1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Näin saat Soneralta toimivan ADSL:n.

Viestiketju Laajakaistaliittymät -osiossa. Ketjun avasi ksatta 19.08.2013.

 1. ksatta

  ksatta Newbie

  Liittynyt:
  19.08.2013
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
 2.  
 3. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  173
  Onko tossa soneran dissaamisessa/haukkumisessa joku pointti takana vai oliko tää yhtä järkevä postaus ku pikkutyttöjen LOL-Cat kuvat.
   
 4. ksatta

  ksatta Newbie

  Liittynyt:
  19.08.2013
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Niin no ne on ohjeet siitä miten saa toimivan ADSL:n Soneralta.

  Pointteja monia mutta ainakin se että kannattaa sinne valittaa jne niin voi ehkä saada toimivan. Monet luovuttaa viimeistään siinä vaiheessa kun uhkaillaan että maksaa maltaita jos asentaja käy paikan päällä jne.
   
 5. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,325
  Kiitokset:
  197
  Pisteet:
  93
  Jos naapurilla toimii pätkimättä, Sonera taitaa olettaa että vika löytyy kiinteistön kuparista kautta laitteista.
   
 6. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  173
  Itellä toiminu 99% soneran netti nelisen vuotta kahessa eri osotteessa.
   
 7. ksatta

  ksatta Newbie

  Liittynyt:
  19.08.2013
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Joo no siis itse jouduin toteuttamaan sen kohdan että "muuta eri osoitteeseen".. Laitoin toiminimelle tilat tuohon parin kilometrin päähän jne, siellä sain loppujen lopuksi toimivan nuiden ohjeiden mukaan. (Koputan puuta..). Tuo toimisto on muutaman sadan metrin päässä keskuksesta eli sillä niinkin hyvä tuo nopeus.

  Tosiaan tässä kotitalon naapurissa toimii netti hyvin (selvisi minulle jälkeenpäin) ja mulle sieltä vain soitellaan että maksa 30k niin saat 1Mbit/s jne jne.. Soneralla pönttö tuossa muutaman sadan metrin päässä kotitalosta, mistä varmaan menee linjat naapurillekin.

  rick79, onko tuo ollut alueella missä on kilpailua? Jos ei ole niin sitten sinulla on käynyt tuuri ;) Täälläpäin Soneran maine on pohjamudissa.
   
 8. cpenter83

  cpenter83 Regular member

  Liittynyt:
  28.05.2005
  Viestejä:
  1,353
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Itselläni on Soneran 8/1 ADSL eikä mitään valittamista. Antaa sen minkä lupaakin ja hintakin on sidetettävä kun vertaa toiseen vaihtoehtoon eli Anviaan joka olisi kyllä tarjonnut 10/1 mutta hinta olisi ollut kaksinkertainen Soneraan verrattuna.
   
 9. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  173
  Kumpikin kaupunki missä ollut soneran netti niin soneralla ei isoja operaattoreita ole ollut vastassa... lähinnä paikalliset puhelinyhtiöt.
   
 10. ksatta

  ksatta Newbie

  Liittynyt:
  19.08.2013
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  "..kun vertaa toiseen vaihtoehtoon eli Anviaan.."

  "..Kumpikin kaupunki missä ollut soneran netti niin soneralla ei isoja operaattoreita ole ollut vastassa... lähinnä paikalliset puhelinyhtiöt.."

  Täällä monopolialueilla (ja lisäksi haja-asutusaluetta) on vähän eri systeemit.. Näitä juttuja nyt on vaikka kuinka paljon mutta esim. että asiakas ottaa Soneran liittymän, ei toimi, Sonera väittää 6kk-1v että vika ei ole heillä.. Jos asiakas jaksaa valittaa niin voi käydä joku Soneran äijä katsomassa ja mittaamassa että "joo eipäs vain toimikkaan". Hyvällä tuurilla siinä tapauksessa saa sopimuksen purettua, jos siis jaksaa valittaa ja selvitellä asiaa 1v+. Korjauksista on yleensä turha haaveillakkaan, laki kun ei velvoita siihen. Mieluummin linjat puretaan kuin korjataan.

  Omassa toimiston tapauksessa vika korjaantui ilmeisesti talon (pieni kerrostalo) keskuksesta johtoja vaihtamalla tms, eli se vielä korjattiin. Jos olisi ollut isompi vika niin ei sille olisi tehty mitään.
   
 11. Kajtu

  Kajtu Regular member

  Liittynyt:
  06.04.2010
  Viestejä:
  2,080
  Kiitokset:
  6
  Pisteet:
  48
  Jännää kyllä että yleensä aina on tullut, soitti ihan mihin tahansa puhelinyhtiön laajakaistapuolelle aina tarkistuttamaan noi yhteydet.

  Ite tiedän kolmella ISPllä töitä tehneenä että se on monesti asiakkaan päässä, juuri siinä että: "Ette vastanneet heti puhelimeen, jouduin ASPin kautta, en jaksanut odottaa kuin 2min puheluun vastausta yms syy" ja sitten on aina vain jätetty suoraan hoitamatta ongelma.

  kokemuksena KO:n puhelinyhtiöiden laajakaista-asiakkuudet ja myös työ alalla :p Joutunu useeman kerran soittaan KPON, Soneran ja Elisan kanssa mutta asiakaspalvelu aina toimii jos osaa käsitellä asiat rauhassa :p
   
 12. stalacave

  stalacave Regular member

  Liittynyt:
  10.04.2010
  Viestejä:
  197
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  26
  Soneran 8/1 toiminut täällä aivan loistavasti (Helsinki).

  Yhden kerran olen joutunut nopeuden johdosta soittamaan vikapalveluun, ja homma hoidettiin todella nopeasti kuntoon ja soittivat vielä perään ja kertoivat mitä ovat tehneet ja kyselivät että miten liittymä nyt toimii.
  Nopeus on vakio vähän yli 8 megaa sisään ja vähän alle 1 mega ulos.

  Homma on toiminut soneran kanssa tosi hyvin, ei mitään huonoa sanottavaa sonerasta.
   
 13. Bodomed

  Bodomed Regular member

  Liittynyt:
  18.11.2006
  Viestejä:
  362
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itsellä soneran 100meganen kuitu ja ollut nyt 2v käytössä ja koneella yhteys päällä 24/7 sekä aktiivisena. Myös kaapeli boksi telkkariin on modeemin päässä ja toiminut moitteetta. Livekin on pelittäny todella hyvin ja latenssit on pieniä.
   
 14. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,574
  Kiitokset:
  72
  Pisteet:
  78
  Itselläni ei Soneran liittymää ole, mutta täytyy kyllä sanoa että oma 10/2M Tuplalaajakaista- yhteys Saunalahdelta on toiminut sekä langattomasti että langallisesti ihan niinkuin pitääkin (pakettiin kuuluu myös mokkulayhteys samaan hintaan, eikä senkän toiminnassa ole ollut ongelmia). Silloin kun yhteys ei ole toiminut, vika on yleensä selvinnyt joko modeemin tai verkkoyhteyden resetoinnilla. Olen oppinut siihen että jos tulee ongelmia, tarkistan modeemin ja yhteyden ensin. Jos yhteys ei senkään jälkeen toimi, kaivan mokkulan esille ja tarkistan onko alueelleni annettu vika- tai huoltokatkosilmoitusta(koska nettiyhteys ei useimmiten ole poikki sekä mobiiliverkosta että kaapeliverkosta yhtä aikaa, mokkula toimii, vaikka kaapeli ei toimisikaan). Mikäli ilmoitusta ei ole annettu ja yhteys ei silti toimi, odottelen seuraavaan päivään ennen kuin teen siitä ilmoituksen. Useimmiten yhteys on seuraavaan aamuun mennessä lähtenyt taas toimimaan, jolloin ilmoitusta ei ole tarvinnut tehdä lainkaan. Pitempiä katkoksia ei ole esiintynyt asuinalueellani ollenkaan.

  Komppaan kyllä ihan täysillä tuota huomiota että aspan ja teknisen tuen kanssa asiat sujuvat paljon nopeammin ja tehokkaammin kun ne selvittää kaikessa rauhassa eikä hönttää sitä "kaikki mulle heti tai suutun" mentaliteettia mukaan. Aspat ja tekninen tuki joutuvat muutenkin varmasti useampia kertoja päivässä käsittelemään kiireisten ihmisten hätäistä häsläämistä, joten varmasti se on heillekin mukavampaa jos vastassa onkin välillä asiallisesti käyttäytyvä asiakas.
   
  Viimeksi muokattu: 15.10.2013
 15. Gereti

  Gereti Senior member

  Liittynyt:
  08.10.2011
  Viestejä:
  8,356
  Kiitokset:
  426
  Pisteet:
  143
  voih, täällä jaksetaan tapella jonkin lankaliittymän kanssa, kun minä koitan tapella mokkulan kanssa, koska langalllista nettiä tänne ei vain saa (kun näin vielä, porukoilla nyhjään, 40 luvun talo, puhelinpistokkeen johto roikkuu ulkoseinää vasten katkaistuna)

  ei sillä, varmaan nuo johdotkin pistokkeessa ovat mallia *rautalanka* ettei olisi järkeä edes laittaa lankaa...

  mutta sen sanon kyllä, että on tuo hanurista nuo liittymähomamt, alkuaikoina dna:lta sain irti (21mb mokkula) semmoiset 8-11 mb, sitten *jotenkin kummallissesti* ne nopeudet katosivat, ja keskimääräinen downloadi oli enään 2.5mb, joskus 1.5mb

  nyt uudenvuoden alla sain 5mb peräti, se olikin eka kerta pariin kuukauteen...


  että omasta mielestäni nuo operaattorit leikkivät kyllä asiakkaidensa kanssa...
   
  _Preacher_ kiitti tästä.
 16. G0lden_Kebab

  G0lden_Kebab Member

  Liittynyt:
  21.12.2011
  Viestejä:
  89
  Kiitokset:
  6
  Pisteet:
  18
  Hyvät ihmiset, se siinä onkin kun se riippuu niin paljon paikasta, jossain voi toimia toinen ISP moitteetta kun taas toisaalla ei ollenkaan.

  Sanonpa nyt tähän että,

  Soneran "langattomat" verkot tukossa meilläpäin, vaikka seisoo tukiaseman alla niin nopeudet H+/DC verkossa tyyliin 1-2M, yleensä hyppää GPRS verkkoon kesken sessionkin automaattisesti "ylikuormittumisen estämiseksi" josta taas joskus mahdoton päästä pois.

  Raision alueella en suosittele soneran langattomia, eivät vaan toimi ja ovat tukossa.

  Meillä nyt kuitenkin tällähetkellä Nebulan ADSL, toimii kuin junan vessa ja asiakaspalvelussa vastaa IHMINEN HETI ja puhelimeen vastataan 24/7. vaikka keskellä yötä.

  Kannattaa tässäkohtaa miettiä omaa operaattoria.

  On niitä muitakin kuin nuo 3 suurinta ISP:tä

  Vaihtamalla paranee (pätee myös omaan eukkoon).
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2014
 17. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,407
  Kiitokset:
  1,082
  Pisteet:
  243
  Koska keskustelu on osin laajentunut langattomiin yhteyksiin, tässä omat huomioni ja kommenttini:

  Jos kiinteä liittymä on saatavissa, se on ainoa oikea liittymä kotikäyttöön kaikissa tilanteissa. Lagaton liittymä sopii vain matkakäyttöön ja tapauksiin, joissa kiinteää yhteyttä ei ole ollenkaan saatavilla. Kun ollan matkapuhelinverkkoon perustuvan internet-yhteyden varassa, täytyy aina varautua siihen, että yhteyden nopeus riippuu, paitsi käytettävissä olevasta tekniikasta, myös verkon muusta liikenteestä.

  Matkapuhelinverkko on toteutettu siten, että puheluliikenne on aina etusijalla ja muulle dataliikenteelle, kuten internetyhteydelle, jaetaan vain ylijäävää kapasiteettia. Samassakin paikassa ja samalla laitteistolla yhteysnopeus riippuu siten muista käyttäjistä ja heidän aktiivisuudestaan. Uusien käyttäjien liittyminen laskee internetyhteyden nopeutta ja lisäkapasiteetin käyttöönotto puolestaan nostaa sitä, mutta tuo verkon kuormitusasteen vuorokautinen vaihetlu säilyy silti.

  Toisin kuin edellä sanottiin, nettitikun asetuksissa voidaan estää liikenteen tippuminen esimerkiksi 3g-verkosta GPRS-verkkoon silloin, kun 3g-vaihtoehto on olemassa.

  Yhteenvetona toteaisin vielä: Langattoman puhelinverkon avulla toteutettu internetyhteys on tarkoitettu olosuhteisiin, joissa kiinteää yhteyttä ei ole saatavissa. Tässä tilanteessa tilaajan on hyväksyttävä se tosiasia, että liittymän nopeus vaihtelee puhelinverkon muun kuormitustilanteen mukaan.
   
 18. Gereti

  Gereti Senior member

  Liittynyt:
  08.10.2011
  Viestejä:
  8,356
  Kiitokset:
  426
  Pisteet:
  143
  Nojoo, onhan tämä toki mutta, mihinkäs ne nopeudet oikein katoavat?, oikeasti

  ekoina kuukausina 8-11mb, vuoden päästä 1-4mb
  Alueella 3.5G toimii, ja löytyy, tosin elisalta irtoaisi 4G:n alempi olomuotokin...

  ja sekin on muuten mielenkiintosita, että mistä hemmetistä se sen yhteyden repii,

  Nytkin speedtest.netin:n mukaan se napsii sen ylivieskalta, jostain tuolta oulun suunnalta, tällöin netin nopeus on ollut 1-11mb, mutta auta armias jos se ottaa sen jostain lähistöltä, (Jyväskylä/Tampere suunnilta) niin pingi on kohdallaan, mutta netin nopeus huitelee max 4mb, yleisesti 1.5-2.5mb paikkeilla

  Steamin mukaan, olen jostain syystä vantaalla, sieltäkö se oikeesti sen yhteyden repii?
  [​IMG]
  Mjoo-o, nyt on upit kohdallaan, ja download semijees, mutta en ymmärrä
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2014
 19. G0lden_Kebab

  G0lden_Kebab Member

  Liittynyt:
  21.12.2011
  Viestejä:
  89
  Kiitokset:
  6
  Pisteet:
  18
  Ihan totta puhut, mutta sen verran vaan tuosta verkon "pakottamisesta", nimenomaan SEKÄÄN ei aina onnistu koska verkko on NIIN PAHASTI tukkeessa/ylikuormittunut tai pakotettu verkko ei anna signaalia. Ei vaan toimi. piste.

  Se on aivan totta, että langatonta verkkoa en itsekään suosittele jos kotiin on kiinteä saatavana (suht edullisesti). Esim serverin pyörittäminen ei onnistu ollenkaan langattomalla verkolla, koska operaattorit sulkeneet lähes kaikki palveluportit.

  Langaton on vähä sellainen "leluverkko".
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2014

Jaa tämä sivu