1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Miten saa VHS Videota DVDlle

Viestiketju Yleistä keskustelua digitaalisesta videosta -osiossa. Ketjun avasi jep2 23.08.2010.

 1. yrtsi

  yrtsi Member

  Liittynyt:
  27.08.2010
  Viestejä:
  13
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Joo, Niin se vaan on. Ei sitä silmällä eroita. samaa puppua, kuin uskotko joulupukkiin. Itselläni on vastaava laite ja ei kannata odottaa kuuta taivaalta. Sinäänsä oiva keksintö, hintakin ok. Nauhurin laadussa on tingitty materiaaleissa, jolloin vanhat kunnon nauhat suorastaan repii nosturin hajalle +siirtää nauhan ohjaus asentoa. Joka taas huonontaa kuvaa entisestään. Päällä lukee 6 kuvapäätä joka nostaa korjauskustannuksia. Sitten on muistettava se, että laitteen tullessa markkinoille oli ne jo vanhaa tekniikkaa. Polttoasemaa lukuunottamatta analoginen. Eli tarvitsee digiboxin. Huomattava on se, kaikki sisääntulot ovat analogisia. Eressä on fire fire joka pelastaa hieman, mut ei sillä tv digikuvaa tallenna. 389 on lisätty skaalain ja hdim helpottamaan pettymystä katsottaessa analogisesti poltettuja ohjelmia.
  Kaverillani on JVC jossa tallentava kovalevy+ polttava asema. On kuulema hyvä.
  Sitten noilla kaapareilla leikittäessä kannataa muistaa, et analoginen signaali on perus tyhmä. jolloin kannattaa hankkia 1000 lisämuisti jonne ajaa sen laajasti, alkaa siitä sitten kutistamaan haluttuun muotoon eri ohjelmilla. Sen olen huomannut kannataa käyttää -R levyjä =>ovat yhtä tyhmiä. Se että +R = sisällä oleva +media saattaa vääristää lopputuloksen värit ja tasapainon mitä ihmeellisimmiksi. "Kokeilua."
  KANNATTAA liittyä Digivideo yhdistykseen, 10e/v Sieltä saa lainata laitteita. Muuten saa pulittaa sitten turhasta ja vanhasta tekniikasta. Tsemppiä.
   
 2.  
 3. Revontuli

  Revontuli Member

  Liittynyt:
  02.09.2010
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Minulla on sellainen video ja dvd soitin, niin sillä onnistuu kopioimaan vhs:tä dvd:lle,
   
 4. Animai

  Animai Member

  Liittynyt:
  07.07.2010
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Suurissa määrissä ehdotamme tarjouspyyntöä.

  No äkkiseltään voisin tarjota veroineen 390e vastaavanlaiselle projektille hinnaksi :) sisältäen poltot, aihiot, pintaprintit ja editoinnin. Lopputuotteessa olisikin jo sitten 20-25 DVD-levyä printteineen. Kilpailuta hinnat, tiedän että vastaavanlaisesta monet yritykset eivät mene alle 2000 euron. Riippuu missä menee yksityisasiakkaan kipuraja.

  Tuotteen saattaminen loppuun asti vie aina vähintään kolminkertaisen ajan verrattuna itse materiaaliin. 40 tuntiin materiaalia menee ~120 tuntia työaikaa....eli yrittäjän tuntipalkka olisi noin 2,64 euroa verojen jälkeen... ja vielä vähemmän sivukulujen jälkeen.

  Projekteissa aina on alkuvalmisteluja ja loppuvalmisteluja joka vie meiltä yrittäjiltä oman aikansa, ei ole voitollista tehdä esim. 2 minuutin kaitafilistä eurolla DVD:tä', missä itse yrittäjä jää jo materiaaleissa tappiolle saatika kulutettu aika valmisteluihin, encodaukseen, printtaukseen ja editointiin. Niinpä minimiveloitukset ja esimerkilliset tuntihinnat on hyvä olla, aina kannattaa pyytää tarjous.
   
 5. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,109
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  Eihän tuo mitenkään kohtuuttomalta hinnoittelulta kuulosta, itse en ainakaan ryhtyisi toiselle tekemään tuollaista urakkaa vielä tuolla hinnalla. Tietenkin jos omalla ajalla ehtii ja osaa itselleen tehdä, niin tuntipalkalla ei välttämättä ole niin väliä. Silloin neljä sataa on kuitenkin jo iso raha.

  Muuten, firman nimissä vastatessa olisi mielestäni korrektia allekirjoittaa jokainen viesti omalla ja firman nimellä.
   
 6. vren88

  vren88 Regular member

  Liittynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  147
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  ostin tämän http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=28963
  siinä toivossa että saisin viimeinki hi8 nauhat digitoitua.
  kytkin kameran s-video kaapelilla.
  laitoin mukanatulevan ohjelman asetuksiin s-video, dvd(720*576), guality asentoon Best.
  en ole tyytyväinen tallentamaani videoon.

  kuva tuntuu heiluvan ärsyttävällä tavalla, jotenkin tökkien sillei että sitä ei suoranaisesti erota ellei koita kytkeä kameraa suoraan esim. vanhaan kuvaputkinäyttöön.
  haluan tallentaa nauhat samalla laadulla millä olen kuvannut ne joskus aikoinaan. onko jotain parempaa kaappaus ohjelmaa.

  Huffyuv ohjelmaa en löytänyt 64bit win 7. sopivaa

  latasin ohjelman. se oli zip, purin sen eikä sieltä löytynyt mitään asennus tiedostoa.
  näin kävi kummankin ohjelman kanssa. toivon pikaista apua, kun hermot palaa!!

  Tein jo tarjouspyynnön Digitoi.com, ootan olisko se hinnaltaan kohtuullinen ratkaisu. Mutta haluisin silti osata ite kun ei maksais ku vaivan.

  Sain tarjouksen Digitoi.com

  Noin 6kpl HI8 nauhoja ja Noin 6 kpl VHS nauhoja digitoidaan 12e kpl hintaan pituudesta riippumatta. Lupasivat tietenkin katsoa hintaa uusiksi jos on isompi könttä kasetteja.
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2011
 7. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  7,864
  Kiitokset:
  987
  Pisteet:
  193
  En enää jaksanut lukea kaikkia edellä olevia mielipiteitä ja väitteitä syvällisesti uudelleen, mutta tässä vielä lyhyt yhteenveto omista kokemuksistani juuri tuosta samasta videosiepparista ja Magix-ohjelmasta. Muunnosta ei kannata tehdä näennäisesti parempaan laatuun ja resoluutioon kuin millä alkuperäinen materiaali on. Kun valitaan "liian hyvä" tallennusmuoto, tiedosto kasvaa, mutta kuvanlaatu saattaa jopa heikentyä.

  Pikaisesti googlaamalla Hi8 vastaa suunnilleen SuperVHS-laatua. Nykyisillä termeillä ilmaistuna Hi8:n kuvakoko on 560x480. Jos tästä tekee Magix-ohjelmalla suoraan "DVD-laatuisen" muunnoksen (720x576), tulos on huonompi kuin valitsemalla vaihtoehto Super-VHS (480x576). Tämän voit helposti todeta muuntamalla jonkun koepätkän.

  S-VHS-laatuisen videon voi myös tallentaa DVD:lle, mutta laatu on edelleen alkuperäistä Hi8:aa vastaava. Millään "best quality DVD"-asetuksilla sitä ei saa paremmaksi.
   
 8. yrtsi

  yrtsi Member

  Liittynyt:
  27.08.2010
  Viestejä:
  13
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Moi oletko kokeillut Golden Videota, toisekseen jos 250 kovalevy => ei riitä. Kannattaisi lukea viestiketju alusta niin ei tarttis hakkaa päätä seinään. "Itsellä aikoinaan sama tilanne." Autan jos haluat.
   
 9. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,109
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  HuffYUV ei ole ajettava ohjelma vaan koodekki, joka asennetaan Windowsiin klikkaamalla .inf päätteistä tiedostoa hiiren oikealla napilla ja valitsemalla asenna. Sen jälkeen se näkyy Windowsin muiden videokoodekkien joukossa.

  Kaappausohjelmana voi käyttää esim. ilmaista VirtualDub:ia (VD). Kaappauskoodekiksi voi edellä kuvatun asennuksen jälkeen VD:ssä valita HuffYUV:n, joka on häviötön, eikä huononna kuvanlaatua, mutta kaapattu video vie sillä pakattuna paljon kiintolevytilaa. Tallennustilaa säästyy ja kuva pysyy silti lähes yhtä hyvänä käyttämällä koodekkina vaikkapa MPEG-4:ää (esim. XVID, DivX) suurella bittivirralla.

  Kaapatun videon laatu riippuu tallenteestasi, toistavasta laitteesta ja kaappauskortista. Valitettavasti Hi8-kuva ei parhaimmillaankaan näytä kovin hyvältä tarkasta monitorista tai isosta taulutellevisiosta katsoen, vaikka se siltä näytti vielä putkitelkkarien aikaan.
   
 10. vren88

  vren88 Regular member

  Liittynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  147
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tulin siihen tulokseen että tämä http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=28963
  tuote on palautettavaa tavaraa. en saa millään miellyttävää kuvaa kaapattua ja tuntuu niin tyhmältä että nykyaikaisella muuntimella kuvan laatu huononee...

  Joltain keskustelupalstalta luin että usb väylään tulevalla kaapparilla ei saada miellyttävää laatua. Olisi helpotus jos joku asialle omistautunut osaava henkilö voisi auttaa löytämään laitteen jolla tehdä itse digitoinnin.
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2011
 11. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Tuommoisella johtohässäkälle ei tosiaan kovin kaksista kuvaa saa kaapattua. Jos pistät usemman satasen rahaa likoon, niin saa USB-liittimeen ihan lootia joilla laatukin säilyy.

  esim.
  Hauppauge HD PVR
  BlackMagic Intensity Shuttle


  EDIT: Hauppauge ei toimi kovin hyvin kaikkien nauhureiden kanssa. Shuttlesta ei kokemusta.
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2011
 12. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  7,864
  Kiitokset:
  987
  Pisteet:
  193
  Toisaalta vaikka sijoittaisit kuinka paljon, et saa vanhasta VHS-tallenteesta kuvaa, joka näyttäisi tietokoneen näytöllä tai nykyisissä televisioissa hyvältä, vaikka aikanaan kuvaputkitelkkarissa laatu olikin tyydyttävä.
   
 13. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,109
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  USB-liittimen pitäisik yllä riittää videon digitointiin, mutta halvalla laitteella ei ehkä saa ammattilaatua. Ehkä kannattaisi sitten kuitenkin kokeilla jonkun ammattilaisen jälkeä, saisit ainakin referenssin siitä, millaiseen laatuun voi päästä. Esim. Jukka Mäkinen taisi juuri mainostaa Aamulehdessä digitointia 20 EUR/VHS-nauha, kaitafilmi.net aloittaa näköjään 40 eurosta, mutta hinta tippuu nauhojen määrän mukaan, ja lukuisia muitakin löytää vaikkapa Googlella.
   
 14. yrtsi

  yrtsi Member

  Liittynyt:
  27.08.2010
  Viestejä:
  13
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
   
 15. yrtsi

  yrtsi Member

  Liittynyt:
  27.08.2010
  Viestejä:
  13
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Moi, Eiks tuo tarjous ole todella asiallinen. Oulun mies tekee käännön, mut ei tiedostoja. Silti on aika ihme ettei suomalainen mies ymmärrä, kun yritetään sanoa, ettei se homma onnistu. Niin ei ? Ja vielä apua tarjoamalla... Paljonkos olet polttanut rahaa ja kokeilutunteja + aihioita. Kirjoittaisitko siitä muillekkin.
   
 16. yrtsi

  yrtsi Member

  Liittynyt:
  27.08.2010
  Viestejä:
  13
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Unohdin sanoa, mikäli haluat teen dvd sinulle. jos haluat hi8 hyvän, niin ajaa nopeammalla nopeudella. eli suomeksi 1 tunti/levy. vhs kohdalla riitää normaali. on yleensä aika vaihtelevaa laatua. asustelen hesassa. -soita rohkeasti- tuli hankittua pelittävät laitteet, kun oli samatilanne. sevaan et 450kp 8mm nauhaa...
   
 17. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  7,864
  Kiitokset:
  987
  Pisteet:
  193
  Tässä on esimerkki Grabby-sieppauksesta: MM-huuma on digitoitu VHS-kasetilta ja vertailun vuoksi lopussa on traileri, joka on tallennettu suoraan digiboksin analogisesta lähdöstä. Molemmat leikkeet on digitoitu Terratec Grabby USB -videosiepparilla ja mukana tulleella Magix-ohjelmalla samoilla VHS-lähteelle tarkoitetuilla asetuksilla.

  http://www.mediafire.com/?sr9wquo3g6svqt4

  Omasta mielestäni VHS-kasetilta taltioitu osuus vastaa alkuperäistä VHS-laatua. Suora osuus olisi tietenkin vielä parempi suuremmalla resoluutiolla tallennettuna, mutta tarkoitus on osoittaa, että kun kuva on joskus ollut VHS-tasoinen, eli nykymääritelmin resoluutioltaan 352 x 288, siitä ei millään enää saa sitä parempaa.
   
 18. Rubertti

  Rubertti Regular member

  Liittynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  581
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  28
  Itse olen sen huomannut että tärkein laite mikä tuossa yhdistelmässä tarvitaan on se toistava videonauhuri.
  Pitäisi olla manuaalinen lukupään säätö jotta mahdolliset häiriö raidat saisi minimiin, automaattinen säätö on sellainen vatkaaja että sen vaikutuksen huomaa heti videota kaapatessa.
   
 19. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Näinhän se vähän on. Ei vaan enää valmisteta uusia VHS-nauhureita eikä varaosiakaan löydy mistään. Toki jos se kaappari on sitten joku kiinalainen lelu, niin ei siltä voi odottaa, että se edes säilyttäisi videon nykyisen laadun.

  Jos näihin esimerkkeihin mennään niin itselläni on tuossa Saloran VCR 1937 -videonauhuri jonka avulla kaappasin testiksi pienen mainospätkän wanhalta VHS-nauhalta Hauppaugen HD PVR:llä:
  http://www.multiupload.com/CRDIBRHWPT
   
 20. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,109
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  Vertailun vuoksi tässä oma koepätkäni Hi8-kameralla aikanaan kuvatusta ja samalla laitteella toistetusta, halvalla kaappaustikulla (n. 15EUR) kaapatusta videosta.
  http://www.multiupload.com/M5XERP7ONH
  Vihreä "reunus" oikeassa reunassa näkyy jo kameran kuvassa, eli lienee nauhan ja/tai nauhurin vanhuutta. Koodekkina Xvid suurella bittivirta-asetuksella.

  Monissa VHS-nauhureissa alkua vaivaava tracking -automatiikka rauhoittuu yleensä, kun aloittaa kaappauksen kymmenen sekuntia ennen varsinaista kohtaa ja leikkaa ylimääräisen sitten tietokoneella pois. Jos nauha vaan on kunnossa, ei säätö ainakaan omissa laitteissani käynnisty itsestään enää uudelleen.
   
 21. vaino666

  vaino666 Regular member

  Liittynyt:
  01.02.2005
  Viestejä:
  128
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Miksi kaikki ehdottelevat jotain USB-roinaa. Kaappuspurkki, joka on koneessa kiinni firewirellä, ja tekee dv-kamaa, on kokemukseni mukaan hyvä. Tavaraa tulee jotain 14 GB/tunti. Eipähän ainakaan joku romupurkki pakkaa paskaksi.
  Grass Valley tekee laatulaitteita. http://www.grassvalley.com/solutions/episodic-production
  Kotikäyttöön peruspurkki, hinta alle 300 € ADVC55: http://www.grassvalley.com/products/advc55
  Suomalainen sivu Canopus tuotemerrkillä: http://www.dvfinland.com/advc55.html
  Vähän parempi, ADVC300 kuvanparannuspiirillä (rauta) n. 550€: http://www.dvfinland.com/canopus/advc300.html
  Digitoit yleensä vain kerran. Tee se kunnolla.
  Canopuksen ADVC1000 o sitten jo vajaa 2000€ ja Grass Valleyn tavaroille ei taida olla hinnassa ylärajaa. Itse digitoin tuolla ADVC55 purkilla ja olen ollut erittäin tyytyväinen.
   
  Viimeksi muokattu: 17.03.2011

Jaa tämä sivu