1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Näytönohjain SFF-koneeseen? Vai mitä?

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi neme_ 18.11.2014.

 1. neme_

  neme_ Member

  Liittynyt:
  09.05.2007
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Harvestoin itselleni käytöstä poistetun HP Compaq Elite 8300 SFF (Small Form Factor) koneen, johon etsiskelen mahdollisimman tehokasta näytönohjainta, että voisi jotain satunnaisesti pelailla. Koneessa on kuppanen 250W virtalähde, mistä laskelmieni mukaan jää yli ahdistavat 70W näytönohjaimelle. Uuden powerinkin voisin hommata jos siitä kiinni on, tosin en tiedä yhtään mistä tuollaisia L-muotoisia virtalähteitä saa, ja onko niitä edes suuremmilla virroilla olemassa. Ilmeisesti alkaa menemään niin vaikeaksi ettei kannata. Eli saisi olla sellainen suoraan väylästä virtansa ottava malli.

  Specsejä koneesta: Intel i5-3470 CPU @ 3.20GHz, 8 Gt muistia. Mittailin, niin ilmeisesti juuri joku vähän yli 18cm pituuden puolesta sinne menisi PCIeX16 korttia.

  Verkkokauppa.comista asiaa tiedustelin hieman jo, sieltä tarjottiin oikeastaan ainoaksi vaihtoehdoksi tuollaista MSI N210-MD1GD3H/LP GeForce GT210. Onhan tuo varmasti parempi kuin emon oma piiri (onko edes?), mutta ei tuolla ilmeisesti kyllä kuuhun mennä. Jo tuo hinta ihmetyttää, eihän nyt parilla kympillä voi saada mitään kelvollista, olin ajatellut jotain 100-300e siihen sijoittaa tarvittaessa pahimmillaan.

  Ideoita? Rivoja ehdotuksia? Suoranaisia solvauksia? Kaikki otetaan vastaan!

  Jos nyt ihan hulluksi heittäytyy, niin mitä jos tuollaisesta koneesta ulostaa kaiken mitä irti saa (emo(?), prossu, muistit, kovot ym.), tunkee normaaliin koppaan ja jonkun kunnon 9000W powerin siihen kaveriksi? Onnistuuko moinen? Onko tuossa järkeä enää?! Siihen sitten voisi ostaa vaikka millaisen GPU-härpättimen kun ei olisi enää kopan vanki tai virtalähde pullonkaulana?

  Kiitos jo etukäteen, auttakee hölmöä. :)
   
  Viimeksi muokattu: 18.11.2014
 2.  
 3. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  Mitään kunnollista pelinäyttistä ei löydy tuossa matalan profiilin luokassa. Paras laskentateho taitaa löyty Geforce 750 TI:stä, mutta Suomessa tuntuu olevan aika vähän tarjontaa niistä low profile -malleista, joten hinnat ovat aika suolaisia
  http://cdon.fi/kodin_elektroniikka/zotac/zotac-pcie-gf-gtx-750ti-2gb-lp-p29818001

  Tuossa SFF-koneen siirtämisessä normaaliin koppaan yleensä ainoa varsinainen fataali ongelma tulee emolevyn kiinnityksestä, sillä emolevyn mahdolliset ruuvipaikat eivät välttämättä mene yhteen ATX-standardin kanssa. Tämän lisäksi vaikka ruuvipaikat olisivat sopivat, voi emolevy olla vääripäin (PCI-korttipaikat ylhäällä), jolloin sopivien koteloiden tarjonta on aika pieni. Tuollaisiin avoimiin penkkeihin ne saanee kyllä viriteltyä ilman pahempia ongelmia
  http://www.webhallen.com/fi-fi/tietokoneen_osia/168296-aerocool_strike-x_air&atcl=external:ref

  Jos kyseessä on BTX-standardin mukainen emolevy niin sopiva koppa on esim.
  http://www.jimms.fi/tuote/H1 mutta jälleen kerran aika hintava hankinta.
   
  Viimeksi muokattu: 18.11.2014
  neme_ kiitti tästä.
 4. neme_

  neme_ Member

  Liittynyt:
  09.05.2007
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitos Agent_007, tuo GF GTX 750Ti vaikuttaa hyvinkin sellaiselta värkiltä, mihin voisi euronsa upottaa. HIEMAN paremmat väännöt tarjoaa kuin tuo Verkkiksen ehdottama rimpula. :D Joo tosiaan taitaa olla aika vähissä vaihtoehdot. Eikä tuo romujen siirto kunnon koppaan kyllä tunnu kannattavalta, niin paljon epävarmuustekijöitä ja muuttujia. Ja kamalan hintainen homma, halvemmaksi tulee ostaa uusi kone. Mutta pitää laittaa tilaten tuollainen 750Ti kun on ylimääräistä kuun alussa. Ellei joku ehdota jotain parempaa? ;)
   

Jaa tämä sivu