Lainasin kaverilta Samsungin videokameran ja kuvasin tunnin pätkän. Video tallentui SDHC-4 kortille. VLC-playerillä sitä toistettaessa kuva nykii: Still-kuva parin sekunnin välein. Ääni kuuluu ihan OK. Sillä ei ole merkitystä, onko video kortilla tai kopioitu kovalevylle. Quicktime-player taas toistaa nykimättä molemmista lähteistä. Mihinköhän VLC:n asetukseen ensimmäiseksi koskisi...? Siinä olisi vaan paljon paremmat mahdollisuudet muokata kuvaa ja ääntä kuin Quickissä. Vai siitäkö tuo johtuukin?
VLC ei välttämättä ymmärrä jotain videon koodekkia tai muuta tietoa vaikka osaakin sen jotenkin toistaa. Video pitäisi muuttaa todennäköisesti johonkin toiseen muotoon jos haluat sitä VLC:llä editoida/toistaa. MP4 on vain videon säiliömuoto, siellä sisällä oleva video/ääni voi olla ihan missä muodossa tahansa.
Eli GPU acceleration ekaksi päälle, jos on uudempi näytönohjain koneessa. Tools -> Preferences ja Input & Codecs ja sitten täppä Use GPU acceleration -kohtaan. Save ja VLC:n uudelleenkäynnistys. Jos on vanhempi näytönohjain niin sitten voi kokeilla loop filter -temppua, eli Tools -> Preferences (Show Settings -kohtaan All) ja Input / Codecs -> Other codecs -> FFmpeg sitten Skip the loop filter for H.264 decoding -kohtaan valinta All. Save ja VLC:n uudelleenkäynnistys.
Ja kaikki on sanonu ettei vlc tartte mitää kodekkeja, että se toistaa KAIKKI kunnolla. Oon huomannu jo aikaa sen ettei mikää mediasoitin toista mitä vaan täydellisesti ilman kodekkeja tms.
VLC ei osaa hyödyntää mitään ulkoisia koodekkeja. Eli niiden asentamisella ei ole VLC:n osalta vaikutusta.
Tarkoitin siis, että VLC ei ymmärrä kaikkia videostriimejä. Koodekki on voinut olla videota koodatessa joku X, mutta sillä on otsikkotietoina joku ihan toinen koodekki tai vaan yleisesti MPEG-4/tms. VLC ei välttämättä tämmöisessä tilanteessa osaa toimia oikein, vaan tulee tuota tökkimistä tai vastaavasti jotain muuta ongelmaa kuvassa. Kuten tuo Agent_007 sanoi, VLC käyttää vain omia koodekkejaan. Muut ohjelmat voivat käyttää joko omiaan tai DirectShow-koodekkeja. Näistä esimerkkinä on mm. Media Player Classic Home Cinema jossa voit valita käyttääkö soittimen omia, eli sisäisiä koodekkeja vai ulkoisia (Directshow). Saisi joku kyllä kääntää nuo videoihin liittyvät sanat oikein kun menee nyt niin herkästi sekaisin koodekki = codec, käytetään esim. videon koodauksessa/pakkaamisessa (encoding) dekoodekki = decodec/decoder, esim. videon tai äänen koodauksen purkaja muksaaja = muxer, liittää videotiedoston eri raidat yhteen (esim. ääni, video, tekstitys) demuksaaja = demuxer, purkaa tai erittelee videotiedoston raitojen linkityksen, jotta esim. dekooderi voi käsitellä ääniraidan En tiedä miksi kaikkien pitää puhua koodekeista ja codeceista vaikka kyseessä olisi dekoodekki. Jostain syystä vaan juurtunut käsitys ettei oikeita termejä voi käyttää E: Selventävä kuva