1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Miten netti toimii Ipod Touch:ssa?

Viestiketju MP3-soittimet -osiossa. Ketjun avasi moimoim 29.11.2011.

 1. moimoim

  moimoim Member

  Liittynyt:
  29.11.2011
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Olen ajatellut ostaa kyseisin tuotteen, mutta kysyisin miten netti siinä läytännössä toimii? Jos minulla on kotona Modeemi jossa on langaton netti, voinko kotona päästä sen avulla nettiin? mitä se maksaa? meneekö siitä normaalia laskua niinkuin tietokoneessa? eniten tuo hinta asia ihmetyttää..miten se käytännössä koulussa toimisi? jos menen sillä nettiin kuka maksaa ja minkä verran?
   
 2.  
 3. Crek

  Crek Regular member

  Liittynyt:
  04.03.2011
  Viestejä:
  124
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Hei, Apple Ipod Touch:ssa pitäisi olla Wifi -yhteensopivuus eli paremmin sanottuna sen pystyy yhdistämään WLAN verkkoon. Homma menee näin: Sinulla on tavallinen laajakaista kotona (Luultavasti), hankit sen lisäksi WLAN-tukiaseman, eli semmoisen laitteen jossa menee 1-2 antennia ylöspäin. On myös modeemeja ja WLAN-tukiasemia yhdistettynä, eli samassa laitteessa on montakin ominaisuutta, näitä saa halvalla nykyään eli semmoisenkin voi ostaa ellei ole jo.

  WLAN-verkon käyttö ei maksa yhtään enempää kuin laajakaistan maksu. Eli jos maksat kuukaudessa 50e niin Wlanin käyttö ei lisää mitään lisämaksuja tähän.

  En tiedä minkälainen koulu teillä on, mutta jos kysymys koskee taas tätä netti asiaa niin kouluissa on myös WLAN-verkkoja. Ne on JUURI niitä maksullisia, sillä mielessä että joudut ostaa sen tunnuksen joka maksaa pari euroa per tunti että pääset liittymään tukiasemalle. Yleensä kouluissa on juuri se SPARK niminen netti (googlaa SPARK). Useissa kouluissa koulu antaa sähköpostitunnukset joilla saa vapaan käytön myös koulun WLAn verkkoon (usein SPARK, mutta voi olla joku muu, riippuu missä kaupungissa asut).

  Apple Ipod Touch:ssa ei ole tietääkseni 3G verkkoa, joten siihen ei saa SIM-korttia eikä datapakettia, eli mahdollisuus päästä nettiin on WLAN.

  Jos on lisää kysymyksiä, kysy rohkeasti :)
   
 4. moimoim

  moimoim Member

  Liittynyt:
  29.11.2011
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitos tosi paljon avusta!! Kysyisin viellä että onko siihen modeemiin siis pakko ostaa se WLA-tukiasema ? vai voiko modeemissa olla se jo entuudestaan? Se tietysti maksaa maltaita :|
   
  Viimeksi muokattu: 30.11.2011
 5. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  WLAN-tukiasemat maksavat edullisimmillaan 20 euroa. Jos ADSL- tai kaapelimodeemissa on WLAN/Wireless-valo niin siinä on sitten WLAN-tuki jo valmiina.
   
 6. moimoim

  moimoim Member

  Liittynyt:
  29.11.2011
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitos taas avusta!! :)
   

Jaa tämä sivu