1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Miten saittia tulisi kehittää jatkossa?

Viestiketju Palautetta ylläpidolle -osiossa. Ketjun avasi dRD 21.04.2003.

 1. Betrayed

  Betrayed Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  12.10.2004
  Viestejä:
  1,585
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  68
  Aikaisempien pointtien lisäksi moderointi vaikeutuisi - nykyisin "naamat" jää muistiin. Nykyistä käytäntöä ei ole järkeä lähteä muuttamaan, äkkiseltään ei tule yhtään foorumia mieleen jossa nickkiä voi vaihdella miten lystää. Tapauskohtaisesti mennään jatkossakin.
   
 2.  
 3. Pihlis12

  Pihlis12 Active member

  Liittynyt:
  04.04.2006
  Viestejä:
  1,312
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  xbkrypt0n, juuri tuota tarkoitin että se käyttäjäninimi vain muuttuisi. Vaikkakin nuo käyttäjien viestit on täällä etsittävissä ihan helposti tuo antaisi kyllä sellaista tiettyä pelivaraa siltikin niinkuin Betrayed tuossa ylempänä sanoikin. Itse en ole tuon nickin muuton puolesta.

  Huomautettakoon nyt tässä että ei minun oma käyttäjätunnuskaan ole se mieluisin. Vaikka voisin sen muuttaa en sitä tee juurikaan tämän periaatteen takia.
   
  Viimeksi muokattu: 05.09.2010
 4. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Huomautan vielä etten minä tätä toivonut, selvensin vaan Nokia5000:n viestiä jossa oli nimenomaan kyse tilin vaihdosta eikä vanhan tilin poistamisesta ja uuden luomisesta. Tapauskohtainen käsittely on mielestäni riittävä ja muut toiveeni olin jo aiemmin ilmaissut.
   
 5. wixul

  wixul Member

  Liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  11
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tänne voisi hommata Tapatalk -ohjelman. Voisi kännykän kanssa selailla tätä foorumia.
  http://www.tapatalk.com
   
 6. Bluejack

  Bluejack Regular member

  Liittynyt:
  02.01.2007
  Viestejä:
  377
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
 7. Kridi

  Kridi Member

  Liittynyt:
  03.01.2011
  Viestejä:
  33
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Ainakin oma ehdotukseni olisi, että tuonne PC Foorumeille voisi tehdä jonkin sortin Oheislaitteet osio, koska oman käsityksen mukaan suurin osa niistä menee PC:n rautaan liittyvään osioon, joka ei välttämättä omasta mielestäni ole mikään sopivin niille. Anteeksi etukäteen, jos on jo mainittu aiemmin!
   
 8. Neptun

  Neptun Active member

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  3,954
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  Download.fi julkaisee tietoa, jossa - ainakin tällä hetkellä - on näkyvissä viikon aikana sekä yleensä kaikkien aikojen suosituimmat sen latauskohteet. Minusta olisi kiinnostavaa näin vuoden vaihteessa tietää, mitkä olivat viime vuoden suosituimmat ohjelmat kärkipäässä. Tällaisia tietoja julkaisevat muutamat ulkomaiset lataussivustot. Hyödyllistä olisi erilaista uutiskäyttöä, ohjelmaesittelyjä ja kommentointia varten tietää, mitkä nimenomaan meillä Suomessa ovat suosittuja. Siitä Download.fi voisi tarjoilla hyödyllisen listauksen.

  Viikko on liian lyhyt aika vetää mitään johtopäätöksiä ja kaikkien aikojen lataukset taas vain vaikeakäyttöistä tilastotietoa, joskin sillä on oma mielenkiintoarvonsa.
   
 9. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,855
  Kiitokset:
  190
  Pisteet:
  143
  Olen itse asiassa miettinyt, että tekisin jonkinlaisen uutiskoosteen noista tässä viikonlopun aikana :)

  Muttajoo, jonkinlainen API on ollut aika kauan suunnitelmissa, jossa muutkin saitit voisivat käyttää esim. downloadin lataustilastoja, vertailuosion suosiochartteja ja vertailuosion hintatietojen historiadataa hyväkseen.

  EDIT: Noin, nyt olisi vuoden 2010 päivitys langalla: Mitä softaa ladattiin vuonna 2010..
   
  Viimeksi muokattu: 07.01.2011
 10. Neptun

  Neptun Active member

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  3,954
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  Hieno juttu ja kiitoksia tiedoista. Heti pikasilmäilyllä vahvistui aavistuseni, että kotimainen suosituimmuus on aivan erilainen kuin muualla. Vain Avast Free Antivir näyttää olevan muuallakin kärkipaikoilla.

  Pääsen heti tuoreeltaan omassa blogissa tuomaan AD:n listauksen esille ja samalla kommentoimaan.
   
 11. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,855
  Kiitokset:
  190
  Pisteet:
  143
  Näin se näyttää olevan, vaikkakin toki kaikkien softasivustojen listauksiin vaikuttaa kaikkein eniten Googlen rankkaukset -- jos vaikka sivuston X softalle Y tulee Googlen tuloksissa ykkösenä, mutta kilpailevan softan listaus näkyykin ykköspaikalla sivulle Z, niin sivulla X näkyy väistämättä isompi piikki niille softille, joilla se sivu rankkaa hyvin kuin muille softille. Eli "oikea" top listaus saataisiin pikemminkin siitä, että yhdistettäisiin kaikkien mahdollisten latauspaikkojen yhdistetty lista. Mutta toisaalta download.fi rankkaa top 5:ssa melkein kaikilla softilla, jotka sieltä löytyvät (poislukien pari esimerkkiä kuten OpenOffice), on tuosta kenties enemmän suuntaa-antavaa hyötyä kuin esim. USAssa sijaitsevien sivujen vastaavista listoista (jossa kilpailua on tuhat kertaa enemmän).

  Lisäksi downloadin tilastoja "tasoittaa" se, että aika iso osuus liikenteestä tulee saitille "suoraan" eli ihan selaimen otsikkopalkkiin kirjoitettuna, eikä niinkään Googlen kautta.
   
 12. Neptun

  Neptun Active member

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  3,954
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  Noin se varmasti on. Lisäksi pienemmissä lataussivustoissa vaikuttaa asiaa mm. se, miten siellä on kehuttu jotakin softaa. Tällainen saattaa olla kyseessä kun esim. PCWordin latauksissa oli kakkospaikalle tullut Black Jack softa. Jos se olisi korttipeli, niin ehkä sen ymmärtäisi, mutta se on fontti. Tätä fonttia kuulema tarvitaan ehdottomasti kun tehdään bilekutsuja!

  Download.fi latauspaikkana on Googlen listauksissa pikkuhiljaa kivunnut koko ajan ylemmäksi. Arvelen, että tämäkin tuo enemmän latauksia sivustolle. Ainakin jos lataaja tietää kyseessä olevan kotimaisen ja ohjeistuksen myös suomea.

  Olen huomaavinani, että softien latauksessa voi olla nykyisin yhä lisääntyviä riskejä. Tämän tästä sattuu, että jostakin luotettavan tuntuiselta sivustolta latauksen mukana tuleekin haittaohjelma, erilaisista vakoilijoista nyt puhumattakaan. Hyvät turvaohjelmat näitä sitten havaitsevat. Silti on mahdollista, että haittaohjelma on ennättänyt jo tehdä tuhojaan. Tarkalleen en tiedä, mutta näissä tapauksissa saattaa haittaohjelma olla ujutettu sivustolle ilman, että saitin väellä on siitä aavistustakaan (ehkä mainoksien yhteydessä?).

  Mitenkähän ihmisiä neuvottaessa pitäisi kiinnittää huomio latauspaikan luotettavuuteen? Jos lataa netistä esim. kehittäjän omalta sivulta Windows 7 uuden teeman, niin mistä voisi tietää, että samalla tuleekin koneeseen tuhoisa vieras?
   
 13. JustGamer

  JustGamer Regular member

  Liittynyt:
  02.06.2010
  Viestejä:
  4,757
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Silloinkin kun en vielä JälkeenSarastukseen ollut tutustunut, pidin download.fi sivustoa oikein asiallisena ja helppokäyttöisenä paikkana ladata tavaraa koneelle. Ei ole ihme, että suosiokin kasvaa. Varmasti vierittää vähän taakkaa harteilta heikkohermoisimmiltakin ladata jokin ohjelma täältä kuin jostain daunloadurstuffhearzokay-yo.ru sivustolta.
   
 14. pateboe

  pateboe Regular member

  Liittynyt:
  14.06.2008
  Viestejä:
  413
  Kiitokset:
  20
  Pisteet:
  28
  Rupee kyl vähä naurattaa tuossa yleissä keskustelussa nuo otsikot[käyttöjärjestelmien kohdalla]:

  - Linux Keskustelu

  - Mac keskustelu

  - Windows ongelmat

  Pitäsköhän tuotaki vähä muokata? :D
   
 15. 79atanos

  79atanos Regular member

  Liittynyt:
  20.05.2008
  Viestejä:
  1,945
  Kiitokset:
  15
  Pisteet:
  48
  Kysytty on joitakin kertoja jo muutaman vuoden ajan, mutta vieläkään ei tuolle olla tehty mitään ja tuskin tullaan ikinä edes tekemäänkään... :/ Ihmettelen kyllä että miksei?


  Sitten oma kysymykseni, olenkin jo tätä joskus aiemminkin kysynyt: Olisikos sivuston alalaitaan mahdollista saada tuo ns. "murupolku" (vai millä nimellä tuota nyt sitten sanotaankaan) niinkuin oli wanhalla sivustolla? Eli siis tämä AfterDawn > Keskustelu > Muut > AfterDawn.com:n palauteloota > Miten saittia tulisi kehittää jatkossa?. Tuolla oli kätevä tehdä pikahyppyjä alueelta toiselle. Nythän tuo löytyy ainoastaan sivuston yläreunasta.
   
 16. JustGamer

  JustGamer Regular member

  Liittynyt:
  02.06.2010
  Viestejä:
  4,757
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Niin Windows-keskustelustahan tulisi varmaan oikea keskustelualueiden hitti. Windowshan on kaikille sama, mitäpä siitä juttelemaan. Ongelmat on hyvä nimi aluueelle.

  Päättäkööt sitten tämän foorumin Jumalat muutetaanko nimi vai ei :)
   
 17. Dwnldz_5

  Dwnldz_5 Active member

  Liittynyt:
  01.06.2005
  Viestejä:
  1,866
  Kiitokset:
  14
  Pisteet:
  68
  Käyttäjän allekirjoituksen esikatselu voisi olla kova juttu, sillä ei tarvitsisi etsiä vanhaa viestiä "vain" nähdäkseen uuden allekirjoituksensa. Idea tähän tuli tuolta jostain ketjusta, jossa neuvottiin "userbar"in tekeminen.
   
 18. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,855
  Kiitokset:
  190
  Pisteet:
  143
  Joo, tuo murupolku on tarkoitus tulla lähiaikoina sivujen alareunaan. Samalla on tarkoitus myös alkaa testailemaan muutamia muutoksia forumeiden ulkoasussa/käytettävyydessä, todnäk rajattuna testinä. Heitän aiheesta todnäk tänään jonkinlaisen viestiketjun.
   
 19. 79atanos

  79atanos Regular member

  Liittynyt:
  20.05.2008
  Viestejä:
  1,945
  Kiitokset:
  15
  Pisteet:
  48
  Kyseinen viestiketju löytyykin näköjään täältä:
  http://keskustelu.afterdawn.com/t.cfm/f-171/ideoita_keskustelualueiden_ulkoasun_suhteen-883742/

  Jokin hyvin suosittu keskustelualue kenties? Silloin sillä olisi ainakin mahdollisimman paljon testaajia ja taatusti tulisi myös paljon palautetta. :) Testialueen yläreunaan isokokoinen ilmoitus että kyseessä on testauksesta ja linkki tänne palauteosioon (tai tuonne yllä mainittuun ketjuun).
   
 20. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,855
  Kiitokset:
  190
  Pisteet:
  143
  Itse asiassa todnäk joku yksittäinen, jo umpeutunut viestiketju ja sen suhteen random a/b -arvonta siitä, kumpi versio näytetään - nykyinen vai testi. Ja sitten tulokset analytiikan läpi mitattaviksi, niin saadaan palautteen lisäksi myös ihan faktapohjaista tietoa aiheesta (poistumisprosentti, moniko käyttää hakua, jne).
   
 21. Neptun

  Neptun Active member

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  3,954
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  Kun on toivottu, että Download.fin asioista esitetään toivomuksia, niis tässä sellainen:

  Aivan keskeinen parannus olisi jos sivuston ohjelmat ryhmiteltäisiin uudelleen ja selkeämmin. Nyt ohjelmaryhmät ovat kuin kirveellä veistetyt. Siellä on mitä vaan tai sitten ei ole. Jos löytäminen on vaikeata se houkuttelee käyttämään muita keinoja ja latauspaikkoja. Pääryhmiä, alaryhmiä ja niiden alaryhmiä niin pitkälle, että asia on kirkas.

  Esimerkki havainnollistamaan: Ryhmässä Ajurit on nyt sekä ajureita että muita ajureihin liittyviä ohjelmia sekaisin samassa. Ajurit erikseen ja muut tarkasteleluun, tarvitaanko yksi vai useampia alaryhmiä.

  Toinen toivomus on, että vanhat ohjelmat poistetaan. Jos ohjelma ei ole edes suosittu, niin on turhaa tarjota sen vanhoja versioita jos uudempia on. Siellä näkyy olevan jopa DOSin aikaisia ohjelmia, esim. Ajureissa Drivers-niminen.

  Joistakin ohjelmista on uudempi netissä, mutta ei Download.fissä. Voisiko nimenomaan siihen sivustoon laittaa yksinkertaisen varma palautesysteemi, jolla voi tällaisia käytännön havaintoja heti tuoreeltaan ilmoittaa?
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2011

Jaa tämä sivu