1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Mustaa näytön yläreunassa

Viestiketju Tietokoneen näytöt -osiossa. Ketjun avasi Pekka29 24.02.2018.

  1. Pekka29

    Pekka29 Regular member

    Liittynyt:
    16.12.2017
    Viestejä:
    234
    Kiitokset:
    31
    Pisteet:
    28
    Hei,

    Ostin Asus PG248Q näytön. Muuten hyvä ensivaikutelma mutta näytön yläreunassa on noin 2mm paksuinen musta alue reunasta reunaan. Alueelle ei pääse kursorilla. Osaako joku kertoa kuinka tämän voi korjata?
     
  2.  
  3. Pekka29

    Pekka29 Regular member

    Liittynyt:
    16.12.2017
    Viestejä:
    234
    Kiitokset:
    31
    Pisteet:
    28
    Unohtui mainita että käytössä toistaiseksi HDMI-kaapeli. Kerron muuttuuko mikään kun saan DP-kaapelin käyttöön.
     
  4. Pekka29

    Pekka29 Regular member

    Liittynyt:
    16.12.2017
    Viestejä:
    234
    Kiitokset:
    31
    Pisteet:
    28
    Ei muuttunut mutta 180hz tuntuu oivalliselta.
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    13,319
    Kiitokset:
    3,163
    Pisteet:
    223
    Kuva ei varmaankaan ole ihan kohdallaan. Näyttisajureista voi säätää.
     
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,419
    Kiitokset:
    553
    Pisteet:
    123
    Tuohon asiaan voi vaikuttaa pari seikkaa. Monitorin omat asetukset ja näytönohjaimen asetukset.
    Näyttöasetuksia voi tehdä Windowsin omista asetuksista, sekä näytönohjaimen paneelin asetuksista.

    Helpoin tapa jatkaa, olisi varmaan ensin näyttöruudun palautus tehdasasetuksiin ja sitten alkaa tutkailla näytön
    asetuksia.

    Ainakin kympissä hiiren oikealla napilla työpöydältä saa kaksikin erilaista näyttöasetusta esille.
    -Näytön asetukset
    -Mukauta.
    KATSO ensin "Mukauta" ja "Valitse sovitus", useita vaihtoehtoja, kokeile ainakin sovita tai keskitä.

    Jos nämä ei tuota toivottua tulosta. Tutki näytönohjaimen ohjauspaneelin asetuksia.
     
  7. Pekka29

    Pekka29 Regular member

    Liittynyt:
    16.12.2017
    Viestejä:
    234
    Kiitokset:
    31
    Pisteet:
    28
    Windowsin asetuksia kokeilin. Ei tuottanut tulosta. Valitsin sitten mukauta kohdasta minkä tahansa ei tuo yläreuna täyttynyt. Näytön asetuksista valittuna näytön maksimitarkkuus, kokeilin myös muita mutta en saannu tuota yläreunaa täytettyä. Nvidia ohjauspaneelistakin ei onnistunut :( kinkkinen tapaus
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,419
    Kiitokset:
    553
    Pisteet:
    123
    Ensin tietysti palautit tehdasasetukset näyttöön?
    Mikä resoluutio käytössä, muuttuuko yläreunus jos vaihtaa?
     
  9. Pekka29

    Pekka29 Regular member

    Liittynyt:
    16.12.2017
    Viestejä:
    234
    Kiitokset:
    31
    Pisteet:
    28
    Näytön kyllä. Koneen en.

    Normi FHD käytössä. Ei vaihtunut resoluutiota vaihtamalla.

    Vanhalla näytöllä mahtui hyvin kuva näyttöön.
     
  10. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,756
    Kiitokset:
    99
    Pisteet:
    78
  11. Pekka29

    Pekka29 Regular member

    Liittynyt:
    16.12.2017
    Viestejä:
    234
    Kiitokset:
    31
    Pisteet:
    28
    Kiitos. Se siitä sitten. Eihän tuo sillä tavalla haittaa.
     
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    13,319
    Kiitokset:
    3,163
    Pisteet:
    223
    upload_2018-2-28_4-15-1.

    Eikö tuolta todellakaan saa säädetyksi? Luulisi onnistuvan jos kerran markkinointimateriaalikin on koko ruudulla.
     
  13. Pekka29

    Pekka29 Regular member

    Liittynyt:
    16.12.2017
    Viestejä:
    234
    Kiitokset:
    31
    Pisteet:
    28
    Pystyy sitä tuosta vääntelemään vaikka mihin suuntaan mutta pysyy aina se sama musta alue :(
     
  14. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,756
    Kiitokset:
    99
    Pisteet:
    78
    Tuo markkinointikuva on luultavasti photarilla päälleliimattu. Musta alue on tässä monitorissa noin kahdeksan milliä monitorin yläreunassa ja sivuilla. Ei tuo tietenkään kamalasti haittaa käyttöä, mutta kyllä minä mieleni pahoitin :).
     
  15. Pekkavaltteri

    Pekkavaltteri Regular member

    Liittynyt:
    15.09.2017
    Viestejä:
    826
    Kiitokset:
    222
    Pisteet:
    43
    Heh, en ollut edes tajunnut ennen tätä, että se on näyttöä eikä reunusta, täälläkin 5 milliä ylhäällä ja sivuilla :D
     
  16. Marttiini1

    Marttiini1 Member

    Liittynyt:
    04.01.2012
    Viestejä:
    48
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    18
    Joo itsellänikin on mustaa sivuilla ja ylhäällä. Näyttö. Tosin tällä hetkellä koneena toimii vielä vanha läppäri. Tällä ei ees saa max resoja.
     

Jaa tämä sivu