1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

MSI p35 neo-f + E8400 bios ongelma

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi hevis 23.11.2008.

 1. hevis

  hevis Regular member

  Liittynyt:
  03.07.2008
  Viestejä:
  272
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Elikkäs nuo tuli ostettua ja nyt kun kone on kasattu niin ei lähde toimimaan. Heti aluksi jää jumiin siihen splash-screeniin missä näkyy emon tiedot ja joku kuva. Minkään napin painaminenkaan ei vie tästä eteenpäin. Jos taas käynnistäessä hakkaa deleteä niin se ilmeisesti yrittää päästä biosiin mutta jää silti jumiin. Tässä vaiheessa ruudulla lukee prossun tiedot ihan oikein joten emo kyllä tunnistaa sen.

  Luin että bios pitäisi päivittää uusimpaan versioon jotta tuo prossu toimisi tällä emolla. Saako sitä päivitettyä mitenkään muuten kuin jollain toisella prossulla? Pitää varmaan viedä johonkin liikkeeseen että päivittävät sen..

  Koneen kasasi asiantunteva kaveri ja kaikki johdot yms on tarkistettu useampaan kertaan. Kerran jopa käytettiin kaikki osat irti ja laitettiin uudelleen takaisin. Myös pelkästään yhtä muistikampaa ollaan kokeiltu. Bios versio tällä hetkellä 1.7
   
 2.  
 3. madjay_

  madjay_ Member

  Liittynyt:
  23.11.2008
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  mulla ihan sama tilanne! suututtaa ja raivostuttaa! tänään hain verkkokauppa.comista saman emon ja saman prossun mutta kone jumahtaa joka kerta tuohon msi:n alkulogoon! siinä ei paljon biosseja päivitellä kun kone ei tuosta mene koskaan pitemmälle! ei edes biossiin!

  kaiken kukkuraksi ostin nexus clodius atx-kotelon josta puuttuu power sw kaapeli, joten kone ei lähde käyntiin virtanapista painamalla.. loistava sunnuntai! :(

  täytyy varmaan huomenna soittaa verkkikseen ja palauttaa roskat!
   
 4. hevis

  hevis Regular member

  Liittynyt:
  03.07.2008
  Viestejä:
  272
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itselläni alkoi nyt toimimaan kun käytin paikallisessa liikkeessä ja he päivittivät biosin käyttämällä toista prossua. Hinnasta oli puhetta sen verran että about 30e perivät, toisessa liikkeessä olisi maksanut 50e. Taitaa olla ihan liikkeestä kiinni millä hinnalla sen päivittävät. Tietenkin helpottaa jos saa kaverilta lainaan jonkin vanhemman 775 socket prossun ja sen kanssa päivittää...
   
 5. rmCowboy

  rmCowboy Regular member

  Liittynyt:
  11.08.2007
  Viestejä:
  1,168
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Itse olen kuullut että osa liikkeistä tekevät päivityksen 15 eurostakin. Ja tuo ongelma on kyllä harmillinen kuluttajille, koska noissa on aina 1.7 biossi sisällä, joka ei tue uudempaa e8xxx sarjaa.

  Tuossa on 3 vaihtoehtoa ratkaista tuo ongelma. Voi käydä jossain liikkeessä tekemässä bios päivityksen, ottaa yhteyttä myyjään ja selittää tilanteen, taikka saa itse jostain toisen prosessorin jolla päivityksen tekee.
   
 6. hevis

  hevis Regular member

  Liittynyt:
  03.07.2008
  Viestejä:
  272
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Otin yhteyttä myyjään, ensin tuli se perinteinen "kokeile yhdellä muistikammalla ja tarkista onko kaikki johdot kiinni" selitys, seuraavaksi sitten sanoivat että:
  "
  Sain valmistajalta allaolevan vastauksen, eli jos e8400 prosessori on
  seuraavia versioita:

  SLAPL (Stepping C0) --> bios versio vähintään V17
  SLB9J (Stepping E0) --> bios versio vähintään V1A
  "

  Omasta lankusta tuo 1.7 löytyy, prossun steppingistä ei tietoa. Mitä eroa niillä edes on? Olisi vain kiva tietää saanko kyseisen puljun korvaamaan tuon biosin päivityksestä koituneet kulut tjsp. Muutenkin tilauksessa oli turhia viivästyksiä ja dvd-asema ja näytönohjain piti jättää tilauksesta pois että saatiin paketti postiin, ei kuulemma enää siinä vaiheessa voinut muuttaa sitä tilausta, ainoastaan jättää pois osia.
   

Jaa tämä sivu