1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Näytönohjain väittää toimivansa vaikka ei toimi

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Melmu 23.11.2015.

 1. Melmu

  Melmu Newbie

  Liittynyt:
  23.11.2015
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Mulla on ollu jo pidempään ongelma sen kanssa, että kaikki pelit, elokuvatyökalut yms. ei toimi. Tulee aina ilmoitus, että näytönohjain ei toimi. Kun kuitenkin tutkin asiaa, näytönohjaimen tiedoissa luki että "Tämä laite toimii oikein." Olen koittanu päivittääkin, mutta ajan tasalla on.

  Kyseessä siis on ihan vain Microsoftin perusnäyttösovitin. Käytössä oli ongelman alkamisen aikoihin Windows 7 ja nyt 10.
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,464
  Kiitokset:
  645
  Pisteet:
  173
  Et kerro, millaisesta tietokoneesta on kyse, mutta minäkin vastaan aivan mutu-pohjalta. Veikkaan, että kaikesta huolimatta kyse on ajuriongelmasta. Jos ongelma alkoi jo Windows 7:n ollessa käytössä, arvelen, että jonkin päivityksen yhteydessä koneeseen asennettiin uusi näytönohjaimen ajuri, joka ei kyseiseen kokoonpanoon täysin sopinutkaan. Tämä on todennäköistä ainakin siinä tapauksessa, että kyseessä on ns. pakettikone, jossa oli valmiina käyttöjärjestelmä ja koneen valmistajan toimittamat ajurit. Windows-päivitys on voinut päivittää valmistajan muokkaaman ajurin toiseksi, joka ei toimikaan täydellisesti ko. koneessa.
   
  Melmu kiitti tästä.

Jaa tämä sivu