1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Modeemeista

Viestiketju Laajakaistaliittymät -osiossa. Ketjun avasi repe3 07.12.2017.

 1. repe3

  repe3 Member

  Liittynyt:
  03.03.2017
  Viestejä:
  15
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Asun 2-kerroksisessa omakotitalossa ja yläkerrassa on PC ja läppärit Zyxelin takana. Alakerran TV missä on nettimahdolllisuus pätkii joskus aika tavalla yläkerran wlanin takana. Mitä tapahtuu jos alakertaan tuo oman modeemin ja ja kytkee samaan "numeroon" , sekoittaako ne toisensa ja onko niillä sama IP-osoite? Vai kuinka tuo pitäisi "oikeaoppisesti" tehdä? Menee vähän oman hilseen yli.
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,199
  Kiitokset:
  1,042
  Pisteet:
  243
  Jos kuvailet hieman tarkemmin, millainen internetyhteys on kyseessä ja miten kytkennät nyt on toteutettu, voit varmasti saada tarkempia neuvoja. Pelkkä "Zyxelin takana" ilman mainintaa edes Zyxelin tyypistä ei paljoakaan kerro. Tosin tuntuu, että toinen modeemi "samaan numeroon" ei ainakaan ole ratkaisu.

  Langattoman verkon laajentamiseen alakertaan on olemassa eri mahdollisuuksia, sekä langallisia että langattomia. Ns. repeater-vaihtoehto käytännössä puolittaa koko langattoman verkon nopeuden, mutta parempikin ratkaisu voi löytyä. Onko muuten ylä-ja alakerran välillä ethernet-kaapelia tai onko sellaista mahdollista vetää? Sijaitseeko nykyinen wlan-reititin televisiohuoneen yläpuolella vai eri päässä taloa? Mm. tuollaisiin kysymyksiin olisi hyvä olla vastaus.
   

Jaa tämä sivu