1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Monitoimilaitteen liittäminen ja jakaminen reitittimellä?

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi wildlion 27.10.2014.

 1. wildlion

  wildlion Member

  Liittynyt:
  17.04.2009
  Viestejä:
  73
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Reititin on Huawei B593S-22 ja Windows Vista (langallisesti kytkettynä yritettynä) ei löydä HP Deskjet 1050-all-in-one monitoimilaitetta (skanneri/ tulostinta) ,kun mitään ohjeita ei minkään laitteen käyttöohjeessa tulostimien liittämisestä ole,enkä myyjältä saa, että miten ja mistä sitä pitäisi reitittimeen edes yrittää kytkeä ja mitä missäkin valikossa pitäsi tehdä reitittimessä,tulostimessa ja tietokoneissa,että voisi liittää ja käyttää monitoimilaitetta kahdesa tietokoneessa. Tietokoneistani kumpikaan ja reititin eivät löydä ainakaan itsekseen toisiaan. Monitoimilaite on ollut tähän asti asennettuna ja olen käyttänyt sitä vain usb-johdon kanssa Windows Vistassa, joka on 17" HP dv9643eo läppärissä. Toinen,johon haluaisin myös liittää siten,että olisi käytetävissä kummassakin tarpeen mukaan, on Compaq Mini 110,jossa on Widnows7 Service Pack 1.
  Pitääkö monitoimilaitteen asennus ensin toisesta tietokoneesta ja siis Vistasta purkaa ja asentaa siihenkin uudestaan ja täytynee asentaa kuitenkin molempiin? sekä mitä kaikkea pitäisi tehdä ja rasteja poistaa jne.,että saisi sen kytkettyä reitittimeen ja sitä kautta molempian tietokoneiden käyttöön ja miten ja mistä monitoimilaite tarvittaessa "kytketään" aktiiviseksi käyttöön?
  (Pidän usein monitoimilaitetta virta pois kytkettynä,kun tarvetta ei ole päivittäin)
  Vai pitääkö välttämättä tai onko parempi toimivuus jos asentaa monitoimilaitteen ohjelman molempiin tietokoneisiin erikseen ja sitten aina kytkee usb-kaapelilla siihen,kummassa milloinkin tarve käyttää on,muttei voisi sitten käyttää ilman kaapeleilla vekslaamista? Sit pitäisi lähteä etsimään min 15m pitkää usb-kaapeliakin kaupoista, mikä ei monesta syystä ole minusta hyvä idea käytännössä.
   
 2.  
 3. olkitu

  olkitu Regular member

  Liittynyt:
  17.11.2014
  Viestejä:
  103
  Kiitokset:
  8
  Pisteet:
  28
 4. wildlion

  wildlion Member

  Liittynyt:
  17.04.2009
  Viestejä:
  73
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Kiitos tästä linkistä. Lähiomaiseni sairastui yhtäkkiä viestin lähettämisesi aikoihin vakavasti, joten jäi tämä homma toistaiseksi "jäihin" , mutta kokeilen tätä sitten, kun jaksan ja ehdin ja kerron sitten miten kävi,mutta kertoisitko vielä,että pitääkö minun ensin purkaa tulostimen ohjelmisto ja asentaa se uudestaan vai ei ja/tai missä vaiheessa tuo siis asennetaan ja pitääkö tulostimen olla kytkettynä ennen latauksen aloittamista kuitenkin usb-johdolla jo läppärissä kiinni vai ei. Etsiikö tuo asentuessaan reitittimen vai miten pitää toimia? En oikein tiedä näistä, että mikä vaikuttaa minnekin ja mitä rukseja missäkin pitää laitella mitenkin&missä ja missä järjestyksessä tehdä mitäkin,kun eka kertaa kotiverkon olen käyttöönottanut.
   
 5. olkitu

  olkitu Regular member

  Liittynyt:
  17.11.2014
  Viestejä:
  103
  Kiitokset:
  8
  Pisteet:
  28
  En valitettavasti osaa sanoa tarkemmin, kun ei ole laitetta... Kyllä se asennusohjelma tekee varmaan niin, ainakin minulla oleva Epson teki niin...
   
 6. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  3,929
  Kiitokset:
  131
  Pisteet:
  73
  Kytkettäessä tulostinta suoraan reitittimeen USB:llä, sen reitittimen pitää kys. tulostinta tukea, muuten homma ei onnistu!
  Kys. reitittimen ohjekirjassa ei mainata sanallakaan tulostimien jakoa, joten moista ominaisuutta ei vehkeestä (reitittimestä) löydy.
  Tulostin pitää siis jakaa Wndowsin omilla vermeillä ja vistan kyseessä ollen, en Virtsasta tunnusta tietäväni mitään...
  Ja koska kyseessä on vielä skannerin sisältävä monitoimihärdelli, kaikkien toimintojen tukeminen voi jäädä ns. "herran huomaan"....

  T: Vesku
   

Jaa tämä sivu