Pistetäänpäs tämmöinenkin yleisketju pystyyn. Isommissa ongelmissa jatkossakin aina oma kysely. Tälläkin voi toki kysyä jos tästä nyt jotain kysyttävää löytyy. Firefox - Kotisivu
Ja heti perään viesti. Alla oleva osoitepalkin muutos ei enää toimi niin kuin ennen vaikka nuo valinnat vielä asetuksissa näkyykin. Eli, jos on pitänyt vanhaan tapaan toimivasta osoitepalkista, se ei enää ainakaan näillä näkymin onnistu. Kirjoita hakupalkkiin: about:config paina Enter. Hyväksy varoitus ja jatka. Etsi listalta: browser.urlbar.update1 Muuta browser.urlbar.update1:n tila falseksi. Lisänä jos haluat, niin voit muuttaa tuolta myös sitä osoitteiden määrää joka osoitepalkissa näkyy. Silloin etsi listasta: browser.urlbar.maxRichResults ja muuta arvoa haluamaksesi. Saa nähdä tuleeko tähän mitään muutoksia jatkossa, vai onko mozilla päättänyt lopullisesti muuttaa osoitepalkin chromemaiseksi.
Olen varmasti hyvin pienessä vähemmistössä sen kanssa kuinka haluan selaimen osoitepalkin toimivan. Itse tykkään siitä, että kun aukaisen sen, on siellä valmiiksi haluamani osoitteet siisitissä järjestyksessä, mutta valitttavasti mozilla muuttaa jatkuvasti firefoxin osoitepalkkia chromemaisemmaksi. Jos laitan osoitepalkin asetuksista valinnan niin, että ehdotukset tulevat vain kirjainmerkeistä, ei osoitepalkki avaudu ollenkaan muuten, kuin klikkaamalla osoitepalkkia ja painamalla välilyöntiä, (osoitepalkkiin voi silti kirjoittaa edelleen normaalisti ja se antaa ehdotuksia perustuen valittuihin asetuksiin) jos valittuna on lisäksi "ehdotuksia ykkössivustoista", niin se aukeaa myös suoraan klikkaamalla, tällöin osoitteita saa normaalisti näkymään maksimissaan 8/10 kpl, ja osa osoitteista ei ole sivuja joita siellä haluaisin nähdä. Osoitepalkki avattu hiirellä klikkaamalla, valittuna asetuksista ehdotukset kirjainmerkeistä ja ykkössivustoista. Tässä esimerkissä esim. tuo MSN sivu on aivan turha, mutta koska outlookista uloskirjautuimen ohjaa automaattisesti tuolle sivulle, näkyy se osoitepalkissa usein vierailtuna. Osoitteita ei näy myöskään enempää kuin 8 vaikka 10 on "oletusasetus" firefoxissa. Osoitepalkki avattu klikkamalla ja kerran välilyöntiä painaen, valittuna osoitepalkin asetuksista ehdotukset kirjainmerkeistä ja ykkössivustoista. Näin saan näkyiin ne sivut jotka haluan, joskin jostain syystä osa näkyy kahteen kertaan. Alla vielä osoitepalkki samoilla perusasetuksilla, sen lisäksi lisäasetuksista (Osoitepalkkiin: About:config ja asetus: browser.urlbar.maxRichResults normaali määrä 10) osoitepalkin maksimiosoitteidenmäärä kasvatettuna, jolloin välilyöntiä painamalla saa näkyviin enemmän osoitteita. (tässä esimerkissä tosin osa linkeistä näkyy 2 kertaan) Että olisi mahdollisimman pitkä viesti, niin alla vielä verrokkina firefox pohjaisen waterfoxin, version 2020.07 osoitepalkki. (sivuhistoria ja kirjainmerkit tuotu firefoxista waterfoxiin asennuksen yhteydessä) Osoitepalkin asetuksissa ehdotukset vain kirjainmerkeistä.(ilman lisäasetusten muutosta ositteiden maksimimäärästä joka on oletuksena 10) Waterfoxissa on vielä käytössä myös jo muutama versio taaksepäin firefoxista poistettu nuoli alaspäin, jota klikkaamalla osoitepalkki aukeaa.
Kiitos tuosta välilyöntivinkistä. Aika vaikeaa on Firefoxissa myös yksittäisen osoitteen poistaminen tuosta kentästä, jos se on päässyt listalle.
Taitaakos niitä edes saada ilman, että poistaa kyseisen sivun evästeet ja muun selaushistorian. Voisin kuvitella, että kyseessä on sen verran pieni ero osoitepalin toiminnassa, että sille voisi olla normaaleissa asetuksissa pois päältä/päälle valinta kuinka se noita linkkejä näyttää.
Tuota juuri tarkoitin, että poisto onnistuu vain sivuhistoriasta. Joissakin toisissa selaimissa avatun osoitepalkin yksittäinen rivi voidaan poistaa joko klikkaamalla sen kohdalla olevaa x:ää tai klikkaamalla riviä oikealla ja valitsemalla Poista. Firefoxin sivuhistoria on muuten kätketty asetuksissa aika arvaamattomasti otsikon "Kirjasto" alle. Aika vähäisillä muutoksilla tuon osoitepalkin toiminta tosiaan olisi helpommin mukautettavissa.
Heitän tänne jutun Firefoxin uudesta tehostetusta seurannan suojauksesta, joka suojaa käyttäjää ns. uudelleenohjatulta seurannalta. Aika mielenkiintoinen lisäys.