1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

MSI Peliläppäri, virran komponentti kärähtänyt

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi raipeli 17.12.2014.

 1. raipeli

  raipeli Newbie

  Liittynyt:
  14.12.2014
  Viestejä:
  20
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Elikkä yksi ilta alko kone savuamaan joten sammutin koneen heti kun mahdollista, luulin että nyt koko emolevy kärähti. Mutta kuinka kävikään, kone toimi hyvin mutta se ei saa virtaa enää koska jostain ihme syystä se komponentti johon virtajohto kytketään, kärähti. Kone toimi vielä sen verran kun akkua oli jäljellä, ja sen jälkeen kone on ollut käyttämättömänä.

  Katoin netistä että on kuulemma tyyppivika, ja juuri tuo komponentti eräällä sivulla maksaa 25$ ja kaikki muut tollaset komponentit maksaa 2$ luokkaa... Ongelmana on se että en ole varma voiko siihen juottaa edes uutta komponenttia kun ne kiinnitys kohdat emolevyssä on syöpynyt / palanut, enkä siksi ole viittinyt vielä sitä komponenttia ostaa.

  Onko jotain mestaa Helsinkissä jonne sen emolevyn voisi viedä tarkastettavaks / korjattavaks, paljonkohan semmonen pikkuhuolto maksaa?

  Toinen vaihtoehto olisi jos sen virran saisi jollain adapterilla tai jollain syötettyä suoraan sinne mistä se ottaa akusta virtaa, mutta en tiedä miten se hoituisi ja onko se mahdollista (luulis ainakin). Osaisiko joku auttaa?
   
 2.  
 3. Axu_

  Axu_ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  14.10.2008
  Viestejä:
  9,819
  Kiitokset:
  237
  Pisteet:
  123
  Voisi hyvinkin saada kuntoon, mutta täytyy tietää mitkä ja millaiset komponentit pitää vaihtaa. Onko jotain linkkiä tai kuvaa siitä mikä sieltä on palanut?
   
 4. raipeli

  raipeli Newbie

  Liittynyt:
  14.12.2014
  Viestejä:
  20
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
 5. Axu_

  Axu_ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  14.10.2008
  Viestejä:
  9,819
  Kiitokset:
  237
  Pisteet:
  123
  Tuo on pelkkä mekaaninen liitin virtajohdolle. Sellaisen lämpeneminen on oire, ei tauti (paitsi, jos liitin mekaanisesti pääsisi jotenkin oikosulkuun, joka tuollaisessa liittimessä on aika vaikeaa ja aiheuttaisi luultavasti laturin palamisen samalla). Vastaavan saa muutamalla kymmenellä sentillä elektroniikkaliikkestä, jos haluaa kokeille mitä sen vaihtaminen aiheuttaa. Ensin voi pistää johdoilla kiinni ja miettiä sovitusta läppärin kuoren sisälle, jos vika pelkästään tuon vaihtamisella korjaantuu - joskaan en siihen valitettavasti usko. :/

  E: Ja siis nimenomaan "kärähtänyt", eli silminnähden sulaneen ja tummuneen näköinen? Mekaaninen vika, jossa liitin vain on irronnut yhdestä tai usemmasta juotoksestaan on aivan eri asia ja se tulee kuntoon liittimen uudelleen juottamisella tai vaihtamisella.
   

Jaa tämä sivu