1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Miten saisi Käyttäjät-kansion tiedostoista kopion?

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Timontti 22.04.2022.

 1. Timontti

  Timontti Regular member

  Liittynyt:
  31.05.2005
  Viestejä:
  110
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  28
  Windows 10 -pöytäkoneeni C-levy meni jo vanhuuttaan rikki siten, että kone ei enää käynnistynyt. Ostin uuden koneen enkä menettänyt mitään omaa dataani, kun minulla on aina tuore varmuuskopio datasta. Varmuuskopiontirutiinini ei ole kuitenkaan päässyt kopioimaan Käyttäjät-kansiossa vaimoni nimellä olevaa alikansiota eikä hän ole itse ottanut varmuuskopioita. Nyt minulla on uudesta koneesta "USB to ATA/ATAPI Bridge"-kaapeliyhteys vanhan koneen C-levyyn. Sillä pystyisin kopioimaan mitä tahansa muuta, mutta Käyttäjät-kansion alikansiot eivät avaudu. "Ominaisuudet" näyttää, että ne alikansiot ovat muka tyhjiä.

  Onko olemassa jokin keino saada kyseiset tiedostot avatuiksi ja kopioiduiksi sitä vanhaa konetta enää käynnistämättä?
   
 2.  
 3. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,355
  Kiitokset:
  201
  Pisteet:
  93
  Jos ei hiiren kakkosnapin valikon komento ota omistukseen auta, kyseessä lienevät joko pikakuvakkeet tms. symboliset linkit.
  Ai niin, kansion asetuksista voi myös ottaa tiedostotarkenteen piilotuksen pois.
   
 4. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,887
  Kiitokset:
  1,172
  Pisteet:
  243
  Veikkaan, että syynä on tuo edellä ensimmäiseksi mainittu, eli kansion omistajuus. Windows ei salli kansion avaamista, ennen kuin se on otettu järjestelmänvalvojan tunnuksin omistukseen. Aikaisemmin löytyi selvä ohje "Kansion tai tiedoston ottaminen omistukseen Windowsissa", mutta Windows 10:lle en sellaista löytänyt. Windows 8:lle tehtyjä ohjeita voinee soveltaa.

  Windows 8

  Sinulla ei ehkä ole tiedoston tai kansion omistajuutta. Jos olet päivittänyt tietokoneen äskettäin Windows 8:ään aiemmasta Windows-versiosta, osa tilitiedoista on saattanut muuttua. Sinulla ei ehkä enää ole kaikkien tiedostojen tai kansioiden omistajuutta. Saatat pystyä korjaamaan tämän ongelman palauttamalla tiedoston tai kansion omistajuuden.

  Voit ottaa tiedoston tai kansion omistukseen seuraavasti:

  1. Valitse kansio, jonka haluat ottaa omistukseen, ja napauta sitten kohtaa Ominaisuudet. (Jos käytät hiirtä, napsauta kansiota hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Ominaisuudet.)
  2. Napauta tai napsauta Suojaus-välilehteä, napauta tai valitse Lisäasetukset ja napauta tai valitse sitten Muuta. Jos näyttöön tulee kehote antaa järjestelmänvalvojan salasana tai vahvistaa toiminto, kirjoita salasana tai vahvista toiminto.
  3. Kirjoita sen henkilön nimi, jolle haluat antaa omistajuuden, ja valitse sitten Tarkista nimet.

   Huomautus Näkyviin tulee sen henkilön tilinimi, jolle haluat antaa omistajuuden.
  4. Valitse OK.
  5. Jos haluat kyseisen henkilön saavan tässä kansiossa olevien tiedostojen ja alikansioiden omistajuuden, valitse Korvaa omistaja alisäilöissä ja objekteissa -valintaruutu.
  6. Valitse OK.
  "Käyttäjänimen" sijaan omistajaksi kannattanee kohdassa 3. valita omistajaksi "Järjestelmänvalvoja".

  "Käyttö estetty" tai jokin muu virhe käytettäessä tai käsiteltäessä tiedostoja ja kansioita Windowsissa (microsoft.com)
   
  Timontti kiitti tästä.
 5. Timontti

  Timontti Regular member

  Liittynyt:
  31.05.2005
  Viestejä:
  110
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  28
  Kiitos 1pertti pitkästä ja perusteellisesta vastauksesta. Ongelma ratkesi yllättävän helposti seuraavasti: Vaikka käyttäjien kansiot eivät avautuneet, yritin siitä huolimatta kopioida ne toiselle levylle ihan vain resurssien hallinnassa hiirellä vetämällä. Silloin hyvin lyhyen ajan näytti siltä, että ei ole mitään kopioitavaa, mutta sitten avautui pieni ikkuna, jossa todettiin "Yrittämäsi toimenpide vaatii järjestelmänvalvojan oikeudet". Siinä oli painike, jolla sain ne oikeudet ja heti sen jälkeen alkoi kymmenien tuhansien "kohteiden" kopiointi toiselle levylle, missä ne olivat sitten aivan avoimesti katsottavissa ilman mitään järjestelmänvalvojan oikeuksia.

  Ongelma on siis poistunut ja kyseiset tiedostot kopioitu rikki menneeltä C-levyltä ulkoiselle USB-levylle.
   

Jaa tämä sivu