1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Näytönohjaimesta vahvistimeen viety ääni pätkii/särisee

Viestiketju Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä -osiossa. Ketjun avasi raaka_kalkkuna 10.12.2019.

  1. raaka_kalkkuna

    raaka_kalkkuna Newbie

    Liittynyt:
    03.11.2019
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Päivitin juuri koneeni kokonaisuudessaan ja kaikki toimii hyvin paitsi äänet.

    Ääni ja kuva menee näyttiksestä HDMI-kaapelilla vahvistimen läpi telkkariin ja kaiuttimiin. Jostain syystä ääni pätkii ja särisee satunnaisesti oli äänilähteenä koneessa sitten Youtube, Tidal, Spotify tai VLC. Särinää ilmenee hyvin satunnaisesti eikä ole yhteydessä esim. volumetasoon tai koneen rasitukseen.

    Läpivienti vahvistimen kautta on toiminut aina ennen moitteitta ja vika ilmeni nyt vasta uuden näyttiksen kanssa.

    Kokeilin myös näyttiksen DP-portista DP to HDMI adapterilla siirtää kuvaa ja ääntä mutta samat surinat jatkuu. Huomionarvoista on että kuvan laadussa ei ilmene mitään virheitä. Myöskään kaiuttimet eivät särise jos äänilähteenä on esim. puhelin tai cd.

    Mitää häiriöitä ei myöskään ole kun kuuntelen kuulokkeilla koneen kotelon kuulokeliitännästä. Tällöinhän ääni tulee emolevystä.

    Lähetin jo Jimmsille aiheesta viestiä ja olivat vahvasti sitä mieltä että ongelma on se että käytän vahvistimen läpivientiä ja että äänen ja kuvan jaottelu vahvistimen kautta ei olisi optimi käyttöympäristö. En itse oikein ymmärrä tätä sillä tosiaan homma on toiminut vuosia täysin virheittä. Ehdottivat että siirtäisin äänen suoraan näytönohjaimesta televisioon.

    Tulisiko ideoita viisaammilla että mitä tässä voisi vielä kokeilla? Emolevyssä ei ole äänelle ulostulona kuin perus audiokaapelit ehkä oikein ole varma saanko niistä digitaaliääniä ulos?

    Vielä tiedot tuotteista:

    Emolevy: https://www.jimms.fi/fi/Product/Show/143566/prime-b450-plus/asus-prime-b450-plus-atx-emolevy
    Näyttis: https://www.powercolor.com/product?id=1565954303
    Vahvistin: Denon AVR-X1400H

    Kiitokset jo etukäteen!
     
  2.  
  3. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,072
    Kiitokset:
    157
    Pisteet:
    93
    https://community.amd.com/thread/241539

    Samoja ongelmia näyttäisi muillakin olevan ja liittynee tuohon ääniajuriin. Ei näyttäisi tosiaan olevan digitaalista audiolähtöä tuossa emolevyssä, joten joko testaat tuon ketjun vinkeillä, odottelet amd:n paikkausta, tai hommaat erillisen äänitikun digiaudiolle:

    https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...edAbZ0Es8hiEVsOM8NOMrytHhiS1qNltwtNlrcwCpMVKA
    https://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/4367d/TOSLINK-TOSLINK?sort=price

    Edit: Jos ainut käyttötarkoitus on musiikin kuuntelu ja leffojen katselu, voit pistää koneeseen vanhan näyttiksen uuden rinnalle ja yhdistää vahvistimeen sitä kautta.
     
    raaka_kalkkuna kiitti tästä.
  4. raaka_kalkkuna

    raaka_kalkkuna Newbie

    Liittynyt:
    03.11.2019
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos vastauksesta.

    Ääniajuriongelma olisi kyllä sopivan kuuloinen tähän tilanteeseen, sen verran erikoinen ongelma mielestäni.

    Eipä tullut mieleenkään että voisin hyödyntää vanhaa näyttistä. Käyttö on juurikin leffat ja musiikki. Pelit pelaan toiselta näytöltä. Ottaa sen sitten veks kun päivitys joskus tulee.

    Tuleeko ongelmia tuplanäyttiksen kanssa vai ymmärtääkö Windows (10 pro) tämän ja asennan vain ajurit toiseen näyttikseen ja sillä selvä?
     
  5. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,072
    Kiitokset:
    157
    Pisteet:
    93
    Pitäisi toimia heittämällä, ajurit saattaa tarvita jos kymppi ei sopivia suoraan löydä. Virtalähteestä on kanssa kiinni jaksaako kahta näyttistä samaan aikaan.
     
  6. raaka_kalkkuna

    raaka_kalkkuna Newbie

    Liittynyt:
    03.11.2019
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Powerina Corsair 650W (RM650x), kaipa tuo riittää? Näyttiksen mallia en nyt muista mutta useamman vuoden vanha NVIDIAn malli.
     
  7. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,072
    Kiitokset:
    157
    Pisteet:
    93
    Joo, pitäs riittää, eihän ne molemmat näyttikset ikinä samaan aikaan täysiä tehoja vie. Kunhan lisävirtaliitännät riittävät molemmille korteille, niin pitäisi pelittää.
     
    Viimeksi muokattu: 10.12.2019
    raaka_kalkkuna kiitti tästä.
  8. raaka_kalkkuna

    raaka_kalkkuna Newbie

    Liittynyt:
    03.11.2019
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kokeilin laittaa vanhan näyttiksen rinnalle mutta kone ei suostunut edes boottaamaan. Kun virrat laittoin päälle, niin meni muutama sekunti jonka jälkeen uudelleen käynnistys. En tiedä miksi näin, mutta otin toisen kortin kokeilun jälkeen pois.
     
  9. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,072
    Kiitokset:
    157
    Pisteet:
    93
    Oisko uusi kone bootattu efi-biosilla ja se uupuu vanhasta näyttiksestä?

    Edit: Mun korteista HD 4870:sta uupuu efi-tuki, vanha on samaa ikäluokkaa varmaan?
     
  10. raaka_kalkkuna

    raaka_kalkkuna Newbie

    Liittynyt:
    03.11.2019
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Vanha kortti on muistaakseni GTX 960 joka pitäisi kaiketi tukea UEFIa. Nyt en oo himassa että pystyisin varmistamaan. Hankinnasta on ehkä 4 vuotta.
     

Jaa tämä sivu