1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Näytönohjaimen kellottamisesta

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Xounari 02.07.2016.

 1. Xounari

  Xounari Regular member

  Liittynyt:
  10.05.2015
  Viestejä:
  438
  Kiitokset:
  60
  Pisteet:
  38
  Kaveri kysyi, että onko ok jos näytönohjaimen kelloja nostaa välillä ja välillä tuo alas, esim raskaassa graaffisessa pelissä (witcher 3) nostaa kelloja eli ylikellottaa ja esim cs:go:ta pelatessa tuo kellot takasin tehtaan kelloihin? Sanoin, että pitää kellot samana pelistä riippumatta mutta en osannut vastata siihen, että onko kellojen vaihtelusta jotain haittaa. Viisampii vastaa?
   
 2.  
 3. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  12,828
  Kiitokset:
  3,041
  Pisteet:
  223
  Boostit heittelevät kelloja muutenkin, joten eihän siitä haittaa ole vaikka itsekin muuttelisi. En nyt kyllä ihan heti keksi syytä moiseen venslaamiseen.
   
 4. akselic

  akselic Active member

  Liittynyt:
  28.09.2012
  Viestejä:
  393
  Kiitokset:
  110
  Pisteet:
  53
  Ei oo haittaa paitsi jos voltit nousee liikaa tai lämmöt nousee liikaa. Lämpöjen puolesta pitäisi myös olla varma että VRM ei kuumene liikaa ja sitä ei kaikilla korteilla pysty seuraamaan softan avulla. Siinäpä nuo. MSI Afterburnerilla tai vastaavalla voi kellottaa suurinta osaa näyttiksistä ja siitä löytyy myös tuki seuraamaan lämpöjä ja voltteja. Sitten vaan Google käteen ja seuraamaan mitkä lämmöt ja voltit omalle kortille on turvallisissa rajoissa. Pääsääntöisesti olisi hyvä jos VRM pysyisi ehdottomasti maksimissaan siinä 90 asteen ja grafiikkapiiri jossain max 85 asteen liepeillä mutta nuo tosiaan vaihtelee vähän kortista riippuen.

  Kellotus nostaa sit usein lämpöjä sen verran että myös näyttiksen tuuletinprofiilia on syytä nostaa manuaalisesti = melutaso nousee joten sekin pitää ottaa huomioon. Senkin saa tehtyä Afterburnerilla.

  Ei siinä sen kummempaa.

  Ainiin ja ei siitä vensklaamisesta haittaa ole mutta järkevämpää kai olisi kellottaa turvallisille rajoille ja jättää vaan kellot päälle. Jos voltit/lämmöt ei ole liikaa niin ihan sama vaikka jättäisi kellot 24/7 päälle.
   

Jaa tämä sivu