1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Mitkä ovat hyviä mediasoittimia?

Viestiketju Yleistä keskustelua digitaalisesta videosta -osiossa. Ketjun avasi Neptun 09.11.2015.

 1. Neptun

  Neptun Active member

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  3,954
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  Kiitos tiedoista. Todella mielenkiintoista. Siis SMPlayer toisti melko hyvin AVI-videota (niin hyvin kuin AVIt nyt yleesä kai näkyy). Mutta tämä H264 näkyy nyt olevan pullonkaula. Vaikea uskoa, että asemalla tosiaan olisi mitään merkitystä. Seuraavaksi asennan SMPlayerin Win7 koneeseen ja kokeilen niinikään H264 videolla. Ehkä siitäkin saa jotakin lisätietoa. Mitä mieltä olet, olisiko sillä merkitystä ajaako videon DVDltä vai koneeesta? Kokeiluni on DVDltä, sillä en viitsi tunkea videoita tarpeettomasti kiintolevyille. Ja kierotiehän se olisi. Kyllä mediaplayerin pitää selvitä tuostakin videomuodosta. Nyt se nykii selkeästi ehkä n. sekunnin ajoituksella, ääni kuuluu softan uudelleenasennuksen jälkeen ja on hyvä.

  Kai SMPlayerilla on jokin kehittäjätiimi. Jos siihen saa yhteyden, niin voisin kun kerkiän ottaa yhteyden ja kysyä sieltä.

  Tässä vaiheessa vielä kuvittelen, että tuo SMPlayerin heikko kohta olisi yksittäinen tapaus. Eli en ole maininnut siitä mitään mediasoittimien jutussa. Voi kyllä hillitä kehujen antamista jos ei selviä.
   
  Viimeksi muokattu: 17.11.2015
 2.  
 3. miketso

  miketso Regular member

  Liittynyt:
  19.05.2003
  Viestejä:
  470
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  28
  DVD:ltäkin toistamisessa ei pitäisi olla ongelmaa. Jos ongelma johtuisi tiedonsiirtonopeudesta niin se esiintyisi videon puskuroimisena väliajoin. Itse mitä olen windows 7:lla kokeillut tuota smplayeriä niin se on toistanut tähän asti kaikki aivan normaalisti. Pitää vielä kotona testailla windows 10:llä jos se aiheuttaa ongelmia.
   
 4. Neptun

  Neptun Active member

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  3,954
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  Asensin sen Win7 koneeseen, jolla vidoita teenkin. Arvelin jo etukäteen, että nyt se toimii. Ja niin se tekikin. Ei nykimistä. Ihan kriitisesti katsellen kuva oli melko hyvä, mutta minusta VCL antaa vielä paremman kuvan. Voi tietysti olla vanhan kaverin tuttavuutta, jolla ei ole todellisuuspohjaa, mutta siltä vaikutti videon vaikeissa kohdissa.

  Eli nyt siis ongelma rajoittuu pelkästään (yhteen) Win 8.1 koneeseen ja H264 näyttämiseen. Kiva kuulla jos kerkiät testata Win kympillä. Odottelen vielä sitä ja sitten laitan kysymyksen SMPlayerin foorumiin ja jos ei siellä mitään synny, niin kehittäjille. Jossakin välissä testaan vielä Linux koneessakin, mutta en usko siinäkään mitään ongelmia ilmenevän.

  Lisäys 19.11. Media Player Cassic toistaa H264 videota kerrassaan hämmästyttävän hyvin.
   
  Viimeksi muokattu: 19.11.2015
 5. miketso

  miketso Regular member

  Liittynyt:
  19.05.2003
  Viestejä:
  470
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  28
  Sain vihdoin testattua tuota smplayeriä Windows 10:llä, niin kaikki videot toimi pätkimättä, mutta ääni oli paljon jäljessä. Menin sitten ohjelman asetuksiin ja asia korjautui laittamalla ruksi äänen/kuvan automaattiseen synkronointiin ja synkkauksen korjaukseen.

  Ohjelma ei ainakaan vaikuta miltään helpolta, kun se ei ilman asetuksien muokkaamista toista videoita ongelmitta, enkä sitä suosittelisi sen takia kenellekkään. Yleensä mediasoitinohjelmat on toimineet heti asennuksen jälkeen ongelmitta ja asetuksista niitä on ainoastaan muokkaillut mieleisekseen.
   
  Neptun kiitti tästä.
 6. Neptun

  Neptun Active member

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  3,954
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  Kiitos kokeiluista. Aika yllättäviä asioita siis paljastui SMPlayerista. On jo pakko noteerata artikkelissakin. Kuitenkin asia kiinostaa minua siksi paljon, että kysyn foorumissa. Olisiko se H264 nykiminenkin jotenkin asetuksilla korjattavissa. Itse en ole vielä mitään keksinyt.

  Ja hei rick79 toivottavasti luet vielä tätä. Kokeiluissa Winampilla kävi selville, että free versio rippaa vain johonkin muotoon, josta ainakin video-ohjelmani käyttää nimeä m4a. Tuntui siinä kyllä toimivan. Mutta se ei rippaa esim. mp3 muotoon, vain maksullinen versio. Lisäksi tämä free versio on kovin aktiivinen tuomaan esille Pro vaihtoehtoaan, jos on hiukankin vaativa.

  Onnistuin samaan sen käyttöliittymän myös postimerkin kokoiseksi. Eikä se siitä kasvanut edes uudelleeen asentamalla. Piti oikein poistaa ja sitten vasta sai oletusarvoisen käyttöliittymän. Edelleen se takkuili jos yritti siirtää hiukan suurempia musiikkikirjastoja siihen, ei vastaa, Windows sulki sen.

  Nyt jää mietittäväksi, miten havaintoni vaikutavat sen asemaan artikkelissa. - Samoin tietysti yhteiset kokeilut tuon SMPayerin kohdalla. Jokohan käyvät kärkisoftat vähiin... :)
   
 7. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  173
  -Käytäthän tätä versiota? http://www.download.fi/audio_video/mediasoittimet/winamp_v5.cfm

  -Winamp ei ole koskaan ollut pätevä videoiden kanssa mutta musiikin kanssa ja eritoten musiikkikirjaston kanssa pistämätön.

  -Mitähän namiskaan oot hipassu että on menny niin pieneks? :D Itse en oo onnistunu vuosien saatossa tekemään kyseistä operaatiota. :D

  -Omalla koneella on kaikki CD-levyt ripattuna jolloin tiedostoja on yli 10 000 ja kirjaston lataus ei ole koskaan kaatanut konetta. kyseessä todennäköisesti joku muu fiba.
   
 8. Neptun

  Neptun Active member

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  3,954
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  rick79: Kyllä se on sama versio eli Winamp full. Ei siinä rippamisessa ollut mitään vikaa, mutta jo mp3 puute on niin painava, että pudotan sen kyllä kärkinelikosta tavallisiin linkkeihin. Myös maailmalla testaajat ym. tutkijat ovat jättäneet sen pois kärkiohjelmista. Siellä lienee syynä sen päivittämättömyys.

  Tarkoitin kirjastojen kohdalla tilannetta, jolloin muilla ohjelmilla aikaansaatuja kirjastoja siirretään Winamppiin.

  Se on artikelissani ryhmässä audiosoittimet, joten videoiden toistoa ei siltä edes vaadittu. Juttu on valmis ja tullee ulos heti joulukuun alussa.
   
  rick79 kiitti tästä.
 9. Neptun

  Neptun Active member

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  3,954
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  rick79: Niin siinä vain kävi, että minun on otetetteva Winamp takaisin kärkiryhmään. Mukana se on ollut koko ajan. Tämä johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että mitä enemmän muita ehdokkaita tutkii sitä enemmän niistä löytyy puutteita. :) Laitan vain pienen maininnan, että ei rippaa mp3 tiedostoja ja samaan vielä maininnan varsinaisista rippereistä. Niitä on mainittu jutussa erikoisohjelmien ryhmässä kaksi.

  Niin mielenkiintoista kuin testailu onkin, on sekin pantava jostakin poikki. Muuten tämäkään ei valmistu koskaan...
   
  rick79 kiitti tästä.
 10. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,109
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  Taidan olla vähän myöhässä, mutta kun kerran mielipiteitä haluttiin... Itse käytän videoiden katsomiseen lähinnä Media Player Cassic HC:tä ja VLC:tä, edellinen mukavampi (esim. kelaus/hyppynapit eli shift/CTRL + nuolet ja ikkunan koon pikavalinnat jotenkin istuu minun käyttööni hieman paremmin), jälkimmäinen soitin tarpeen lähinnä oudommilla formaateilla ja ongelmavideoilla. Ja Mplayeriä voi tarvita joskus, kun muilla ei saa katsottua, mutta en osaa suositella jokapäiväiseen käyttöön.
  Nykyisin ei tule videoita kauheasti käsiteltyä, mutta pikkuhommiin VirtualDub on edelleen mainio, kunhan siihen tottuu.

  Musiikin kuuntelen WinAmpilla, mutta rippauksen teen EAC:llä CDex:llä, jolloin näen, onko rippauksessa tullut virheitä. WinAmpissakin on puutteita ja bugeja, mutta yleisesti ottaen toimii hyvin ja ominaisuudet sekä konfattavuus ovat riittävät. Foobaria joskus käyttänyt vanhassa, hitaassa koneessa, tuntui vievän hieman vähemmän rsursseja.
  Äänen käsittelyyn SoundForge 5 edelleen mukavin, mutta ilmainen Audacitykin ok.
   
  99eki ja Neptun kiittävät tästä.
 11. Neptun

  Neptun Active member

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  3,954
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  Kaikki kelpaa ja milloin vaan. Listasi ja havaintosi sopii hyvin yhteen sen kanssa, miltä artikkeli nyt näyttää.

  rick79: Kun ihmettelin, että mikä se m4a audiotiedoston muoto on, niin tässä siihen hyvä selitys:

  http://whatis.techtarget.com/fileformat/M4A-Unprotected-AAC-audio-file

  Tämän mukaan se on jopa paremi kuin mp3.

  Näyttää noissa rippreissäkin olevan mainosrahotteisia jopa vaarallisine kylkiäisineen ja sellaisia, jotka panevat koneen tuorjuntaohjelmat heti töihin.
   
  Viimeksi muokattu: 25.11.2015
 12. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,269
  Kiitokset:
  184
  Pisteet:
  93
  Silti en tuota m4a-tiedostomuotoa käyttäisi oman kokoelman varastoinnissa, häviöllinen kun on.
  Ja suurin mainosrahoitteisten ongema on, että tilanne elää koko ajan. Tänään voi saada version x.1.1 mukana jonkin tosi pahan öttiäisen, mutta versiossa x.1.2 öttiäisiä ei välttämättä ole...

  T: Vesku
   
 13. Neptun

  Neptun Active member

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  3,954
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  Vesku:

  Eikös se niin mene, että versio x.1.1. on ihan OK, mutta päivitys eli uusi versio x.1.2 ei enää olekaan... :) Rahan halu on kasvavaa laatua...
   
 14. ettane

  ettane Regular member

  Liittynyt:
  25.01.2006
  Viestejä:
  514
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  28
  Omalla kohdallani tilanne on varmaan pysynyt melko identtisenä. Käytössä edelleen Foobar audion toistoon, ja Vlc videoihin.

  Kumpaankaan softaan en ole 100% tyytyväinen, vaikka asiansa toki molemmat ajavatkin. Mielenkiinnolla kuuntelen, ovatko muut bongailleet uusia soittimia
   

Jaa tämä sivu