä:
  133
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ok, voiko siis olla että kaikki ongelmat oli Babylonista johtuvia? Malwarebytes löysi n. 8 haitakeriviä alunperin. Pistän nyt kuitenkin HJT:n tuonne foorumille, kiitollinen olen, jos joku sen vilkaisee?

  EDIT: tänäänkin selain ollut himppa hidas, siksi ihmetyttää.
   
 14. JoniS

  JoniS Active member

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  2,951
  Kiitokset:
  261
  Pisteet:
  93
  Jotenkin en itse näe babylonin ja näyttiksen temppuilussa yhteyttä, mutta mahdollista kaikki. Laita vain logia eiköhän joku sen vilkaise kun ehtii.

  Teitkö malwarebytesillä "custom scan" ja valitsit kaikki kiintolevyt? (Tuo on ainut tapa tehdä täysi tarkastus)
   
 15. ipetzi

  ipetzi Regular member

  Liittynyt:
  20.03.2006
  Viestejä:
  133
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Noi voi jeeveli, enhän mie tietty tehnyt ku sen threat scannin, kiitokset muistutuksesta! Sitä muka niin kokeneena laitteli sen ohjelman viime viikolla pyörimään, ihmettelin kyllä, että miten se niin livakkaan tarkisti kaiken ja ihan kuin olisin jotain unohtanut tehdä :confused: nyt lähti uudelleen pyörimään custom scannilla..
   
 16. ipetzi

  ipetzi Regular member

  Liittynyt:
  20.03.2006
  Viestejä:
  133
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Niin, löysi se malukka silloin pari haitaketta lissää. Hmm. Selain yhä hidastelee oudosti, joten olen hieman hoona, mitä voisin tehdä vielä?
   
 17. Ekstaasi

  Ekstaasi Regular member

  Liittynyt:
  12.09.2009
  Viestejä:
  210
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Aja CCleaner(siivooja & rekisteri).
   

Jaa tämä sivu