1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Mystinen ongelma verkkokortin ajureissa

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi FliE 17.07.2016.

 1. FliE

  FliE Member

  Liittynyt:
  30.06.2009
  Viestejä:
  28
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Päivää taloon.

  Olen paininut nyt kolmatta päivää internet-yhteyteeni liittyvän ongelman kanssa, löytämättä mitään toimivaa ratkaisua. Joudun nyt nostamaan kädet pystyyn, ja rukoilemaan apua teiltä minua viisaammilta.

  Ongelmat alkoivat, kun sain pöytäkoneeni takaisin käyttöön uuden virtalähteen turvin n. 8kk tauon jälkeen. Päivittelin ensimmäisenä koneen ajurit pitkän tauon jälkeen, ja mitään ongelmia ei laitteissa tuntunut olevan, ja nettikin hurahti heti käyntiin. Äärimmäisen erikoinen ongelma kuitenkin ilmeni pian: netin nopeus laski yllättäen ja ilman varoitusta bitteihin. Ei kilobitteihin tai megabitteihin. Bitteihin. Lasku saattoi tapahtua puolen tunnin, kolmen tunnin tai päivän käytön jälkeen, ilman mitään ilmiselvää yhtenevää syytä. Steamiä käytettäessä (pelatessa tai ladatessa pelejä) ongelma tuntui ilmenevän usein, mutta ei ainoastaan Steamiä käytettäessä, vaan myös esim. vain nettiä selaillessa.

  Nopeus palaa aina välittömästi ennalleen jos modeemista nyppää virtapiuhan irti, vaikka sen löisi välittömästi takaisin kiinni. Ei kuitenkaan ole erityisesen suotavaa, että esimerkiksi verkkopelejä pelaillessa tuota boksia pitäisi kauhean monesti käynnistellä uudelleen. /release & /renew menevät molemmat läpi, kuitenkaan ilman mitään vaikutusta itse nopeuteen. Pidän myös WLANia päällä samasta boksista, ja keittiössä sijaitsevassa läppärissäni (sekä samaan WLANiin kytketyssä kännykässäni) netti toimii hyvin silloinkin, kun pöytäkoneessani nopeus hyytyy.

  Todennäköisesti vika on siis verkkokortissa, ja koska netti kuitenkin toimii hyvin suurimman osan ajasta, tuskin laitteissa itsessään, vaan jossakin asetuksessa; tai näin olen asiaa järkeillyt.

  Verkkokorttini ovat emolevyssä kiinni, ja mallia Marvell Yukon 88E8056, modeemini Zyxel P-660HW-1 siltaavassa moodissa, käyttöjärjestelmä mallia Windows 7 Ultimate ja palveluntarjoajani Sonera. Nettinopeutta en lonkalta muista, mutta alas valuu tietoa keskimäärin nopeudella 1,9 MB/s.

  Seuraavia asioita olen jo kokeillut:
  - Googlea, kaikilla mahdollisilla keksimilläni hakusanoilla sekä verkkokortteihin että modeemiin että käyttöjärjestelmään liittyen, ja kaikkia ilmaantuneita ohjeita
  - Poistellut ja asennellut verkkokorttien ajureita uudestaan
  - Resetoinut modeemin, ja käynyt kaikki asetukset läpi (NAT & modeemin palomuuri molemmat ovat pois päältä; samoin Windowssin oma security center kokonaisuudessaan)
  - IPv6 pois päältä
  - Internet Connection Sharing pois päältä
  - Kokeillut sekä Soneran tarjoamilla DNS-osoitteilla, että automaatilla
  - Power managementistä kaikki korttien nukuttamiseen liittyvät kohdat ruksittu pois
  - Speed & Duplex automaattiselta 100 Mbps Full Duplexiin
  - Toista verkkopiuhaa kokeiltu
  - Spywaret, malwaret, viirukset ym. käyty läpi
  - Testasin Soneralle parhaan MTU:n (muistaakseni 1460) ja vaihdoin siihen oletuksena toimineesta 1500:sta


  Olen armoillanne. Ainoa mitä en ole vielä kokeillut on formatointi, ja formatointi tarkoittaa minulle tässä kohdin Windows 10:n siirtymistä, ja haluaisin välttyä edes siltä kiroukselta.

  [Edit:] Resetoin modeemin uudestaan ja asensin uudet firmwaret -> Netti meni särki n.15 myöhemmin, kun katselin Twitchiä. Windows ei myöskään ilmoita löytäneensä yhteydessä mitään vikaa, ja pingaus toimii hyvin vaihtelevasti (https://www.dropbox.com/s/a0hm1yauzxwdrfm/ping.jpg?dl=0)

  Poistin myös verkkokorttien ajurin kokonaan ja asensin uusimmat taas tilalle, tällä kertaa tekemättä asetuksille mitään. Nyt tarkkailen tilannetta tämän muutoksen jäljiltä.
   
  Viimeksi muokattu: 17.07.2016
 2.  
 3. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  3,933
  Kiitokset:
  132
  Pisteet:
  73
  Vanhakin laite?
  Itsellä moinen laite "kuoli" noin seitsemän häiriöttömän käyttövuoden jälkeen tyystin siten, että muuten toimi niinkuin pitää, mutta laite ei saanut "soitettua" yhteyttä auki. Muuten siis laite toimi täysin.
  Nykyinen Asus pelaa paremmin...

  T: Vesku
   
 4. FliE

  FliE Member

  Liittynyt:
  30.06.2009
  Viestejä:
  28
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  En uskalla varmaksi sanoa, mutta ehkä maksimissaan ekaluokkalainen, kuitenkin todennäköisesti lähempänä viittä ikävuotta.

  Modeemissa tuskin on vikaa tosiaan, kun WLAN-yhteys toimii moitteetta myös silloin, kun pöytäkone hukkaa yhteyden. Toki sitäkään mahdollisuutta ei voine laskea yhtälöstä pois.
   
 5. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  3,933
  Kiitokset:
  132
  Pisteet:
  73
  Vain tuo yksi kone kettuilee WLAN:illa?
  Siirry lankayhteyden käyttäjäksi, tai katsele mahdollista ajuripäivitystä, eli sen osuutta asiaan.
  Edit: Olitkin tuota jo katsellut...

  Systerin kone hukkasi koko WLAN:in Kympin ajuripakkopäivityksessä...
  E2: Ukkosen tiet ovat mitä ihmeellisimmät....

  T: Vesku
   
 6. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  3,723
  Kiitokset:
  91
  Pisteet:
  78
  Onko biosissa kohta jossa voit kääntää verkkokortin yhteyden laaduntarkkailun pois päältä? Vanhassa koneessa oli moinen toiminto ja bugitti juuri tuohon tyyliin jos oli päällä.

  edit: Helpoin vaihtoehto olisi tietenkin tilata uutta rautaa testiin, verkkokortti ei paljon maksa ja on monesti hyödyllinen olla varalla:

  https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...kortti-pci-e-vaylaan-10-100-1000mbps-1-x-rj45
   
  Viimeksi muokattu: 18.07.2016
 7. FliE

  FliE Member

  Liittynyt:
  30.06.2009
  Viestejä:
  28
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tarkkaampa tuon biosin jutun kun selviän kotiappäiten, ja uuden verkkokortin hankinta on vahva vaihtoehto tällä hetkellä; vaikka tänään netissä ei ole ollut vielä mitään vikaa, eli ehkä ongelma on korjaantunut. Koputetaan puuta.

  Selvennyksenä vielä Vesku: WLAN toimii moitteettomasti läppärissäni, mutta piuhalla modeemissa kiinni olevassa pöytäkoneessani netti temppuilee.

  [Edit:] Pikaisena tilannepäivityksenä: Eilen netti toimi n. 30min pätkissä. Sitten tapojani vastaisesti laitoin tietokoneen kokonaan kiinni yöksi, enkä vain lepotilaan, ja tänään netti on toiminut täysin moitteetta. Eli ongelma näyttää ainakin toistaiseksi korjaantuneen, syytä en tiedä. Todennäköisesti vika kuitenkin oli lopulta (sillä oletuksella, että vika tosiaan on korjaantunut lopullisesti) joko verkkokortin ajureissa, tai modeemin firmwaressa.

  Sitä en osaa sanoa, että miksi homma lähti pelittämään vasta nyt.
   
  Viimeksi muokattu: 22.07.2016

Jaa tämä sivu