1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Miten parempaa kuvaa TV-kortista?

Viestiketju Yleistä keskustelua digitaalisesta videosta -osiossa. Ketjun avasi ooiu 25.04.2003.

 1. Adder_78

  Adder_78 Guest

  Kyllä se kait tuon kytkimen tarvitsee... Vaihtoehtoisesti jos kolvi pysyy kädessä niin voit itsekkin tuon vanhan mokkulan muuttaa sellaiseksi. Itse tein juuri näyttiksen mukana tulevalle mokkulalle niin... Hyvin pelittää...

  Mutta melkein mistä vain liikkeestä (mustapörssi/gigantti jne) löytyy noita in/out kytkimellä varustettuja versioita.
   
 2.  
 3. ooiu

  ooiu Member

  Liittynyt:
  19.01.2002
  Viestejä:
  44
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Miten pystyisi varmistamaan kortin toimimattomuuden/toimivuuden? Tai miten voisi paikantaa vian johonkin laitteeseen (kortti, antenni jne). Olisi vaan kiva saada tuosta rahat takaisin, jos ei kerran toimi. Ei viitsisi kuitenkaan ehjää korttia palauttaa. En kyllä usko, että vika olisi ainakaan antennissa.
   
 4. Adder_78

  Adder_78 Guest

  Jos kortti on kovin uusi niin ei muuta kuin takaisin kauppaan ja sanot että se ei toimi. Voi olla että se ei ole yhteensopiva vaikka emolevyn kanssa tai vastaavaa... aivan sama sillä sinulla on palautusoikeus jos tuote ei toimi niin kuin pitäisi... rahat vaan takas
   
 5. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,109
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  Jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin tavallisestihan kaupassa ei mitään automaattista palautusoikeutta ole, paitsi posti- ja kotimyynnissä. Myyjän pitää joko korjata vika tai antaa hyvitystä, jos ostaja siihen tyytyy. Vasta mikäli nämä eivät onnistu, voi vaatia kaupan purkua. Anyway, kyllä itse olisin jo yhteydessä myyjään, jos vaikka saisi toisen kappaleen kokeiltavaksi.

  Scart-adapterissa ei tarvitse olla kytkintä, kunhan siinä on kytketty se haluamasi suunta, niitä saa sekä in- että out-mallisina. (Tässä yhteydessä täyskytketty on vähän hassu sana, kun et varmaankaan halua palikassa olevan kuutta RGB-liitintä ja kaikkia erilaisia ohjaussignaaleja). Kytkimellinen versio on tietysti kätevä ja selkeä, kun näkee kumpaan suuntaan signaali kulkee ja sen voi vaihtaa haluamakseen.
  Myös erilaisia välijohtoja scartista RCA:ksi löytyy (esim. "http://www.shp.fi/julkaisut/joulu2002/valikaapelit.pdf", s. 38 vas. alakulmassa).

  Muuten, rikkinäiset videot, joissa siis viritinpuoli toimii, mutta esm. nauhurikoneisto on rikki, sai ainakin ennen lähes ilmaiseksi, kun kyseli jossain myyntipalstoilla. Mutta jos komposiitti-inputistakin tulee vain sinistä ruutua, niin eipä se taida olla tarpeen, ellei nyt uusi adapteri korjaa asiaa.
   
 6. veijob

  veijob Regular member

  Liittynyt:
  15.02.2002
  Viestejä:
  311
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  ei se meinaa mitään jos yhdestä tv näkyy kunnon kuva sama homma on itelläkin, signaali tulee kaapelilla ja yhdessä hyvä kuva muissa rantua. TV Raven, 2. ja 3.TV:n kuvaparani kun pistin signaalivahistimen väliin
  joo hintaahan niillä on mutta minkäs teet jos meinaa katella.
   
 7. ooiu

  ooiu Member

  Liittynyt:
  19.01.2002
  Viestejä:
  44
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kävin hommaamassa tuon kytkimellisen mokkulan. Nyt saa kuvaa videoiden kautta mutta mutta... Komposiitin kautta kuva on heikko. Tosi pehmeä ja väreissä ihme häikkää. Ihan kuin olis 16-bit värit päällä. S-videon kautta kuva näyttäisi paremmalta, mutta kuva on mustavalkoinen. saako sen jotenkin värilliseksi?
   
 8. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,109
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  Jos sulla on S-VHS videot (tai Hi-8), niistä varmaan tulee s-video ulos, tavallisissa VHS-nauhureissa en muista moista mahdollisuutta koskaan nähneeni. Ja koska video ilmeisesti lähettää vain komposiittia kortin s-video-inputtiin, näkyy kuva m/v:nä, eikä sille mitään voi. Eli joutunet käyttämään komposiittia.

  Kuten aiemmin mainitsin, Honkkari myi ainakin aiemmin yhtä antennivahvaria n. 10 eurolla. SHP:ssä on pari mallia vähän yli kympillä, mutta päälle tulee alvi ja jälleenmyyjän kate. Joskus on aika halvalla (~100mk) saanut myös sisäantennia, jossa sisäänrakennettu vahvari. Jostain antenniurakointiliikkeestä voisi kannattaa kysellä neuvoja/vahvaria.
   
 9. Adder_78

  Adder_78 Guest

  Se että s-video näyttää mustavalkoista voi johtua myös siitä softasta mitä käytät... ja siitä oletko laittanut inputiksi s-videon. Itsellä oli joskus onkelmia erään näyttiksen mukana tulevan softan kanssa. Sillä yksinkertaisesti ei saanut vaihdettua PAL+S-video päälle ja kuva oli mustavalkoinen. Nykyään käytän ainoastaan Virtualdubia tuohon kaappaamiseen ja hyvin pelittää ja väritkin on kunnossa... Virtualdub on kyllä ihan huippusofta jo hintansa puolesta :eek:)
   
 10. Poy

  Poy Regular member

  Liittynyt:
  25.06.2002
  Viestejä:
  295
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Toimiko kuva siis komposiitin kautta ilman alkuperäisiä häiriöitä kuvassa? Jos näin, niin viritin voi saada häiriötä jostain esimerkiksi äänikortista. Kokeile vaihtaa kortin paikkaa tai toinen vaihtoehto on suojata viritin jollain.
   
 11. ooiu

  ooiu Member

  Liittynyt:
  19.01.2002
  Viestejä:
  44
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  no alkuperäinen "häiriöhän" oli huono kuva. Ei kuva ole hyvä vieläkään. Ainostaan ne poikkiviivat ovat kadonneet komposiitin myötä, mutta kuva on edelleen järkyttävää pikselimössöä. Irrotin jo koneesta SBLiven (ja heitin vielä vahingossa lattialle ja paskaksi meni niin ei tarvitse enää laittaa takaisinkaan :). Äänikortin vaihtaminen integroituun ei ainakaan auttanut. Olen myös kierrättänyt tv-korttia eri pci-paikoissa eikä ole ollut apua.
   
 12. ooiu

  ooiu Member

  Liittynyt:
  19.01.2002
  Viestejä:
  44
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Räpläsin eilen vielä scart-liitintä ja kuva kyllä terävöityi huomattavasti. Nyt enää häiritsee iljettävät poikkiviivat. Ruudulla menee tiehästi valkoisia viivoja. Tai sitten poikki viivat eivät ole tarkasti päällekkäin vaan ikään kuin lomittain. En tarkkaan muista enkä pysty tarkistamaan kun olen töissä. Jos on hidasta kuvaa, viivoja ei juuri huomaa. Nopea liike tuo viivat esille. Voisin napsia pari screenshottia niin asia ehkä aukeaa paremmin.
   
 13. Poy

  Poy Regular member

  Liittynyt:
  25.06.2002
  Viestejä:
  295
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tuli vielä yksi vaihtoehto noille viivoille. Että ei kai se johdu koneesi ja jonkin toisen laitteen tai antennipistorasian potentiaali eroista. Eli oliko kone maadoitetussa pistorasiassa? Tohon auttaa galvaaninen erotin.
   
 14. ooiu

  ooiu Member

  Liittynyt:
  19.01.2002
  Viestejä:
  44
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Viivat ovat ihan erilaisia jos signaali tulee antennista tai komposiitista. Täytyy laittaa kuva kun pääsen kotiin. Olen myös organisoinut toiset videot lainaan. Kokeilen niilläkin. Nuo, joissa kortti nyt on kiinni ovat n. 10v vanhat.

  Mistä saa galvaanisen erottimen ja paljonko maksaa?
   
 15. maumau

  maumau Member

  Liittynyt:
  03.01.2002
  Viestejä:
  88
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  RF-antennijohtoon saa vaippavirran eroittimen esim. Partco Oys:tä. (www.partco.fi) Hinta on muistaakseni noin kymmenen euroa. Kyseinen eroitin poisti minulta koko kuvan peittäneen vinoraitahäiriön, joka ilmeisesti johtui pc:n ja antennijohdon maapotentiaalien eroista. Vaihdoin muutama viikko sitten oman Ati All in Wonder näytönohjain TV-kortin Pinnaclen PCTV Pro:hon. Kuva parani huomattavasti. Laitoin vanhan Atin tyttäreni koneeseen, ja kas kummaa kuva ja kaappaukset ovat vähintään yhtä hyviä kuin Pinnaclen vastaavat. Luultavasti antennisignaali on ratkaisevassa asemassa kuvan laadun suhteen. Mahdollisimman lyhyt, mahdollisimman paksu 75 Ohmin kaapeli, feriittimokkulat molempiin päihin, ammattilaisten käyttämät koko metalliset liittimet päihin. Yksi häiriöiden aiheuttaja on myös epämääräiset johtoröykkiöt. Virta- ja signaalijohdot kauaksi toisistaan molemmat ryhmät omiin nippuihin.
   

Jaa tämä sivu