1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Mobiililaajakaista pöytäkoneeseen

Viestiketju Laajakaistaliittymät -osiossa. Ketjun avasi Teppis 25.09.2016.

 1. Teppis

  Teppis Member

  Liittynyt:
  19.02.2012
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Vanhemmillani on ollut Saunalahden adsl-liittymä pöytäkoneessa 20-megaisena. Siellä käydessäni ihmettelin, miksi netti toimii niin tahmaisesti, ja kun tein nopeustestin, niin tulokseksi tuli 1,3 megaa. Soitin Elisalle ja kertoivat, että omakotitaloalueilla kuparit ovat niin heikossa kunnossa, että langaton yhteys olisi parempi. Olen itse iänkaiken käyttänyt taloyhtiöiden laajakaistaliittymiä ja pudonnut ihan täysin kärryiltä noiden kaikkien mobiilivaihtoehtojen osalta. Kysyin asiakaspalvelijalta, vaatiiko asennus jotakin erityistä, ja tämä kertoi, että käytännössä ei tarvitse kuin vaihtaa koneesta tuleva ethernet-kaapeli uuteen reitittimeen ja voilá, kone menee nettiin langattomasti. Asetuksiin ei hänen mukaansa tarvitse koskea eikä koneelle mitään asentaa, kun halutaan vain pöytäkone nettiin. Kuulosti arveluttavalta, mutta vaihtoehtojen puutteessa sellainen oli pakko tilata.

  Nyt olen etänä yrittänyt auttaa reitittimen kanssa räpeltävää eläkeikäistä äitiäni enkä ymmärrä alkuunkaan, kuinka tuo yhteys asennetaan. Käyttöohje käskee liittää pöytäkoneen kaapelilla reitittimeen ja reitittimen taas kaapelilla joko adsl-modeemiin tai ethernet-liittymään. Öh, tarkoitushan oli, että koko nettiyhteys toimisi tuon reitittimen kautta. Eikö tuolla ohjeen liitännällä saataisi vain olemassaoleva lankaliittymä jakoon langattomia yhteyksiä varten?

  Nyt olettaisin, että minun pitäisi osata laittaa jotkin asetukset pöytäkoneessa kuntoon, jotta se käyttäisi tuota reititintä yhteyden muodostamiseen. En löydä mistään minkäänlaisia ohjeita enkä suoraan sanottuna jaksaisi reissata siellä moneen kertaan eri kokeiluja tekemässä, joten olisiko joku niin kiltti, että auttaisi minut edes alkuun tuon koko yhteystavan ymmärtämisessä. Reititin on Huawei B315 4G/WLAN, koneessa Windows 7.
   
 2.  
 3. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  173
  Sim-kortti asennetaan Huaweihin, laite päälle, manuaalista löytyy ohjeet sitte siihe miten Huawei laitetaan hakemaan netti. Sitten yhdistetään kone joko langattomasti (vaatii että koneessa on wlan ominaisuus) tai langallisesti (ethernet kaapelilla).
   
 4. perhana

  perhana Regular member

  Liittynyt:
  05.02.2005
  Viestejä:
  933
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Eli yksinkertaisesti juuri niinkuin se asiakaspalvelija puhelimessa neuvoi, toki tuo "reititin" nimi voi hieman sekoittaa, reitittimellä asiakaspalvelija tarkoittaa tuota B315 4G modeemia, kun taas asennusohjeessa mainittu reititin tarkoittaa todennäköisesti erillista reititintä.
  Siis, sim-kortti ja antennit paikalleen B315 modeemi/reitittimeen, virtajohto kiinni ja virrat päälle, sitten pöytäkoneelta tuleva verkkojohto kiinni suoraan B315:n yhteen keltaiseen liitäntään (yhteensä 4 liitäntää), tämän jälkeen pöytäkoneen pitäisi yhdistää nettiin aivan kuten adsl-modeemia käytettäessä.
  Jos pöytäkoneen ja ads-modeemin välissä on ollut erillinen reititin, jätetään se kokonaan pois.
  B315 4G käsittääkseni toimii saunalahden/elisan sim-kortillakin ihan tehdasasetuksilla, toki langaton verkko kannattaa pian käyttöönoton jälkeen salata tai ottaa pois päältä ellei sitä tarvitse, muuten naapurit keksivät käyttää samaa liittymää, toki jos naapureita ei ole 100 metrin säteellä, siitä tuskin on suurta vaaraa.
   

Jaa tämä sivu