1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Näytönohjain entinen

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi rrrepe 11.10.2017.

 1. rrrepe

  rrrepe Newbie

  Liittynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  25
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Postasin saman viestin ensin tuonne "Windows-ongelmat"-osioon mutta taitaa tänne kuulua ennemmin..

  Kyselin täällä neuvoa keväällä (http://keskustelu.afterdawn.com/threads/uusi-tietokone-n-500e.765223/) ja ostin koneen. [​IMG]
  Ongelmia alkoi kesällä tulla kun kone alko sammuilla itsekseen, mutta tätä tapahtui niin satunnaisesti, välillä esim viikkokin ettei mitään ongelmaa niin en sitten alkanut sen kummemmin tutkimaan. Eilen kone sitten sammui eikä lähde enää päälle. Tai kone alkaa hurisemaan normaalisti, mutta näyttö pysyy pimeänä. 10-20sec käynnistyksestä ruutu yleensä välähtää, siinä saattaa näkyä esim. kursori ja jotain sekasotkua, aina täysin vihreänä, joka siitä sitten häviää ja näyttö pysyy mustana ja kone jatkaa hurisemistaan. En ole todellaakaan asiantuntija näiden kans mutta oliskohan se sitten se näyttis? Pystyykö testaamaan muuten kuin kokeilemalla toista näyttistä? Sen verran vielä et ajurien kans on ollu ongelmia tän näyttiksen kanssa. Vaikka sinne ne asentikin niin seuraavan kerran konetta käynnistäessä ei tiennyt mikä versio ajureista siellä taas on "asennettu". Toinen mikä tuotti päänvaivaa oli kortille saatava Radeon ReLive tms ohjelmisto, välillä kaatuili ja tämänkin asennus välillä "vain hävisi" koneelta, ei jotenkin vaan tuntunut mikään toimivan tän näyttiksen ja sen ajurien kans. Toivottavasti osaatte auttaa, kiitos jo etukäteen.

  Ps. jos se nyt on näyttis mikä on hajonnut niin saa ehdottaa +/-150e pakettiin yhteesopivaa näytönohjainta tilalle
   
 2.  
 3. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  12,813
  Kiitokset:
  3,040
  Pisteet:
  223
  Jos vaan löytäisi jostain toisen näyttiksen niin testaaminen olisi helppoa. Jos on viallinen niin takuuseen.
   
 4. rrrepe

  rrrepe Newbie

  Liittynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  25
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Putsasin koneen pölystä, vaihoin prosessorille tahnan ja samalla isomman coolerin sille joka ollut tarkoitus laittaa jo aiemmin. Putsauksen jälkeen kone lähtikin täysin normaalisti käyntiin.. Huomasin tuossa lämpöjä tutkaillessa ettei näyttiksen tuulettimet toimi ollenkaan? Liekkö toimineet koskaan, oisko tässä mahd vika? En tosin oo huomannut näyttiksen lämpöjen juurikaan korkealla olleen edes pelatessa. No kerta tää taas pelaa niin antaa olla, jos ilmenee samat ongelmat takaisin niin lähdetään sitten sitä näyttistä vaihtaa..

  E: näyttiksen tuulettimet näyttääkin välillä toimivan, en tiedä sitten onko vika vai ominaisuus.
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2017
 5. PerttiGG

  PerttiGG Regular member

  Liittynyt:
  22.04.2017
  Viestejä:
  197
  Kiitokset:
  47
  Pisteet:
  28
  Eikö se ole niin että joissain näyttiksissä tuulettimet ei edes pyöri jos ei lämpö/kuormitus nouse?
   
 6. Zhark

  Zhark Regular member

  Liittynyt:
  12.01.2008
  Viestejä:
  370
  Kiitokset:
  43
  Pisteet:
  38
  Noinhan se taitaa jo pikkuhiljaa mennä jokaisessa nykyisessä näyttiksessä että tuuletin/tuulettimet käynnistyvät vasta kun tietty lämpötila saavutetaan. Semipassiivisiksi taitavat näitä kutsua. Oman GTX 980Ti tuulettimet näyttävät heräävän vasta 60 asteen paikkeilla.
   
 7. rrrepe

  rrrepe Newbie

  Liittynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  25
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Muutaman päivän kone toimi moitteetta, nyt on taas välillä sammuillut. Tai näyttö menee pimeeks/jäätyy, ei auta käynnistää uudelleen tai resetistä, jäätyy vaan kesken käynnistyksen tai joskus ehkä työpöydälle asti pääsee. Monesti auttaa että käytän johdon irti seinäst eli virrat kokonaan pois, saattaa alkaa jopa toimimaan taas ilman mitään ongelmaa..
   

Jaa tämä sivu