1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Mozilla 9.0.1. ei näytä ADtä kunnolla

Viestiketju Palautetta ylläpidolle -osiossa. Ketjun avasi Neptun 21.01.2012.

 1. Neptun

  Neptun Active member

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  3,954
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  Mikähän mahtaa olla kun toisessa koneessa Mozilla 9.0.1. näyttää ADn sivut OK, mutta toisessa ei. Kummassakin koneessa XP. Osittain siinä on kohtia oikein, osittain pelkkää sinistä/violettia "ruonkoa". Asennettu Mozilla uudelleen, mutta aivan sama juttu. Kaikki muut nettisivut toimivat normaalisti.
   
 2.  
 3. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,855
  Kiitokset:
  190
  Pisteet:
  143
  Tarkoittanet Firefox 9.0.1:stä? Oma villi veikkaukseni on, että käytössä on väärin conffattu AdBlock tai vastaava lisäosa, joka jostain syystä estää sivustomme tyylitiedostojen (CSS) latauksen. Käytännössä saitti on aika "basic" ilman tyylitiedostoja -- ja jatkossa vielä enemmän, kun pikkuhiljaa kaikki saitin muotoilu tullaan siirtämään CSS:ään.
   
 4. Neptun

  Neptun Active member

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  3,954
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  Tarkoitin juuri Firefox 9.0.1. Mielenkiintoinen juttu sikäli, että kummassakin koneessa, joista kerroin, on lähes samat ellei aivan samat Firefoxin lisäkkeet. Se laittoikin kysymään. Joka tapauksessa lisäosia poistamalla, conffaamalla ja kokeilemalla uskon asian selviävän. Arvelinkin, että mitään ADstä johtuvaa ei ole asissa, mutta siellä on tietoa, mistä asiaa lähtee kaivamaan. Kiitos tiedoista.

  AD on tähänkin asti ollut ainakin täältä katsoen hyvin vakaa. Melkein minkä tahansa toki voi saada sekaisin jos hätäilee liikaa, sammuttelee latautuvia sivuja ja avaa uusia samalla jne. ADn sivujen latausaika on vanhoillakin koneilla hämmästyttävän lyhyt, vaikka sivuilla voi olla paljonkin visuaalista tavaraa.
   
 5. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,855
  Kiitokset:
  190
  Pisteet:
  143
  Veikkaan, että jokin suodatuslista tms, jota jokin AdBlock tai vastaava käyttää, on selaimissa eri, vaikka itse laajennukset olisivatkin samat. Aina useinkin on käynyt sitä, että meidän CDN-palvelimet on listattu mainospalvelimiksi erilaisissa suodatuslistoissa ja sitten on saatu debugata, että miksi osalla käyttäjistä saitti on valkoinen tms :)

  Nojoo, mutta aina on parannettavaa. Itse ei olla nykyiseen tilanteeseen vielä kauhean tyytyväisiä, vaan tulevissa koodi- ja leiskaversioissa (tulevina vuosina siis, ei nyt "ihan just") tullaan pyrkimään ns. 2sec sääntöön. Eli saitin minkä tahansa sivun pitäisi, tyhjällä selaincachella, rendautua aina ja joka tilanteessa alle 2 sekunnissa. Tuohon on vielä matkaa..
   
 6. Neptun

  Neptun Active member

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  3,954
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  Ei se kovin huono ole nytkään :) Arviointia tietysti vaikeuttaa se, että jotkut sivut ADstä voivat olla koneen selaincacella, jolloin se tulee nopeasti. Jos oikein mittaisi, pitäsi ensin tietysti väliaikaistiedostot tyhjentää. Hyvä, että pidetään tuokin kehityslistoilla. Voikohan mitenkään vaikuttaa sitten siihen, että jotkin mainokset tai muu ulkopuolinen materiaali voivat hyvinkin pidentää avausaikoja?
   
 7. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,855
  Kiitokset:
  190
  Pisteet:
  143
  Voi, siis siihen, että sivu on näkyvissä mahdollisimman nopeasti. Meillä valtaosa mainoksista tulee jo ns. post-loadilla, eli sivu, tyyleineen, rendautuu näkyviin niin nopeasti kuin vain me se nykysysteemillä saadaan näkyviin. Ja sen jälkeen kun kaikki on ladattu ja paikallaan -- ja jolloin saittia voi jo käyttää -- ladataan mainokset. Eli mainosten latautumisen hitaus ei estä saitin käyttämistä.

  Sama juttu pitäis tehdä vielä kaikilla FB, Twitter, jne lätkille ja sen sellaiselle.
   
 8. Neptun

  Neptun Active member

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  3,954
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  Firefox-ongelma osoittautuu visaiseksi. Ei auttanut Firefoxin lisäkkeiden poisto eli F:n vikasietotila eikä selaimen uusi lataus. Pitää tutkia vielä lisää, mutta jää tältä päivältä. Käyttäjä voi käyttää IEtä, jolloin AD toimii kunnolla. Firefox 9.0.1. on muistaakseni Release Canditat, mutta kaiketi kyllä ihan valmis.

  OK mainosten jne latausajat. Sitten on avausnopeus paljon sivuston oman kehittämisen varassa.
   
 9. Ketola

  Ketola Turned ninja Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  1,244
  Kiitokset:
  101
  Pisteet:
  78
  Kuulostaa lähinnä CSS-tyylitiedostoihin liittyvältä ongelmalta. Olisiko tästä mahdollista saada ruutukaappausta? Vielä parempi olisi koko verkkosivusta tallennettu versio (ctrl+s, koko sivu) zippinä. Jos tuo onnistuu, voit toimittaa tallennetun version esim. sähköpostitse osoitteella etunimeni@afterdawn.com
   
 10. Neptun

  Neptun Active member

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  3,954
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  Kiva, kiitos kovasti! Huomenna pääsen sille koneelle ja ruutukaapaukset onnistuu. En tiedä saako siinä koneessa jotakin pakattua. Koko sivu voi mahtua pienenettynä tai sitten useampana osana. Ensiksi tutkin mm. Firefoxin virhelokia, jos se antaa jotakin viiteitä ja muutenkin konetta. Sen jälkeen lähetän kaappaukset ja mahdollisesti muita huomioita riippumatta siitä löytyykö jotakin.

  Edellenkin kummastuttaa, että toistaiseksi ei olla siinä koneessa törmätty mihinkään muuhun nettisivuun joka näkyisi niin. Tyylitiedostoista arvelen sen olevan jotenkin kiinni ja jokin siinä niitä sotkee.

  LISÄYS:

  Laitan vielä tähän infoa, jos muutkin seuraavat tätä ketjua. Ongema selvitetty. Firefoxin oikuttelu johtui koneesssa olevasta Magnetic-softasta. Tämän työkalupalkki ja näytönohjain on ollut joskus koneeseen asennettuna, mutta vikoja aiheuttavana poistettu. Nyt käyttäjä oli käynyt Magneticin sivuilla, mutta sanoo, että ei mitään ladannut. Joka tapauksessa se lisäsi asennettuihin ohjelmiin Magnetic-softan. Kun häiriköijä jälleen poistettiin, toimii Firfefox ja AD normaalisti.
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2012

Jaa tämä sivu