1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Miten korjata PS3 ohjain?

Viestiketju PS3 -osiossa. Ketjun avasi Gamerprocation 01.03.2014.

 1. Gamerprocation

  Gamerprocation Newbie

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kun menen pelissä eteenpäin niin se pelin hahmo kääntyy oikealle puolelle koko ajan D:

  Ohjain on tippunut sohvalta parimiljoonaa kertaa niin se johtuu ehkä siitä.

  Se tatti jolla käännytään on ihan paikoillaan ei ole rikki..tai on mutta ei näytä siltä, se ei ainakaan ''liusu'' oikeelle tai vasemmalle. Se on paikoillaa...

  Eli miten korjaan tän ohjaimen vai ostanko uue?
  PS:Oon hyvä selittää (y)
   
  Viimeksi muokattu: 01.03.2014
 2.  
 3. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,574
  Kiitokset:
  72
  Pisteet:
  58
  Eipä noita ohjaimia kannata itse ruveta korjailemaan, jos ei ole käsitystä siitä miten niitä korjataan. Ohjaimet ovat sellainen osa nykykonsoleissa, jotka kuluvat nopeasti, varsinkin jos niitä pudotellaan ja heitellään. Varsinkin analogiset tatit ovat aika herkkiä iskuvaurioille, ne kun yleensä nousevat aika korkealle ohjaimen pinnasta ja ottavat helposti osumaa.

  Itsellä jää vanhoista X360-ohjaimista yleensä tatti vaeltamaan johonkin suuntaan, ihan vaan normaalin kulumisen ja löystymisen takia. Tatti ei palaudu kunnolla ja jää vähän kenolleen. Kun tattia näpäyttää nopeasti, se palautuu kunnolla ja vaeltaminen loppuu.

  Jos ei tosiaan ole taitoa tai kiinnostusta ruveta ohjainta availemaan, ja kattomaan mitä se on syönyt (ehe-ehe!), kannattaa mieluummin ostaa uusi. Jos sitten myöhemmin kiinnostuu elektroniikasta niin voihan sen ohjaimen sitten avata ja tutkia asiaa, yleensä nuo tatit ei ole hankalia korjata, koska ovat varmaan yksi ohjaimen suurimmista komponenteista ja juotettu suoraan piirilevyn läpi kestävyyden varmistamiseksi.
   
 4. owla

  owla Member

  Liittynyt:
  14.04.2002
  Viestejä:
  29
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  lainaampa tätä lankaa...

  Kannattaako/voiko akkua vaihtaa?
   
 5. jpvir

  jpvir Regular member

  Liittynyt:
  16.02.2009
  Viestejä:
  122
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  28
  Riippuu vähän ohjaimen yleiskunnosta onko kuoret ja napit vielä iskussa. Tatit kannattaa ainakin uusia samalla. Itellä on kolme ohjainta mistä on kuoret hajalla vasemman tatin ympäriltä. ajan kuluessa siihen tattiin kuluu syvä ura mikä saattaa lohkasta palan kuoresta, toi uusin ohjain on hyvin kestäny kun viilalla oon välil sen uran pyöristäny.
   
  Viimeksi muokattu: 18.03.2014
 6. snaketus

  snaketus Member

  Liittynyt:
  21.03.2006
  Viestejä:
  52
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tuo ohjaimen tatti on todella helppo vaihtaa jos omaa yhtään juotostaitoja ja niitä saa halvalla esim. ebaystä, itsellä yhdestä ohjaimesta vasen sauva niin, että pohjaan jää välillä, vaatisi tuon vaihdon, mutta kun ei itseltä löydy tarvittavia taitoja niin en ala, ehkä joskus jos viitsii opetella sitä kolvausta ensin johonkin muuhun.

  Sekä myös jos tattien pinnat on puhki niinkun varmaan kaikilla PS3 ja varsinkin nyt PS4 ohjaimissa (PS2 aikana ne vielä oli tehty kestämään) niin vaihtaa kannattaa ja niitä saa halvalla eikä vaadi mitään muuta, kun ohjaimen avaamisen ja sen kokoamisen.
   
 7. pentsu

  pentsu Active member

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  1,357
  Kiitokset:
  20
  Pisteet:
  68
  Voi, ja kannattaa. Ebaysta noita löytyy. Kannattaa valita sellainen akku, jossa johtojen päässä on valmiiksi liitin. Muuten menee tinailuhommiksi kuten itsellä kävi. Itse tinattavissa on se ongelma, että johtimet ovat todella lähekkäin piirilevyllä. Saa olla vakaa käsi ettei vedä uutta akkua heti oikariin.
   

Jaa tämä sivu