1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Muistikampa ongelma?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi #TONSKY 23.05.2018.

  1. #TONSKY

    #TONSKY Newbie

    Liittynyt:
    23.05.2018
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Mikä mahtaa olla vikana kun emolevy P5K-VM ei tunnista oikein DDR2-muistikampojen kokoja? Minulla on emossa 4 porttia ja jokaisessa 2 gigan kampa kiinni. Ccleaner ilmoittaa vain 4 Gigaa vaikka pitäisi olla 8 gigaa, koska emo tukee 8 gigaa... Olen vaihdellut kampoja eri portteihin kaikilla mahdollisilla vaihtoehdoilla, mutta jokainen näyttää vain yhtä gigaa/ portti. Portit ovat kai siis ihan kunnossa.

    Muistit on ajettu läpi tarkistusohjelmalla ja ovat aivan virheettömät. Muistit ovat non-ecc muistia (mustia muistisiruja on kammassa 8kpl). Muistinopeus 800MHz.

    4 x Kingston KVR800D2N5K2/2G 1.8volttia

    Olisiko esim. Biossissa jotakin asetusta, joka voisi olla syypää tähän?.. Hyviä ideoita otetaan vastaan. Olisin kiitollinen.
     
  2.  
  3. pateboe

    pateboe Regular member

    Liittynyt:
    14.06.2008
    Viestejä:
    404
    Kiitokset:
    17
    Pisteet:
    28
    Muistikamman koodin mukaan nuo ovat 1Gb kampoja. Eli sinulla taitaa olla 2 x 2Gb kittiä, joka on yhteensä 4Gb
     
    #TONSKY kiitti tästä.
  4. #TONSKY

    #TONSKY Newbie

    Liittynyt:
    23.05.2018
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos vastauksesta, mutta koska olen melko kokematon näissä asioissa, niin voisitko hieman tarkentaa mitä tarkoitat 2x 2gb sarjalla? Jokaisessa kammassa lukeekin kit of 2, mutta en ihan pääse jyvälle logiikasta.
     
  5. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,734
    Kiitokset:
    1,004
    Pisteet:
    223
    Elikkäs sinulla on 4 kpl 1GB kampoja. Kit of 2 meinaa että kahden (1GB) ramikamman pakkaus.

    CCleaner näyttää aivan oikein koneesi muistimäärän.

    Joissain tilanteissa kokonaismuisti saattaa jarruttaa koneesi vauhtia :rolleyes: ja suositeltavaa olisi vaihtaa nuo ramipalikat 2 x 4 GB tai 4x2GB.

    Toisaalta... kuten ymmärrät niin saatavuus on mitä sattuu ja alusta on muutenkin jo aikas wanhaa rautaa. Toimivaa kuitenkin mutta kannattaako satsaaminen, sen jätän harkintasi varaan.
     
    #TONSKY kiitti tästä.
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,471
    Kiitokset:
    578
    Pisteet:
    123
    Tuon ikäisessä koneessa tämän vaikutus on yksi pienimpiä tekijöitä koneen nopeuteen, voi sanoa, että sen vaikutus on olematon.
    On ihan eri asia jos ollaan hankkimassa uuttaa, silloin tuo kannataa huomioida,
     
  7. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,734
    Kiitokset:
    1,004
    Pisteet:
    223
    ^ Kuten huomasit niin laitoin tuon tuumailunaama-hymiön viestiini. Menisin aloituspostaajan tapauksessa noilla jo olevilla muistikammoilla ja mikäli nälkä kasvaa koneissa niin suosiolla laittaa nykyaikaisempaa rautaa alle. Eräällä tuttavallanikin on masiina jossa vain 2x2GB muistia ja yleisessä netti (FB, laskujen maksaminen, iltapäivälehdet, tv-ohjelmat) ym. kevyessä käytössä toimii aivan riittävän ok. Tokihan win7 on ryyditetty ssd:llä. Tällä suurin vaikutus tuossa hommassa ja yleensäkin käytössä.

    Tokihan tässä ei puhuttu koneen yleisestä käyttäytymisestä.
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,471
    Kiitokset:
    578
    Pisteet:
    123
    Marginaalisesta asiasta todella on kysymys, mutta yllä olevan tekstin takia laitoin tuon viestin. Kysyjä kertoi olevansa melko kokematon, ettei asia saa turhan suurta painoarvoa kysyjän mietteissä jos ei osaa tulkita hymiötäsi oikein.:p
     
  9. #TONSKY

    #TONSKY Newbie

    Liittynyt:
    23.05.2018
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Riita poikki ja rasvaa väliin. Mulle riittää tämä 4Gb ihan mainiosti. Tärkeintä on, että kone ei takkuile/lagaa videoiden pyörittämisessä, joita katselen runsaasti.. Se seikka joka kampakaupoissa ketuttaa on se myyjän mahdollinen kusetus. En sitten varmaksi tiedä oliko tahallista vaiko tahatonta, tietämättömyydestä johtuvaa... Joka tapauksessa maksoin ainoastaan 2€/palikka, joten ei paha.
     
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,734
    Kiitokset:
    1,004
    Pisteet:
    223
    @tarantella no joo, olet kyllä oikeassa. Asiat selvenevät kun kokemusta tulee lisää. Monikin asia askarruttaa edelleen toisinaan mutta kun kokemusta karttuu enemmän niin jokin tietty tilanne on jollain tavalla ns. takaraivossa.

    Itsekin lähtenyt tyvestä puuhun - periaatteella.

    Ei ole riitoja, keskustelua viestiketjussa vaan.
    hehe.PNG
     
    #TONSKY kiitti tästä.
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,471
    Kiitokset:
    578
    Pisteet:
    123
    Ei kai tuossa mitään kusetusta ole jos tuoteen koodin sait tietää etukäteen, menee ehkä tietämättömyyden piikkiin. Eipä ollut hintakaan todella paha.
     
    #TONSKY kiitti tästä.
  12. #TONSKY

    #TONSKY Newbie

    Liittynyt:
    23.05.2018
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Todellakin menee omaan piikkiin. Tietämättömyydestä rokotetaan. Onneksi ei johda konkurssiin :D
     
  13. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    13,482
    Kiitokset:
    3,208
    Pisteet:
    223
    Mikä käyttöjärjestelmä koneessa? Jos on samaa ikäluokkaa osien kanssa niin ei välttämättä ymmärrä kunnolla edes neljän gigan muistia.
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,471
    Kiitokset:
    578
    Pisteet:
    123
    Kone tukee 8 gigaan asti muistia, joten saattaa olla kyseenalaista tukeeko yksittäin yli 2 gigan palikkaa.
    eli tuki on 4x2Gb muistille.
    tuettu: 4 x DIMM, Max. 8 GB, DDR2 1066*/800/667 Non-ECC,Un-buffered Memory
     
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    13,482
    Kiitokset:
    3,208
    Pisteet:
    223
    Emo tukee, windows välttämättä ei.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,471
    Kiitokset:
    578
    Pisteet:
    123
    64-bittinen Windows tukee ja 32 bittinen vaan n. puolta siitä.
    Kyllä tuo muistituki ilmoitetaan aina emon ei käyttäjärjestelmän mukaan.
     
    #TONSKY kiitti tästä.
  17. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    13,482
    Kiitokset:
    3,208
    Pisteet:
    223
    Totta. Kun on kokematon kyselijä niin tuostakin on hyvä mainita ennen kuin alkaa lisämuistia hommaamaan.
     
    #TONSKY kiitti tästä.
  18. #TONSKY

    #TONSKY Newbie

    Liittynyt:
    23.05.2018
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Mulla on 32- bittinen win 10 professional- käyttis...
     
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,471
    Kiitokset:
    578
    Pisteet:
    123
    Silloin asia on harvinaisen selvä, muistin lisääminen yli 4 gigaan ei sinua hyödyntäisi mitenkään.
     
  20. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    13,482
    Kiitokset:
    3,208
    Pisteet:
    223
    Ihme hommaa että kympistäkin on vielä 32-bittinen versio olemassa. Mutta eipä sillä, 4 gigaa riittää ihan hyvin koneellesi.
     
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,471
    Kiitokset:
    578
    Pisteet:
    123
    Muistaisin jostain lukeneeni, että 32 bittiset Windowsit ovat kohta historiaa.

    Jos joskus tulee eteen tilanne, että pitäisi käyttöjäjestelmä uudelleen asentaa, niin muistaakseni 64 bittinen aktivoituu koneelle, aikaisemman 32 bittisen tilalle automaattisesti, kunhan versiot ovat samat, Home tai Pro.
    Tällöin muistin määränkin voi kasvattaa tarvittaessa niin suureksi kuin emo tukee.

    Ainakin eka asennuksessa on sama kumman aktivoi 32 tai 64 bit käyttiksen, toiminnee kai samoin uudelleen asennuksessakin.
     

Jaa tämä sivu