1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu Miten Windows kymppi nyt päivitetään kun siitä löytyi tietoturva-aukko

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi jak2 15.01.2020.

  1. jak2

    jak2 Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    183
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Windows kympistä on löytynyt tietoturvaaukko ja se pitää päivittää. Mulla päivitykset tulee muuten yleensa automaattisesti. Miten kymppi päivitetään?
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,787
    Kiitokset:
    988
    Pisteet:
    123
    Alapalkin Windows kuvake --> Asetukset --> Päivittäminen ja suojaus --> Tarkista päivitykset, elleivät jo ole haussa.

    Sitten vaan rauhassa annetaan koneen tehdä tehtävänsä, kun päivitykset on ladattavissa, niin muistaakseni tulee teksti "Lataa". Ole kärsivällineen ja anna koneen tehdä tehtävänsä loppuun asti. Päivitysten asennuksen loputtua, pyytää kone uudelleenkäynnistystä. Käynnistä uudelleen.

    Uudelleenkäynnistyksen jälkeen voi tarkistuksen tehdä uudelleen jos olisi ollut jonkin aikaa päivittämättä, niin löytää kenties lisää niitä.

    Edit: Mikrosoft julkaisee päivitykset joka kuukauden toinen tiistai ja ne ovat keskiviikkona viimeistään ladattavissa.
     
    Viimeksi muokattu: 15.01.2020
    jak2 kiitti tästä.
  4. jak2

    jak2 Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    183
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Ylen sivuilla lukee etta kympin tietoturva-aukon takia pitäisi ottaa käyttöön Windows kympin päivitetty käyttöjärjestelmä. Eikö pelkkä normaali päivittäminen riitä? https://yle.fi/uutiset/3-11157665
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,787
    Kiitokset:
    988
    Pisteet:
    123
    Suorita nyt vaan nuo päivitykset. Katso sen jälkeen, mikä "Käyttöjärjestelmän koontiversio" sinulla on käytössä.
    Asetukset --> Järjestelmä --> Tietoja.

    Pitäisi näyttää tältä:
    Versio.PNG
    Tämä on uutisen mukaan päivitetty versio.
     
  6. jak2

    jak2 Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    183
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Laitoin normipäivitykset tietenkin. Ylen uutinen antaa ymmärtää, ettei se riitä. Mulla on Windows 10 home, ei prota. Eilisten päivitysten jälkeen :Versio 1903.Käyttöjärjestelmän koontiversio on 18362.535. Asennuspäivä 2.10.2019. Tästä löytyy mm. kohta "vaihda tuoteavainta tai päivitä Windows - versiosi". Pitäskö klikata tuota
     
    Viimeksi muokattu: 16.01.2020
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,787
    Kiitokset:
    988
    Pisteet:
    123
    Sitä juuri nyt yritämme tehdä, kuten uutisessa on mainittu.

    "Microsoftin mukaan tietoturva-aukon saa kurottua umpeen, kun ottaa käyttöön yhtiön päivitetyn Windows 10 -käyttöjärjestelmän." yritän juuri saada sinua tarkistamaan ja suorittamaan päivitykset, joka korjaa tilanteen.

    Teitkö päivityatarkistuksen antamani ohjeen mukaan, sinulla on edelleen vanha päivitysversio 1903, eikä 1909 ja niin ollen myös vanha koontiversio. Versiossasi on edelleen tietoturva-aukko, jota yritämme päivittää kuntoon.

    Kone pitää olla netissä, kun päivitystarkistus tehdään, tee se nyt vielä ennen, kun muita tapoja aletaan kokeilla.

    Ei pidä. Tuo päivitys tarkoittaisi maksullista Pro-versiota. Päivitetään nyt vaan Home versiosi.

    edit: Kannattaa pysyä ihan rauhallisena, ei tuo uusi tietoturva-aukko nyt niin vakava ole, että sitä heti tarvitsisi pelätä. Yritetään vaan rauhassa korjata se. Aihetta paniikkiin ei ole.

    Päivitykset tarkistetaan tästä "Tarkista päivitykset" ja koneessa pitää olla yhteys nettiin.

    Päivitys.PNG

    Tehdään nyt kerran vielä selväksi:
    Uusimman Windows version saat käyttöösi ainoastaan asentamalla siihen viimeiset turvapäivitykset, silloin se on uutisessa mainittu "yhtiön päivitty Windows 10 -käyttöjärjestelmä"
     
    Viimeksi muokattu: 16.01.2020
  8. jak2

    jak2 Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    183
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Tämä tilanne kun tein päivitykset uudelleen seuraavana päivänä eli tänään. Kone teki päivitykset. Uudelleenkäynnistin sen ja lopputuloksena oli versio 1903. Windows ilmoitti, etta laite on ajan tasalla. Tämän jälkeen koontinumero tms oli 592 loppuinen.
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 16.01.2020
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,787
    Kiitokset:
    988
    Pisteet:
    123
    Entä sitten jos teet vielä päivitystarkistuksia, kyllä sieltä uusinkin päivitys pitäisi tulla.

    Jos edellämainitulla tavalla ei tule, lataa täältä linkistä "Päivitä nyt" vaikka työpöydälle ja käynnistä päivitykset siitä.
    https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10

    Miltä tuo ikkuna näyttää, jonka edelliseen laitoin.

    edit: Katselin, niin että päivityksiä on koneelle tullut eilen ja tänään. Tarkistuksia lisää vaan.
     
    Viimeksi muokattu: 16.01.2020
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,787
    Kiitokset:
    988
    Pisteet:
    123
    En tiedä, mikä mättää, mutta sinulla näyttää tuolla kyllä olevan tuo viimeisin päivitys KB4528760, mutta jostain syystä versiopäivitys ei ole tullut.
    Minulla näyttää tältä:
    Sieppaa.PNG

    Edit: oletko varmasti antanut mennä asennuksen rauhassa loppuun, kunnes on tullut pyyntö käynnistää kone uudelleen? Kysyn siksi, kun noita saman paketin päivityksiä on tullut kahtena päivänä, ne pitäisi tulla samalla kerralla.
     
    Viimeksi muokattu: 16.01.2020
  11. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,663
    Kiitokset:
    938
    Pisteet:
    193
    Tuota ominaisuuspäivitystä 1909 ei ole vielä laitettu jakoon kaikille. Se saattaa näkyä valinnaisena päivityksenä, mutta ei asennu automaattisesti.

    Outoa sen sijaan on, jos version koontinumero on edelleen 18362.535, sillä sen olisi pitänyt muuttua 18362.592:ksi tuon onnistuneen päivityksen KB4528760 myötä. Tarkistapa nyt uudelleen tuo versionumero.

    Edit. Mistä hvetistä nuo alleviivaukset koontinumeroihin ilmestyivät?
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,787
    Kiitokset:
    988
    Pisteet:
    123
    Mitä tarkoitat, mihin/missä?

    Kysyjän pitäisi tarkistaa version koontinumero viimeisen päivityksen jälkeen, se muuttuu aina päivityksessä.
    Jos koontinumero on 18362.592, niin kaikki on kunnossa.
     
  13. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,663
    Kiitokset:
    938
    Pisteet:
    193
    Minulla nuo yllä olevat koontinumerot näkyvät sinisenä ja alleviivattuna aivan kuin olisivat linkkejä. Jos "linkkiä" klikkaa, aukeaa tällainen ikkuna:
    upload_2020-1-16_11-43-50.
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,787
    Kiitokset:
    988
    Pisteet:
    123
    Tarkoitatko koontinumerot vai suoritetut päivitykset?
    Minulla koontinumeroissa ei ole linkkiä, mutta suoritetuissa päivityksissä on, josta pääsee päivityksen kuvaukseen.
    Jos hyväksyt Chromen, mitä näyttää?
     
  15. jak2

    jak2 Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    183
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Nyt on siis 592- loppuinen numero. Kiitos avusta. Tuossa on siis 2 päivityskertaa, eilen ja tänään vielä uudestaan.
     
    Viimeksi muokattu: 16.01.2020
    1pertti kiitti tästä.
  16. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,663
    Kiitokset:
    938
    Pisteet:
    193
    Aloittajan ongelma näyttää ratkenneen, joten jatketaan tätä off-topicia.
    Aukeaa vain uusi Chromen välilehti. En tiedä, mistä on kyse, mutta luuleekohan Win 10, että kyseiset numerot olisivat puhelinnumeroita tms?
     
  17. Hate029

    Hate029 Member

    Liittynyt:
    07.08.2011
    Viestejä:
    89
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    18
    Tuohon samaan lopputulokseen olen itsekin tullut. Että luulee puhelinnumeroiksi. Tosin aika outo (hölmö) ratkaisu jos kaikki numerosarjat on Windowsin mielestä puhelinnumeroita. Joskus esim. noiden "puhelinnumeroiden" kopionti copy/pastella on hankalaa kun haluaa vaan avata sen eikä kopioida.
     
  18. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,663
    Kiitokset:
    873
    Pisteet:
    123
    Edge näyttää ne niin,
    Kannattaa ladata edge beta, se tulee käyttöön kuitenkin kohta. Betan asentaminen ei poista vanhaa edgeä. eikä aiheuta muita toimenpiteitä, voit käyttää kumpaakin samaan aikaan, mutta uusi edge toimii jo nyt paremmin.

    https://www.microsoftedgeinsider.com/fi-fi/

    Lisäys: Alla vielä linkki "vakaasta" uudesta edgestä. Tämä korvaa nykyisen version, yllä olevasta linkistä ladattu taas ei korvaa vaan sitä voi käytää nykyisen edgen tai päivitetyn uuden edgen rinnalla.
    https://www.microsoft.com/en-us/edge?form=MA13DC&OCID=MA13DC
     
    Viimeksi muokattu: 16.01.2020
  19. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,663
    Kiitokset:
    938
    Pisteet:
    193
    Nyt kun tutkin lisää, niin vaikuttaa siltä, että numerosarjat muuttuvat linkeiksi vain Edgessä, mutta ei muissa selaimissa eli Chromessa tai Firefoxissa.

    Edit. Trinity kirjoitti samaan aikaan samasta asiasta ja vahvisti, että Edgen ongelmasta on kyse.
     
  20. jak2

    jak2 Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    183
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Mutta onko aukko siis kuitenkin tukittu kun koontinumeron loppu on 592?
     
  21. jak2

    jak2 Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    183
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Tällaiset windowsin määritykset toisen päivityksen jälkeen.
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 16.01.2020

Jaa tämä sivu