1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Miten tallentaa kaapeliverkosta nyt ja ensi vuonna TV-ohjelmia kaikilta kanavilta PC:lle?

Viestiketju Keskustelua PC:n digikorteista -osiossa. Ketjun avasi Hefner 10.03.2019.

 1. Hefner

  Hefner Member

  Liittynyt:
  06.08.2017
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Olet yrittänyt kovasti etsiä vaivaavaan kysymyseeni vastauksia niin englanniksi kuin suomeksikin. Selkeitä vastauksia en löydä, joten päätin kysyä tietävämmiltä.
  Näin alkuun täytyy sanoa mielestäni olevan kovin kummallista, että lähes kukaan ei enää näe televisiosta tulevien ohjelmien tallentamiselle tarvetta. Itse haluan katsoa monia ohjelmia suomalaisilla tekstityksillä, sillä vaikeammalla englannilla olevissa TV-sarjoissa (esim. Kova Laki, Natural Geographic-kanavalta tulevat ohjelmat) on todella vaikeaa muuten ymmärtää mistä on kysymys.
  Kuitenkaan ei inspiroi todellakaan hankkia mitään television hintaista digiboksia tietokoneen lisäksi kämppään huutamaan ja pölyä keräämään. Ja halvimmat boksit ovat surkea laatuisia, erittäin äänekkäitä viritelmiä.
  Eli haluaisin sellaisen TV-kortin tai USB-porttiin kytkettävän laitteen, jolla voi tallentaa esim. videotiedostona TV-ohjelmia tietokoneelle / PC:seen kytkettynä olevalle ulkoiselle kovalevylle. Asunnossani on kaapeliverkko. Olen ymmärtänyt, että näitä esim. Hauppauge-merkkisiä TV-kortteja ja USB-tikkuja on olemassa, mutta sitten taas niillä kun ei kuulemma pysty nauhoittamaan lainkaan "maksukorttikanavia", mikä tässä tapauksessa tarkoittaa myös esim. MTV3HD-kanavaa, mikä on ilmainen mutta kuuluu maksukorttikanavien-"pakettiin".
  Sitten olen myös törmännyt siihen, että nyt jos hankkii tuollaisen vanhanlaisen HD-ready TV-kortin tai muun vastaavan, niin sitten eipähän pystykään enää 2020 jälkeen katsomaan, eikä tallentamaan yhtään mitään kanavia.
  Siis tietääkö joku jonkun järkevän ja mielellään kohtuu edullisen ratkaisun tähän ongelmaan? Ei todellakaan huvita ostaa mitään 500+ euron digiboksia, kun niitä tallennettavia ohjelmia on kuitenkin kaiken kaikkiaan kovin vähän, mutta silti niitä on. Hienoa olisi myös, kun pystyisi ohittamaan kirotut mainoskatkot.
  Multa löytyy Windows 10 PC:ssä ja 2011 vuoden MacBook Pro.

  EDIT: Olinkin jo unohtanut tuon 2020 jälkeisen asian. Sehän koskee vain antenntilähetyksiä. Jäi myös mainitsematta, että olisi hyvä sellainen systeemi siis, että saisi tallennettua ja/tai katsottua useampia kanavia samaan aikaan. Siis ihan kuin digiboksilla.

  Kiitos jo etukäteen jos joku osaa tähän vastata!
   
  Viimeksi muokattu: 10.03.2019
 2.  
 3. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,356
  Kiitokset:
  201
  Pisteet:
  93
  ^
  Kaapelissa osa kanavista kun voi olla kortin ja CI+:n takana, ei tuohon oikein osaa muuta suositella kuin että on otettava lusikka käteen vaan ja ostettava "oikea" digiboksi VU+.
  http://www.huoltovalikko.com/forums/vu.41/

  T: Vesku
   
 4. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,909
  Kiitokset:
  1,160
  Pisteet:
  243
  Tietokoneesta seuraavaa:
  TV-virittimet toimii kanavilla, joiden näkyvyyttä ei ole sidottu maksukorttiin (kuten esim. TV3HD).
  Mikäli tietokoneella haluaa tallentaa samanaikaisesti eri kanavanippujen ohjelmia, niin se onnistuu lisäämällä virittimiä. Yksi viritin voi tallentaa samanaikaisesti saman nipun kanavat, (sama lähetystaajuus) .
  Tietokoneella oikealla katseluohjelmalla voi käyttää useita viritinkortteja (USB-tikkuja, PCI- tai PCie kortteja saman aikaisesti.

  Tietokoneelle on vaikeaa löytää valmiita DVB-T2/C virittimiä, joissa maksukortille paikka. Nämä laitteet on pääasiallisesti tarkoitettu vapaiden kanavien katseluun. Parempi vaan alkaa katsella toimivaa kahden-kolmen virittimen digiboksia.

  Tietokoneelle soveltuvat loistavasti seuraavien palvelujen seuranta:
  Sarjoja voi katsella, maksullisena ja maksuttomana suomeksi tekstitettynä.
  https://areena.yle.fi/tv
  https://www.mtv.fi/
  https://www.ruutu.fi/
  https://www.cmore.fi/sarjat
  https://www.netflix.com/fi/
  ja lukuisa joukko muita...
  Näitä ei ole tarvetta tallentaa, koska voi katsoa silloin kun haluaa.
   
 5. pentsu

  pentsu Active member

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  1,388
  Kiitokset:
  24
  Pisteet:
  68

Jaa tämä sivu