1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Näppäimistö ja Hiiri lopettivat toimintansa

Viestiketju Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet -osiossa. Ketjun avasi Pv777 24.02.2018.

  1. Pv777

    Pv777 Newbie

    Liittynyt:
    10.07.2017
    Viestejä:
    21
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Tuossa pyyhin hiiren päältä jotain pölyjä, ja vahingossa avasin logitech gaming softwaren. Heti sen auettua sanoivat näppäimistö ja hiiri itsensä irti. Ovat siis logitechin g203 prodigy ja g602. Kumpikin toimii kyllä biosissa ja näppäimistö välkkyy avautuessa normaalisti, mutta heti kirjautumista pyytäessä sammuvat kummatkin. Olen kyllä koittanut useasti vaihtaa usb portteja ja uudelleenkäynnistystä mutta ei näytä auttavan.
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,733
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    123
  4. Pv777

    Pv777 Newbie

    Liittynyt:
    10.07.2017
    Viestejä:
    21
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Ongelmana vain se, että kun näppäimistökään ei toimi, niin ei voi edes kirjautumisnäytössä tehdä mitään.
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,733
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    123
    Mikä käyttöjärjestelmä koneessa on? Pääseekö F8:n naputtelulla vikasietotilaan. Toinen vaihtoehto on kokeilla toisella näppiksellä.
    En kyllä oikein ymmärrä miten hallintaohjelma saisi kaiken jumiin.
    Oletko sammuttanut koneen kunnolla, myös virtalähteen ja paina sammutettuna Power nappulaa jonkin aikaa.
     
  6. Pv777

    Pv777 Newbie

    Liittynyt:
    10.07.2017
    Viestejä:
    21
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Windows 10, f8 ei tietääkseni tee mitään.
    Jostain syystä kaikki vanhat näppikset on lentänyt roskiin, ja olen koittanut jo kaikenlaisia uudelleenkäynnistyksiä.
     
  7. J-lalli

    J-lalli Active member

    Liittynyt:
    08.04.2005
    Viestejä:
    1,292
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    68
    En tiedä auttaako, mutta otappa virtajohto koneesta hetkeksi irti ja usbit?
     
  8. Pv777

    Pv777 Newbie

    Liittynyt:
    10.07.2017
    Viestejä:
    21
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Yöksi revin kaikki piuhat irti, ja aamulla ei ollut minkäänlaista muutosta. Muuten kyllä epäilisin että itse laitteissa on vika, mutta kun toimivat biosissa ihan nätisti.
     
  9. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,775
    Kiitokset:
    105
    Pisteet:
    93
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,733
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    123
    Aika vaikeaa tehdä mitään jos ei pääse edes kirjautumaan.
    Nyt hakemaan ja kokeilemaan toista näppäimistöä, jos se edes on siitä kiinni.
     
  11. Pv777

    Pv777 Newbie

    Liittynyt:
    10.07.2017
    Viestejä:
    21
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Vaikea sanoa auttaako. Kokeilin juuri toista hiirtä mutta samalla tavalla lopetti toimimasta heti kirjautumisnäytössä. Kai sitä silti kannattaa kokeilla.
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,733
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    123
    Miten minusta alkaa tuntua siltä, että ongelmassa ei ole kyse näppiksessä tai hiirestä.
    Pystyt siis menemään biossiin ja kaikki toimii siellä, näppis ja hiiri.

    Löytyykö sinulla asennusmediaa, boottaa siltä ja mene suorittamaan korjaus asennuksen sijasta (samasta ikkunasta molemmat).

    edit: Poista koneesta kaikki usb ym. muut laitteet myös.
     
  13. Pv777

    Pv777 Newbie

    Liittynyt:
    10.07.2017
    Viestejä:
    21
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Asennusmedia kyllä löytyy, mutta siltä bootatessa ainoa vaihtoehto on asennus.
    Ja kyllä se ongelma on softapuolella, sillä logitechin softan avauduttua se ilmoitti että usb lisälaitteita ei löytynyt, jolloin lakkasivat toimimasta. Veikkaan että se siis sotki asiat jotenkin.
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,733
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    123
    Korjaa nyt kuitenkin se tietokone, jos katsot tarkemmin asennusikkunaa alhaalla vasemmalla, siellä lukee "Korjaa tietokone".

    Siellä pääsee myös palautustoimintoihin.
     

    Liitetyt tiedostot:

  15. Pv777

    Pv777 Newbie

    Liittynyt:
    10.07.2017
    Viestejä:
    21
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Nyt täytyy kyllä pahoitella että olen näiden asioiden kanssa näin surkea. Mutta levyä ei voi palauttaa koska siltä löytyi virheitä, ja ne pitäisi korjata. Tämän jälkeen kuitenkin väittää kovasti ettei virheitä ole, mutta että tarkistus on pakollinen. Mitä nyt pitäisi tehdä?
     
  16. Pekkavaltteri

    Pekkavaltteri Regular member

    Liittynyt:
    15.09.2017
    Viestejä:
    826
    Kiitokset:
    222
    Pisteet:
    43
    Ei sulla sattuis olemaan toista kovalevyä, jolla voisit bootata tai jolle asentaa Windowsin? Pääsisit ainakin hakemaan tiedostosi talteen ennenkuin alustat sen koneessa nyt kiinni olevan levyn ja asennat sille uuden windowsin. Tuntuu olevan ihme juntturassa koko toosa
     
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,733
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    123
    Olisi varmaan hyvä kertoa vähän koneesi kokoonpanosta nyt, mitä pitää sisällään.
     
  18. Pv777

    Pv777 Newbie

    Liittynyt:
    10.07.2017
    Viestejä:
    21
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Sieltähän löytyy teran levy, 128 gigan ssd, gtx 1070, emo on gigabyten ab350, virtalähde on joku seasonicin 620 wattinen ja prossu on amd ryzen (se semi uusi)
     
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,733
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    123
    Jos SSD:llä ei ole mitään tärkeää, asenna käyttäjärjestelmä uudelleen puhtaalla asennuksella, eli "mukautettu" vaihtoehdolla ja poista kaikki SSD:n levyosiot ja aloita asennus tyhjälle osioimattolle levylle.

    Huom. tämä hävittää kaikki SSD-levyn tiedot. Ota HDD:n datajohto asennuksen ajaksi irti, ettet hukkaa sen tietoja.
    Mikäli SSD:llä on jotain tärkeää, ne voi pelastaa live linux levyllä ennen asennusta.
     
  20. Pv777

    Pv777 Newbie

    Liittynyt:
    10.07.2017
    Viestejä:
    21
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Vaikuttaako tähän se että tämänhetkinen käyttöjärjestelmä ei ole ssd:llä vaan normaalilla levyllä? (Johtuu siitä että ssd on uusi ja hankittu jälkeenpäin)

    Edit: mietin siis vaan että onko mahdollista asentaa toimiva windows ssd:lle, bootata siltä (täten säilyttäen tiedostot toisella levyllä). Mietin siis sitä häiritseekö kaksi eri windowsia koneen toimintaa. Sisään päästessä voisi kuitenkin poistaa tavalliselta kovolta vanhan windowsin.
     
    Viimeksi muokattu: 26.02.2018
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,733
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    123
    Otat vaan vanhan levyn datajohdon irti ja laitat SSD:n koneeseen ja suoritat asennuksen.
    Vanha levy kiinni ja manuaalisesti windowssin poisto. Vanhan levyn järjestelmäosion poisto levynhallinnassa. Huomaa vielä, että käyttäjät osiossa saattaa olla tärkeitä tietojasi.

    Edetään nyt niin, että poista vanhan levyn datajohto ensin ja SSD koneeseen kiinni ja asennus. Jatketaan sitten sen jälkeen, miten poistetaan vanhan levyn windows ja järjestelmäosio.
     

Jaa tämä sivu