1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Mitkä PC komponentit??? Apua!

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi PC_Forever 17.03.2012.

  1. PC_Forever

    PC_Forever Regular member

    Liittynyt:
    17.03.2012
    Viestejä:
    318
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kaikki on mahdollista..

    E: yli 400 viestiä jo :)
     
    Viimeksi muokattu: 16.06.2012
  2.  
  3. PC_Forever

    PC_Forever Regular member

    Liittynyt:
    17.03.2012
    Viestejä:
    318
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Entisessä läppärissä oli 102gt muistia ja joskus vain piti poistella sieltä tavaraa jotta sai lisää tungettua. Nyt kun olen yksi ja puoli päivää tuota pelikonetta käyttänyt niin ssd:ssä on vapaana enään 25gb :) Tulis jo kiire sille sata kaapelille. Mutta nyt siis kysymykkseen: koska olen asentanut winukan ssd:lle sillä ssd:llähän on sitten se C:, program files ynnä muut. Kun asennan sen toisen kovon niin tuleeko sinne tietokone kohtaan uusi kansio? Sen C:n viereen? Vähän vaikea ymmärtää selittämällä mutta siis yksinkertaisesti: kun asennan kovon, mihin se tulee...? (windowsissa)
     
  4. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    143
    Kovalevy tulee uutena asemana. Tunnus on varmaan E, jos SSD nyt on C ja DVD-asema D.
     
  5. Robustus

    Robustus Regular member

    Liittynyt:
    30.01.2011
    Viestejä:
    792
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Huomasithan että SSD kytketään SATA 3 -kaapelilla SATA 3 -porttin. SATA 3 siis on 6 gb/s. Spinpointin (HDD) kytket sitten SATA 2 -porttiin SATA 2 -kaapelilla (3 gb/s). Porteissa ja kaapeleissa on siis eroja, jotka on otettava huomioon. Emon manuaalista selviää, mikä on mikin.

    HDD tulee nätisti näkyviin siihen C-aseman alle tai viereen riippuen siitä, mistä kohtaa katsot. Asemakirjain on luultavimmin F. (Edit: tai sitten joku muu) :)
     
    Viimeksi muokattu: 17.06.2012
  6. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    143
    Kaapeleita myydään kyllä SATA- ja SATA3-nimikkeillä, mutta mitä todellista eroa niissä voi olla? Liitin on sama ja pinnien määrä on sama, joten mitä muuttujia tuohon enää jää? "Puhtaampaa kuparia" vai millä SATA3-piuha eroaa ns. tavallisesta?

    Emon porteissa on tottakai eroja, se kannattaa kyllä tarkistaa.
     
  7. Robustus

    Robustus Regular member

    Liittynyt:
    30.01.2011
    Viestejä:
    792
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Eihän niillä päällepäin mitään eroa olekaan. SATA 3 -kaapeleissa käytetään kuitenkin laadukkaampia ja testatumpia kaapeleita, joille valmistaja uskaltaa luvata 6 gb/s -nopeuden. SATA 2:een kelpaa kehnompikin johto.
     
    Viimeksi muokattu: 17.06.2012
  8. wasdasi

    wasdasi Regular member

    Liittynyt:
    02.04.2010
    Viestejä:
    2,355
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    48
    Ei kannata uskoa kaikkea mitä tuolla keskustelupalstoilla kirjoitetaan.

    Kyllähän sen järkikin sanoo, ettei noissa kaapeleissa ole mitään eroa. Molemmissa on tarkotuksella sama liitinkin...
     
    Viimeksi muokattu: 17.06.2012
  9. ric_91

    ric_91 Active member

    Liittynyt:
    09.09.2010
    Viestejä:
    1,166
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Kaapeleissa ei ole eroa jotta laitteistoa ei tarvitse uusia standardien muuttuessa. On totta että kaikki kaapelit koostuvat yhdistelmästä liitin-liitos-kaapelointi-liitos-liitin, ja sitä miten kaapelit eroaisivat toisistaan ei voi todeta kuin purkamalla kaapeleita. Uskon että laadukas sata-2 kaapeli voi kuin voikin toimia 6Gb/s nopeudella, mutta halvat kaapelit eivät välttämättä. Ajatuksen vuoksi luin läpi tämän:
    http://www.serialata.org/documents/SATA-6-Gbs-The-Path-from-3gbs-to-6gbs.pdf

    Ainakin omat sata-3 kaapelit ovat 2x paksummat kuin vanha sata-1 (?) kaapeli, ja toimivat hyvin. En ole kyllä testannut 500+ Mb/s siirtonopeuksia vanhalla kaapelilla, miksi testaisin kun voi hyvin (hyvällä mielellä) käyttää brändättyjä sata-3 kaapeleita..
     
  10. wasdasi

    wasdasi Regular member

    Liittynyt:
    02.04.2010
    Viestejä:
    2,355
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    48
    Puhuin ennemminkin nopeudesta. Mutta tokihan siellä jotain pientä voi eri valmistajien kesken olla, vaikkakin perusrakennehan on kaikissa samanlainen.

    Oli johto sitten halpa, kallis, vanha tai uusi, niin ei noilla mitään eroja nopeudessa ole.
     
    Viimeksi muokattu: 17.06.2012
  11. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,484
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    143
    Niin, että paksumpi kaapeli on varmasti parempi ja jos liitin olisi vielä kullattu niin data kulkisi vielä nopeammin. Kylkeen vielä Monster Cable teksti niin data menee vähintään puolet nopeammin, vai miten sen nyt olikaan?!?

    Tuossa testi ja täyttä faktaa aiheesta
    http://www.maximumpc.com/article/fe..._down_your_data_transfers_max_pc_investigates

    Se on ihan sama minkä kaapelin sinne laittaa niin data kulkee samalla tavalla. Ei ole mitään merkitystä onko kaapeli merkitty SATA 1 vai SATA 3 kaapeliksi...
     
    Viimeksi muokattu: 17.06.2012
  12. Robustus

    Robustus Regular member

    Liittynyt:
    30.01.2011
    Viestejä:
    792
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Heeh, sinähän voit laittaa sinne vaikka rautalankaa. Jos asialla ei olisi mitään merkitystä, niin miksi koko SATA 3 -kaapeli olisi kehitetty? Ne vaan nyt ovat laadukkaampia ja perusteellisemmin testattuja, jotta niille uskaltaa luvata kuuden gigabitin nopeuden. Jos menet ostamaan SATA 3 -porttiin SATA 2 - kaapelin eikä se täytäkään tehtäväänsä, niin Systeman pojat nauravat paskaiset naurut, kun tulet vaatimaan uutta kaapelia tilalle. SATA 3 -testissä pompanneet kaapelit kelpaavat hyvin SATA 2 -kaapeleiksi. On sekä ostajan että myyjän etu, että laite toimii siinä tarkoituksessa, mihin se on alun perin myyty.

    Enempää en tästä yksinkertaisesta ja ilmiselvästä asiasta tule lausumaan.
     
  13. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,484
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    143
    Kun lukeminen ei onnistu niin parempi onkin että et nolaa enempää itseäsi. Vuoden 2002 SATA 1 kaapelit toimii TESTATUSTI täysin samalla nopeudella kuin uudet SATA 3 kaapelit. Tästäkin huolimatta järkeilet että kaapelin kyljessä oleva teksti vaikuttaa nopeuteen.

    Eiköhän tämä kaapeli asia ole loppuunkäsitelty tältä foorumilta. Jos joku kehtaa vielä muuta väittää niin aina voi uudestaan linkittää tämän
    http://www.maximumpc.com/article/fe..._down_your_data_transfers_max_pc_investigates
     
  14. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,502
    Kiitokset:
    574
    Pisteet:
    193
    Jos ne hemmetin SATA3 kaapelit masaa vitosen tai alle, niin se ei vissiin fataali katastrofi vaikkei siitä mitään hyötyä saiskaan. Sitäpaitsi, saa niistä muutakin hyötyä jos entiset on totaalisen vanhoja, klipsittömiä ja lyhyitä.
     
  15. Tuksu82

    Tuksu82 Active member

    Liittynyt:
    20.02.2006
    Viestejä:
    1,485
    Kiitokset:
    19
    Pisteet:
    68
    Viimeksi muokattu: 17.06.2012
  16. Coot

    Coot Regular member

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    440
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
  17. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,484
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    143
    Ihan sama mitä maksaa mutta pelkästä SATA 3 tekstistä paketin tai kaapelin kyljessä ei ole mitään hyötyä. Typeryyttä on neuvoa pelkän tekstin takia ostamaan uusia kaapeleita. Tämän foorumin idea tuskin on levittää markkinahuttua ja maksimoida turhien tuotteiden myymistä asiakkaille.

    Jos klipsiä tarvitsee tai kaapeli liian lyhyt niin on luonnollista ostaa kaapeli. Pelkän TEKSTIN takia sitä ei kannata tehdä.
     
  18. ric_91

    ric_91 Active member

    Liittynyt:
    09.09.2010
    Viestejä:
    1,166
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Jos näkisit vaivaa ja lukisit ketjun läpi, niin tietäisit ettei olla neuvomassa ostamaan uusia kaapeleita vain jonkun standardin takia. Aloittajalla ei ollut lainkaan kaapelia joten miksei voisi ostaa samalla hinnalla saatavan klipsillisen laadukkaan kaapelin (maksaa 2-5 euroa..)
     
  19. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    143
    No johan tästäkin myrsku nousi. Tottakai uusia kaapeleita ostaessa voi ottaa sen SATA3-merkityn. Näyttävät muuten ihmeellisen samalta mitä ne samat piuhat, joita aikaisemmin myytiin pelkkinä SATA- tai SATA2-johtoina...
     
  20. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,484
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    143
    Olen lukenut ja tiedän mistä puhutaan. Pakko oli kuitenkin puuttua paska puheisiin eri TEKSTILLÄ/PAKSUUDELLA olevien kaapeleiden vaikutuksesta suorituskykyyn. Toivottavasti tätä asiaa ei tarvitse enää montaa kerta käydä läpi tällä foorumilla.
     
  21. _kooma_

    _kooma_ Active member

    Liittynyt:
    28.06.2007
    Viestejä:
    2,051
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    78
    Kysytääs nyt vielä et, jokos se kone on ostettu.. Melko pitkäksi tääkin triidi on päätynyt :)
    Otsikoksi vois pistää "säätöä komponenteista" :)

    Mitä tulee tuohon Serial-ATA keskusteluun, niin usein kun esim jimmsiltä pistää koriin vaikkapa SSD lättyä, niin ainakin itselle kaupan sivut ehdottavat lisäksi S-ATA 150 piuhaa:

    [​IMG]

    Eli mikäli noilla eri piuhoilla olisi oikeasti eroja, niin jotenkin tuntuisi hölmöltä kauppiaan suosittelevan suorituskykyä heikentäviä tuotteita. Tuon lisäksi että esim jimms ehdottaa noin, niin noista artikkeleista sama asia ilmenee myös.

    Ainoita paikkoja jossa kuparin määrällä on merkitystä on sähkön siirrossa. Hyvä esimerkki on vaikkapa kotikaiuttimet. Tarkoitan nyt sellaisia hieman laadukkaampia pönttöjä. Mikäli vahvistin on vaikkapa eri huoneessa kuin kaiuttimet, niin kaiuttimien ja vahvistimen välille ei kannata pistää sitä kaikkein ohuinta parikaapelia. Ohkaisillakin johdoilla saadaan aikaiseksi toki sitä ääntä, mutta hieman paksummilla johdoilla äänenvoimakkuuden säädintä ei tarvitse kiertää niin paljoa kuin ohuilla johdoilla.
    Tuohon yllä mainittuun skenaarioon pätee johtojen paksuus, ja se kuparin määrä, mikä määrittää sähkön siirtymisen. Lisäksi ohuet johdot voivat aiheuttaa pidemmillä matkoilla häiriöitä muissa laitteissa. Tämä tosin on hyvin harvinaista, mutta staattinen sähkö voi tuota aiheuttaa.
    Paljon tehoa siirrettäessä, pidemmillä matkoilla on hyvä olla oikean paksuiset johtimet. Rajat toki tulevat näissäkin asioissa vastaan. Esimerkiksi mikrostereoiden kaiutin johdot ovat tarkoituksella melko ohutta tavaraa, niitä kaiuttimia ei olla tarkoitettu asennettavaksi kovin monen metrin etäisyydelle itse laitteistosta.

    Niissä etäisyyksissä mitä tietokoneen sisuksissa kulkee, noilla johtimien vahvuuksilla ei suuren suurta merkitystä ole.
    Erään kaverin kanssa käytiin pieni väittely aikoinaan HDMI johdoista, hänen väittäessä 120 euron johdon olevan äänenlaadullisesti parempi kuin 5 euron johto. Tulipa tuotakin sitten oikein testattua, eikä kaveri johtojen äänenlaaduissa eroja huomannut.
    Tuolle tosin on ihan yksinkertainen selitys, koska samat ykköset ja nollat kulkevat molemmissa kaapeleissa. Ainoastaan liittimissä ja johtojen materiaaleissa oli eroja.
     

Jaa tämä sivu