1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Miten selvittää mikä näkymätön haittaohjelma koneella?

Viestiketju Virukset ja haittaohjelmat -osiossa. Ketjun avasi pezku90 31.12.2014.

 1. pezku90

  pezku90 Member

  Liittynyt:
  20.12.2005
  Viestejä:
  91
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Sukulaiseni latasi erään ilmaisohjelman netistä hieman väärältä sivulta, ja ohjelmaa asentaessa koneelle tuli jokin sitkeä mainosohjelma, joka avaa työpöydälle jatkuvasti mainoksia ja ohjaa nettiselaimenkin jatkuvasti mainossivustoille. Pyysin ajamaan koneella läpi sekä Ad-Awaren että Malwarebytesin täyden kiintolevyjen skannauksen, mutta kumpikaan ei löydä mitään haittaohjelmaa. Myöskään koneella ollut Windows Security Essentials ei löydä mitään haittaohjelmia. Syy ohjelman näkymättömyyteen lienee se, että sukulaiseni on ohjelmaa asentaessaan sallinut järjestelmänvalvojana ohjelman asennuksen eikä siten tuo mainosohjelma ilmeisesti näy luvattomana haittaohjelmana.

  Kysymykseni onkin, että miten voin näin ulkopuolisena ja lähinnä puhelimen välityksellä avustavana selvittää, että mikä mainosohjelma koneelle on päässyt? Löytääkö tuota jostain logitiedostosta vai millä menetelmällä tuota kannattaisi lähteä selvittämään? Lisäksi olisin enemmän kuin kiitollinen siitä, jos joku tietäisi millä tuon haittaohjelman voi lopulta poistaa, mikäli sen jotenkin ensin löytää. Kaikista neuvoista olen enemmän kuin kiitollinen.

  Kyseessä olevassa koneessa on käyttöjärjestelmänä Windows 7 Home Premium.
   
 2.  
 3. IlmoPJ

  IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  6,474
  Kiitokset:
  705
  Pisteet:
  193
  AdwCleaner on ohjelma, joka etsii ja poistaa yleensä ilmaisten netistä ladattavien ohjelmien mukana tulevat adwaret, työkalurivit, mahdollisesti ei-toivotut ohjelmat PUP ja selainkaappaajat.

  Tässä latauslinkki.

  Suorita ensin "Scan" ja sen jälkeen "Clean" toiminnot.
  Kone boottaa näiden toimintojen jälkeen suorittaen puhdistuksen.
   
 4. pezku90

  pezku90 Member

  Liittynyt:
  20.12.2005
  Viestejä:
  91
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  No niin, nyt sukulaiseni sai ajettua tuon AdwCleanerin ja se löysi juuri sen mainoksia aukaisseen ohjelman. Suuret kiitokset avusta - nyt ongelma on ratkaistu!
   
 5. satakaks

  satakaks Member

  Liittynyt:
  23.10.2011
  Viestejä:
  23
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Koneelleni ilmeni viikko sitten samanlainen ongelma. Selaimessa (chrome) avautuu kokoajan mainoksia yms. "couponfactory" nimellä. En tiätääksini ole asentanut mitään tähän viittaavaa eikä lisää/poista listassa ole yhtään epäilyttävää sovellusta. Chromesta voi ottaa tuon liitännäisen pois päältä, mutta koneen avatessa se on taas käytössä.
  adwcleanerillä olen scannannu ja puhdistanut muutamia kertoja mutta tuo ei tunnu lähtevän. Oisko parempia ideoita, kiitos.
   

Jaa tämä sivu