Poistaisiko alhasemmat hinnat waretusta? Kuinka moni oikeasti warettaa sen takia että on liian persaukinen ostamaan? Veikkaan että aika harva. Suomen TV:n viihdyttävyyteen panostaminenkin voisi vaikuttaa asiaan enemmän.
No kyllähä sillä dvdn/cdn hinnalla ostelee paljon kaikkea muutaki.. mielummin ostan opiskelija budjetillla ainaki viikoksi ruokaa kuin yhden musiikki cd:n, jossa pari,kolme hyvää biisiä voipi ollakki.. ..
Täysin samaa mieltä. Kyllä sitä lähinnä rahanpuutteessa waretetaan, vaikka tulee paljon sellasta waretettua mitä ei muuten edes ajattelis ostaa. Jos mä olisin Bill Gates ni en kyllä warettais yhtään. No kaikkea voi aina kieltää, mutta se on eri asia kuka tottelee. Netistä latailun voi kieltää, mutta on eri asia miten moni tottelee tätäkin kieltoa.
Uusi laki jos tahtoo todella tuosta eroon. Kaikki tekijänoikeuden alainen materiaali mikä ladataan netistä joudutaan korvaamaan 100% hintaan verrrattuna alkuperäiseen. 5 Poliisia palkataan päätoimisesti ratsaamaan noita ympäri suomen. 100 kotitaloutta ratsattu, niin rupeaa jo herranpelko vaikuttamaan ja P2P ohjelmat sammumaan. Samaa jatketaan niin kauvan kun data liikkuu. Tuskin tähän mennään, mutta ei varmaan ennemmin lopu. EDIT: Ainahan sitä on waretettu, 90 luvulla joku tuttu osti jonkun tosi poppia olevan hittikasetin, ja siitä tehtiin 10 kaverille kopio. Vielä noista 10 kopiostakin tehtiin vielä 10:lle kopio, ja jo oli 100 kasettia tehty 1.alkuperäisestä. Eipä kyllä verkot kuormittunut eikä laatu ollut lähelläkään mp3:sta saati sitten cd-tasoa.
Jep näihin kaseteihin oli olemassa "cräkki" eli pieni paperinpala joka tukittiin tavallisten kasettien (ei nauhoituskasettien) reikiin jotta saatiin nauhoitus toimimaan.
Jep sehän oli eräänlainen haksaus jolla kasettiin saatiin kaikki ominaisuudet käyttöön. Noh menee kyllä jo ohi aiheesta..
Voi se myös loppua siihen että kenenkään ei kannata tehdä asioita joita voi piratoida. Siksi minusta kannattaisi maksaa tuotteista, Toisaalta kyllä esim. elokuvien ja sarjojen jälleenlevittäjät voivat katsoa kyllä peiliinkin. On aika erikoista että sähköposti ja tiedostot kulkevat periaatteissa sekunneissa mantereelta toiselle, mutta sarjojen ja elokuvien saapuminen moneen paikkaan laillisesti vie paikasta riippuen kuukausia tai vuosia. Ja sitten kun tulevat, niin esim. tv-sarjoja paloitellaan ja heitellään ajasta sekä kanavasta toiselle. Onko siis kumma juttu jos ihmiset mieluummin ottavat kovalevylleen asioita ja katsovat siinä järjesteyksessä kun ehtivät ja haluavat? Minulla ainakin on palanut pariin kertaan päreet MTV3:seen ja Neloseen. Jos heitellään sarjoja ajasta/paikasta toiseen ja laitetaan katkolle koko ajan sekä laitetaan jatkuvia uusintoja niistä ennenkuin uudet jaksot alkavat, niin EVVK. En rupea juoksemaan tv-oppaan perässä ja uudelleen järjestelemään jatkuvasti aikatauluja sen mukaan. Musiikkiteollisuudenkin asenne on vähän outo, sillä kaikkihan tietävät että pieni osa levyistä kattaa kaikki muut. Vaikea nähdä siis onko piratismi sielläkään oikeasti ongelma, kun eivät ole oikein todistaneet minusta että kopioitaisiin vain niitä joista se raha tulee. Minusta ainakin vaikuttaa siltä että suurin piratismista varmaan koskee sellaista musiikkia jota ei ehkä jumputeta NRJ:llä. Ihmisten musiikkimaku ja musiikin kulutus ei minusta vastaa esim. soittolistoja tai levymyyntejä. Omassa kaveripiirissäni ainakin vaikuttaa siltä että kuunneltu musiikki on 2/3 jotain muuta. Ohjelmisto piratismista en sano mitään, muuta kuin että nykyään siitäkin saatava hyöty alkaa olemaan minimaalinen. Openofficella ja Linuxilla pärjää ihan hyvin. Pelit sitten on toinen juttu, hinnat ovat aika kovat.
Täysin samaa mieltä tosta kolmosesta ja nelosesta. Just kun on päässy sarjaan kiinni niin se laitetaan katkolle ties kuin pitkäks aikaa. Ei tuu mitään. Tallentava digiboxi/kortti auttaa tossa kun sarjat tulee millon sattuu mutta on kyllä 100x helpompaa ladata netistä ja katsoa kun huvittaa. Ja musiikkibisnes saa ihan tarpeeks voittoja sillä kun joku NRJ-hottis-poika myy 100 miljoonaa levyä 10 vuotiaille pikkutytöille. Ja levyt ovat vielä karkeasti ylihintaisia. Sitäpaitsi. Jokaisesta mp3 soittimesta maksetaan tekijänoikeusmaksu. Samoin CD/dvd levyistä. Eli tavallaan maksamme jotain takaisin niille yhtiöille, vaikka tämä maksu varmaankin perittäisiin joka tapauksessa.
Niin ja nykyään osassa P2P softissa voi laittaa RSS feedin tai jonkun muun systeemin jonka kautta voi hakea netista automaattisesti jaksoja sitä mukaan kun ne sinne laitetaan. Azuressa muistaakseni on tuollainen plugini, kokeillut en ole mutta lukenut ohjeita kuinka sitä käytetään. Maksamalla ei voi edes saada vastaavaa palvelua, vaikka haluaisi maksaa.
Äärimmäisen totta! Eli maksamallakaan ei välttämättä kaikkea saa. Tietysti jos maksat mansikoita niin kaikki on periaatteessa mahdollista, mutta ei käytännössä "normaali"ihmisille.
Onhan se helpompaa ladata netistä joku hyvä kappale (jos on nopea liittymä) kun mennä kauppaan ja ostaa CD, jossa on 20 skeidaa kappaletta sen yhden hyvän lisäksi, ei jää epäilyksiä kumpi tapa on hinta/laatu suhteeltaan parempi. Ja netissä valikoima on laajempi, on paljon underground bändejä joiden levyjä ei saa keskustan prismasta. Niin ja jos kappale, jonka lataa ei olekaan hyvä sen voi poistaa. EIKÄ MAKSA MITÄÄN!!! Kuinka moni puffasi kotona vinyylejä ennen C-kasetteja? vastaus: ei kukaan koska ei pystynyt! Millä oikeudella Microsoft muuten jakaa 10 lisenssiä WMA fileisiin? omalla luvallako? "Ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se, joka maksaa" Samalla periaatteella voisi sanoa "Ei se ole tyhmä joka lataa, vaan se joka jakaa" Joku kumminkin sen alkuperäisen on ostanut ja jakanut.