1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Miten saittia tulisi kehittää jatkossa?

Viestiketju Palautetta ylläpidolle -osiossa. Ketjun avasi dRD 21.04.2003.

 1. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,312
  Kiitokset:
  191
  Pisteet:
  143
  Ajattelin pistää puukkoa käyttäjäkunnan omaantuntoon kaiken whineämisen keskellä ja kysyä hieman ajatuksia, miten AfterDawnia pitäisi kehittää jatkossa -- ihan yleistä ideannakkausta vain, sana on vapaa ja siitä saa keskustella. Muutamia pointteja kuitenkin ennen keskustelun aloittamista asioista, joita olemme jo työstämässä/jotka ovat suunnitelmissa/joita on pohdittu ja päätetty että näin ei tehdä:

  -saitin leiska -- uusi leiska/ulkoasu sivustolle on ollut tekeillä nyt leppoisat 18kk ja homma on edennyt jo lähestulkoon toimivaan pisteeseen; hommaa hidastaa lähinnä "kaikki muu" eli saitin päivittäinen ylläpito (==uutisten / softien lisäksi mainostajille handjo.. krhm.. mainostajien tyytyväisenä pitäminen, yleinen IT-alan tarkkailu, rahan siirtely paikasta X paikkaan Y, jne).

  -sisällön laajentaminen -- aD toimii täsmälleen ja vain ja ainoastaan siltä pohjalta, että hommassa on selkeä -- hyvin kapea -- focus, johon kaikki sisältö keskittyy, joten ei -- AfterDawnin domainin alla ei tulla näkemään peliuutisia, ei kellotusvinkkejä eikä keitto-ohjeita.

  -softapuolen laajentaminen. aD:n sidekick, Dawnload.net, on nykyisin tärkein alue softa-alueen laajentamisessa kattamaan muutakin kuin P2P/video/audio/dvd/cd. Aloitimme puskemisen muille osa-alueille varovasti noin viikko sitten, lisäämällä muutaman valikoidun verkkosoftan ja pari uutta softakategoriaa Dawnloadiin.

  -guidejen määrä -- guideja meillä on jonossa valtava määrä käyttäjiltä, mutta em. ajanpuutteesta (uusi leiska + se muu sälä) johtuen guidejen tarkistus, testaus ja "afterdawnistaminen" kestää nykyisin ihan tolkuttoman kauan, pahimmillaan useampia kuukausia.

  ...ideoita?
   
 2.  
 3. Adder_78

  Adder_78 Guest

  - guidet-sivulle selkeyttä :eek:)... eli ei koko guide-listaa näkyviin. Pelkät aiheet ja niille omat sivut etc. Ja vaikka sitten erillinen listaus kaikista guideista...


  Noh ainahan Ad voi valtuuttaa jonkun vapaaehtoisen/vapaaehtoisia kääntämään/testaamaan guideja Ad:n formaattiin... :eek:)

   
 4. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,312
  Kiitokset:
  191
  Pisteet:
  143
  Hyvin totta, meillä on vain tietynlainen kontrollipakkomielle ollut asioissa eli jonkun adminin täytyy viilata guidet läpikotaisin pariin kertaan ennen sivuille survomista :)

  Ja tuo guidejako tullee ainakin englanninkielisille sivuille jossain välissä alisivuineen -- toisaalta saitteja työkseni säätävänä olen hyvin tietoinen "three click rule"sta eli mihin tahansa saitin sivuun pitää pystyä pääsemään periaatteessa max. kolmen klikin jälkeen -- teoria, johon "välisivut" eivät toimi kovin hyvin.
   
 5. Poy

  Poy Regular member

  Liittynyt:
  25.06.2002
  Viestejä:
  295
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Jotain testejä vois olla ihan mukava lukea, jos jollain olisi aikaa siihen. Esim. eri koodekkien välinen kuvanlaatu / koodaustehokkuus / bugisuus.
   
 6. Iamhere

  Iamhere Member

  Liittynyt:
  20.01.2003
  Viestejä:
  29
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Pienenä viilauksena voisi pitkät keskusteluthreadit jakaa useammalle sivulle niin että jo otsikosta pääsisi haluamalleen sivulle (1 2 3 4) ja sitten myös kultakin sivulta seuraavalle jossa sama threadi jatkuu.

   
 7. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,312
  Kiitokset:
  191
  Pisteet:
  143
  Iamhere: Joo, tuo mainitsemasi toiminto on jo enkkuforumeissa -- jahka saamme joskus siirrettyä uudet toiminnot myös suomipuolelle, homma tulee pelaamaan täälläkin.

  Poy: Pistämme korvan taakse tämänkin.
   
 8. naamio

  naamio Guest

  Oiskos mahdollista laittaa noita tarkastamattomia guideja vaikka linkit sivun alle? Samaan paikkaan voisi laittaa myös esim. kodekki-testejä ja muuta käyttäjien tuottamaa sälää. Sitten kun joku guide olisi tarkastettu niin se siirtyisi artikkelit osastolle.
   
 9. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,312
  Kiitokset:
  191
  Pisteet:
  143
  naamio: Ei huonompi idea. Jonkinlainen "drafts" tms osio artikkeleihin voisi toimia, johon tulisi outoja .doc -filejä, tms aD:n servereillä lojumaan kunnes ne siirtyvät "oikeiksi guideiksi". Ainoa ongelma on tuossa tietysti se, että pelkään jengin alkavan linkkaamaan ko. guideihin ja sitten napsuu 404:sta (page not found), kun artikkelit muuttuvat "oikeiksi" ja draftit katoavat.
   
 10. anatemus

  anatemus Regular member

  Liittynyt:
  11.03.2002
  Viestejä:
  472
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Miten olisi ns. templatet eri leffoille (esim. (s)vcd & DivX)? Siis sisältäisivät esim. bitrate- jnejne asetuksia. Jengi voisi uploadata niitä _selkeillä_ kuvauksilla höystettynä: "Näillä dvd:tä parempaa laatua yhdelle cd:lle";)

  Pystyykö muuten esim. dvd2svcd:llä tallentamaan asetuksia leffakohtaisesti?
  En tiedä onko tämä järkevää tai mahdollista, mutta heitinpä idean ainakin ilmaan=)
   
 11. snapsix

  snapsix Regular member

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  786
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Käyttäjäprofiilit tulis itelleni ensimmäiseksi mieleen. Olisi mukava tietää millaisten mörköjen kanssa täällä keskustelee. Palstan toiminnan kannalta se toki on merkityksetöntä.

  Graffaa ei mielellään lisää ainakaan keskustelupalstalle, tämä on niitä harvoja foorumeita mitä jaksaa gprs-puhelimella kahlata, kun odotusajat ovat suht lyhyitä.

  Esim. hotmail menetti ainakin yhden käyttäjän, kun se paransi sivujensa ulkoasua. Minuutti on nimittäin liian pitkä aika odottaa sivujen ilmestymistä.

  Jostakin syystä jos kirjaudun sisään vasta ensimmäisen viestin kirjoittamisen yhteydessä, signature jää pois viestistä. Joudun siis kirjautumaan erikseen, jos haluan signaturen mukaan. Tämä siis ainakin aiemmin keväällä, nykyisin saavun sivuille suoraan suosikkeihin lisäämälläni kirjautumisrimpsulla, nykyisestä tilanteesta ei siis ole tietoa.

  Tuossa joitakin ehdotelmia ja kainoja pyyntöjä, katsotaan jos keksisi vielä jotain lisääkin. Valittaminen kun on niin helppoa ;)
   
 12. naapuri

  naapuri Guest

  Miten ois jos toi PS2 -alue saatas tänne suomipuolellekkin? Kaikilla ei luista enkku ja keskustelua varmasti riittäisi. Muutamaan suomenkieliseen konsolifoorumiin olen törmännyt ja kaikki ovat olleet tyyliin "Mistä niitä pleikkarin pelejä oikein saa?" Olisikin jo aika saada laadukas PS2 -foorumi suomeksi.
   
 13. Lumikki

  Lumikki Regular member

  Liittynyt:
  15.06.2003
  Viestejä:
  418
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itse ehdottaisin FAQ aluetta, johon käyttäjät eivät voisi kirjoittaa suoraan mitään.

  Alueelle tulisi viestejä kahdella tavalla. Joku moderaattori tai sellainen jolla on oikeudet alueelle, kirjoittaa sinne jotain mitä kysytään jatkuvasti. Toinen vaihtoehto on se että kun johonkin ongelmaan on vastattu erittäin hyvin normaalissa foorumi keskustelussa ja asia on loppuun käsitelty, se voitaisiin siirtää FAQ alueelle jos kyseistä asiaa ei siellä ennestään ole.

  Osaa näistä FAQ:sta voisivat sitten valtuutetut ylläpitäjät pitää ajantasalla, jos ne ovat luonteeltaan vanhentuvia. Esimerkkejä FAQ:sta.

  - Mikä P2P softa on paras?
  - Miksi *X* P2P softan imurointi on niin hidas?
  - Mikä polttava DVD kannattaisi ostaa?
  - Mistä voisi ostaa DVD aihioita halvalla ja miten?
  - Mitä eroja on erillaisien codecien kuvan laadussa ja miksi?
  - Mitkä DVD aihiot sopivat minun *X* soittimeen?
  - Miten saa tehtyä *X* formaatin leffaan tekstityksen?

  Itse olen ollut alueella nyt vajaan kuukauden ja näen jatkuvasti tosi paljon kysyttyvän samoja asioita. Ilmeisesti "Hae viestejä" on sen verran vaikeaa tai viestit vanhenevat nopeasti, tulee paljon uusia, että asioita kysytään uudestaa. Joku selkeästi tehty FAQ alue voisi auttaa asiaa. Kun jostain syystä kaikki eivät edes osaa etsiä vastausta "Ohjeet" alueelta. Kuten tapahtui minullekin aivan alussa.

  Minusta hyvät ohjeet/FAQ:t erillaisiin asioihin voisi vähentää foorumissa esittettyjä kysymyksiä jopa 50% ja näin helpottaa moderaattorien työtä.
   
 14. torngark

  torngark Regular member

  Liittynyt:
  09.01.2002
  Viestejä:
  503
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Vaikka tiedän että AD on keskittynyt divx,VCD ym ohjelmiin ja mitään kellotusta ei ole tulossa niin siltin ehdotan että keskustelualueeseen lisätään edes muutama kohta kattamaan nämä ongelmat elikkä rauta ja softa puoli.
  Tällä hetkellä itse ja moni muukin atk:n parissa työskentelevä kahlaa päivittäin kysymykset läpi ja vastaa parhaansa mukaan.
  monessa muussa rautaa käsittelevällä sivustolla on käyttäjä pula ja osa on siirtynyt selvästi tänne.
  itse olen jo kauan sitten lopettanut vastaamisen kuvan pakkaus kysymyksiin koska tiedän että minua viisaampia henkilöitä käy vastaamassa niihin kysymyksiin mutta rauta ja softa asiota käyn lukemassa ja postaamassa päivittäin joten eikö asialle voisi jo pyhittää muutama otsikkoa keskustelu palstalla=)
   
 15. PJKuona

  PJKuona Regular member

  Liittynyt:
  05.09.2001
  Viestejä:
  658
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Olisiko mitenkään mahdollista että yli 45 -päivää vanhoja viestejä pystyisi vielä kommentoimaan? Olen jo muutaman kerran viestejä läpi kahlatessa törmännyt viesteihin joita olisi [bold]pitänyt[/bold] ehdottomasti päästä kommentoimaan, mutta ketju on ollut liian vanha. Joku esim. saattaa hehkuttaa, miten joku liike myy dvd -aihioita "edulliseen" 3€ kappalehintaan, silloin pitäisi päästä kyllä kommentoimaan ja oikaisemaan, ettei 3€ ole välttämättä halpahinta aihiosta.

  Yritin aiheesta laittaa palautettakin, mutta se on ilmeisestikin hukkunut johonkin tai asiaani ei ehkä koettu tarpeeksi tärkeäksi - kysynpähän sitä nyt sitten tässä.
   
 16. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,312
  Kiitokset:
  191
  Pisteet:
  143
  45d sääntöön on kommentoitu ihan julkisesti parissakin paikassa, muistaakseni viikko takaperin viimeksi. Eli siihen on syynsä miksi vanhojen ketjujen uudelleenaukomista ei harrasteta, mutta tämän lisäksi siihen on poikkeus eli 'Member' tai sitä suuremman levelin omaavat voivat noihin vanhempiinkin ketjuihin vastata.

  Syy estolle oli se, että monet eksyvät forumeihin Googlen kautta ja saattavatpa tipahtaa jopa 2,5v vanhaan viestiketjuun ja kuvitella sen olevan aivan tuore, tajuamatta katsoa päivämääriä, ja alkavan kommentoimaan suoraan siihen. Joskus toki vastaus on järkevä, mutta liian usein koko pointti on jo kadonnut vuosien saatossa.
   
 17. PJKuona

  PJKuona Regular member

  Liittynyt:
  05.09.2001
  Viestejä:
  658
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tuonne keskustelualueidensäännöt osaan voisi minusta laittaa suosituksen oikeinkirjoituksesta ja suomenkielen käyttämisestä. On tympeää lukea esimerkiksi jotain ”stadinlangia”. Se voi toimia puhuttuna, mutta ei kirjoitettuna ne vain sekoittaa asioita. Foorumille kirjoittajat voisivat myös kiinnittää huomiota oikeinkirjoitukseen – yhdyssanavirheitä on melkein jokaisessa viestissä. Lauserakenteisiin voisi myös hieman panostaa, siten että lauseen lukemalla saa sen sisällöstä heti oikean käsityksen. Välillä törmää viesteihin jotka pitää lukea useamman kerran läpi ennen kuin tajuaa mistä viestissä on kysymys. En tarkoita että pitäisi ruveta nipottamaan jokaisesta oikeinkirjoitusvirheestä, niitä sattuu aina – itsellänikin löytyy lähes jokaisesta kirjoittamastani viestistä jokin kirjoitusvirhe. Tarkoitus on että kehotettaisiin kirjoittamaan oikein ja selkeästi. Alla pari esimerkkilausetta tältä foorumilta, joista ei välttämättä saa heti käsitystä. Kysymys tuskin on siitä, ettei osata kirjoittaa, vaan siitä ettei viitsitä kirjoittaa oikein.

  - ”ei tullu puhelime mukan pcsuitee mut sellane kyl löytyy jostain jääny joskus kätee.”
  - ” En meinaa millään saada ladattua för example piisejä joista diggaan.”

  Tuonne ”Kirjoita uusi viesti viestiketjuun” –kohtaan voisi laittaa linkin keskustelualueiden sääntöihin ja kehotuksen lukea säännöt ennen uuden viestin kirjoittamista. Tällä tavalla voisi ehkä vähentää ainaisten samojen kysymysten uudelleen vatvomista. Nyt nuo säännöt ovat ehkä hieman piilossa.

  Nämä ovat siis vain ehdotuksiani jotka ovat tulleet mieleen foorumia selaillessani.
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2003
 18. heappi

  heappi Regular member

  Liittynyt:
  28.08.2003
  Viestejä:
  715
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Oisko paikallaan joku "moderaattorihälytin" tänne foorumeille, jotta saadaan forumin sääntöjä rikkovat viestiketjut suljettua tavallista nopeammin?

   
 19. ipzu

  ipzu Guest

  Onko AD:n palvelin jossain japaniAssa? Näet, kun se on välistä aina NIIN hidas, tai ei toimi ollenkaan. Mikähän tässä on syynä ja voiko sitä parantaa?


   
 20. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,312
  Kiitokset:
  191
  Pisteet:
  143
  ipzu: Syynä eivät ole todennäköisesti yhteydet, vaan lähinnä se, että jostain syystä viime päivinä saitin kanta on alkanut tutisemaan ja natisemaan liitoksissaan loadin painosta. Asiaa tutkitaan.
   
 21. Siku

  Siku Regular member

  Liittynyt:
  05.10.2002
  Viestejä:
  822
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Onko suunnitelmissa kenties foorumi-softan päivittäminen? Foorumin luettavuus/käyttäminen ei ole nimittäin samaa luokkaa kuten esimerkiksi Doom9:n foorumin.
   

Jaa tämä sivu