1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

MIten käsiksi Zyxeliin

Viestiketju Aloittelijoiden P2P-ongelmat -osiossa. Ketjun avasi pellee 21.03.2006.

  1. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,215
    Kiitokset:
    51
    Pisteet:
    128
    Selaimen asetuksista on myös hyvä tarkistaa, että siellä ei ole käytössä välityspalvelinta.
     
  2.  
  3. Lemmy

    Lemmy Member

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    76
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Viimeksi muokattu: 17.07.2006
  4. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,215
    Kiitokset:
    51
    Pisteet:
    128
    Jos tuollainen on siinä välissä, niin ilman muuta. Ne porttiohjaukset pitää tehdä tuonne reitittimen asetuksiin.
     
  5. Lemmy

    Lemmy Member

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    76
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Eli pitäiskö mun nyt päästä ton poksin asetuksiin käsiks? pitääkin kattoo jos löytäs vielä jostain jonku ohjekirjan tolle.
     
  6. jaegarmai

    jaegarmai Guest

    tervehdys
    on ongelma kanssa zyxelin kanssa.
    elikkäs formatoin koneen kesäkuussa ja nyt ei portit ole auki vaikka olen ne DSL boksista avannut.
    portti testissä (uTorrent oma) ilmoittaa kuitenkin että portti ei toimi kunnolla.
    Olen asentanut static IP:n ja kaikki muut kunnolla.
    Kannettavassa koneessa kyllä toimii jotenkuten, eli lataan pystyn kyllä (sielläkin porttitesti ilmoittaa portti ongelmasta). Elikkäs verkko on myös epästabiili. mIrci kaatuu ja mese myös pöytäkoneessa, vaikka siis lataan kannettavalla. olen myös resetoinut boksin mutta ongelma ei vaan katoa.
     
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 18.07.2006
  7. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,215
    Kiitokset:
    51
    Pisteet:
    128
    Jos olet resetoinut boxin, niin olet samalla tyhjentänyt ne asettamasi porttiohjaukset. Resetoinnissa boxi palautuu tehdasasetuksille. Eli nyt täytyy tehdä ne porttiohjaukset uudelleen sinne purkkiin.

    Edit, Ja koneen formatoinnilla ei ole mitään vaikutusta modeemin asetuksiin, ne kyllä säilyy siellä ihan varmasti.
     
    Viimeksi muokattu: 18.07.2006
  8. Lemmy

    Lemmy Member

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    76
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Nonniiin edistystä täälläkin. Eli pääsin sisään tonne Linksysin purkkii restoinnin jälkeen. Jos pystyy niin mitä asetuksia mun pitäisi tuola muuttaa, että p2p ohjelmat toimisi niinkun niiden pitää? Toisiaan Emulessa ei tule High ID, dc++ activea ja bitcomet valittaa tuollaista.

    Windows XP ICS Status: cannot find working ICS.
    Windows XP UPnP Status: device not found!
     
  9. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,215
    Kiitokset:
    51
    Pisteet:
    128
  10. Lemmy

    Lemmy Member

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    76
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tuo pelkkä porttien asettaminen ei vaikuttanut mitenkään. Pitääkö jotain muutakin säätää? Pitääkö toi Internet Connection Type pitää tossa DHCP asetuksessa?
     
  11. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,215
    Kiitokset:
    51
    Pisteet:
    128
    Tuossa ohjeessa ensimmäisen kuvan asetuksiin ei tarvitse kajota laisinkaan, vasta alemman kuvan asetuksia tarvitsee muuttaa. Porteiksi laitat ohjelmien käyttämät portit ja ip:ksi koneen sisäverkon ip:n.

    Muista myös tallentaa asetukset. Windowsin oma palomuuri on myös hyvä ottaa kokonaan pois käytöstä jos se on käytössä. Ohjelmapalomuuriin normaalisti kulkulupa ulos ja sisälle.
     
  12. Lemmy

    Lemmy Member

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    76
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    No niin kiitos ja kumarrus ilmeisesti tosta jotain apua oli kun emulekaan ei enään valita että low id. Bitcometissa lukee kyllä edelleen, että upnp device not found vaikka portit vaihdoin. Tämä ei kyllä enää tänne kuulu
     
  13. antzki

    antzki Member

    Liittynyt:
    07.07.2006
    Viestejä:
    45
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Mitä jos on lähiverkkoyhteys elikkä käytän ZyXel prestige 600 series... 650hw-31

    Menin suorita cmd -> ipconfig... Antoi tämmöisen

    Ethernet-sovitin lähiverkkoyhteys:

    yhteiskohtainen dns-liite.....kpnet.fi
    Ip-osoite....192.168.*.**
    Aliverkonpeite....255.255.255.***
    Oletusyhdyskäytävä....192.168.1.62 <---- laitoin IE selaimeen mutta tuli vain viesti, että sivua ei voi näyttää..
     
  14. Kanakotka

    Kanakotka Member

    Liittynyt:
    18.06.2003
    Viestejä:
    77
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tullaan nyt itsekkin tänne vinkumaan :c elikkäs, boksi on sama kun ylläolevalla, Zyxelin 650HW.

    Kaikennäköistä on kokeiltu, paitsi resetointia, asetuksiin ei pääse verkon kummaltakaan koneelta Explorerin eikä Ketun selaimilla.
    IpConfig /all näyttää seuraavanlaista:

    DNS: (ei näytä mitään kummallakaan mutta dnainternet se on )
    Solmutyyppi: Tuntematon (tämä on eri toisella koneella? oO)
    Reititys: Ei
    WINS: Ei

    DHCP Käytössä: Ei (tämä on kyllä toisella koneella? oO)
    IP Osoite: 85.131.123.40 (*.*.*.125 toisella)
    Aliverkon peite: 255.255.255.0
    Oletusyhdyskäytävä: 85.131.123.1 (Sama kun toisella)

    Netti on vähän kenkkuillut alusta asti mutta NAT ongelmat ovat suhteellisen uutta, olisiko mitenkään mahdollista että tämä johtuisi emon vaihdosta ja NT ajureiden käytöstä WANHASSA Netgear FA311 kortissa?
    Kun jos NT:n ajureita ei käytä niin kone junttaa täysin jos trafiikki yltyy (esim pelatessa vaikka WoWia(jossa p2p trafiikki on suurta) tai ladatessa/jaettaessa hieman kovempaa bittorrentilla. Tätä ongelmaa ei ennen ollut että voisinpa noita ajureita alkuperäisiin kokeilla vaihtaa jos siltä tuntuu että se niistä voi olla kiinni (nykyisillä ajureilla EI ole sertifikaattia)

    Lisää: Myöskään kaverit eivät voi pingata kumpaakaan 85.131.123.40 tai 85.131.123.125 osoitetta... hmmm...
     
    Viimeksi muokattu: 23.07.2006
  15. jststrtd

    jststrtd Regular member

    Liittynyt:
    18.02.2006
    Viestejä:
    429
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Miten saan salasana selville että pääsen käsiksi tähän ko. purkkiin. kävin katsomassa ohjeita portforward.com:sta mutta siellä oli että oletuksena käyttäjänimi ja salasana on admin ja 1234 mutta mulla ei ole edes sitä palkkia mihin voisin käyttäjänimen kirjottaa ainoastaan salasanan voi... eli saisko valaistusta tähän hommaan kiitos!
     
  16. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,215
    Kiitokset:
    51
    Pisteet:
    128
    @Kanakotka

    Modeemisi on siltaavassa tilassa, eikä NAT ole siinä käytössä. Pingin epäonnistuminen voi johtua monestakin syystä, joten se ei välttämättä kerro mistään ongelmasta.

    @jststrtd

    Jos modeemi kysyy ainoastaan salasanaa, niin kokeile joko 1234 tai password.
     
  17. Kanakotka

    Kanakotka Member

    Liittynyt:
    18.06.2003
    Viestejä:
    77
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    pkaksp, tämä nyt voi mennä hieman off-topicin puolelle mutta en näe sopivampaa paikkaa tälle, miten vaikkapa servun hostaaminen voisi onnistua tällä? Olen tietääkseni yrittänyt jokaista kikkaa eikä tunnu auttavan mikään.
    Uploadaaminen on todellista tuskaa. Esimerkiksi megan isompia tiedostoja "normaalilla" tavalla ei tunnu voivan uploadata. (Esimerkkinä angelfireen, tai vaikka imageshackkiin.) Mutta joillekkin uploadi toimii ihan ok. Esimerkiksi uploadtemple.com iin voi uploadata isompaakin.

    Kiittäisin erittäin paljon avusta jos tämän jollain saisi toimimaan uploadeissa ja servujen hostaamisessa kunnolla.(bittorrent on toisarvoinen, kyllähän sillä 60-100kb/s pärjäilee) Olen paininut (tosin passiivisesti) tämän ongelman kanssa jo varmaan puolitoista vuotta... :E
     
  18. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,215
    Kiitokset:
    51
    Pisteet:
    128
    Jos olet kokeillut vaihtaa ohjelmapalomuuria yms, niin vika on hyvin luultavasti palveluntarjoajassa. Voithan soitella ja kysellä onko sieltä suljettu jotain tiettyjä portteja tai rajoitettu liikennettä joillain porteilla.

    Servun hostaaminen itse noilla laitteilla ei ole mikään ongelma. Koneet kun saavat ip:n suoraan palveluntarjoajalta, niin yhteys otetaan serverikoneen saamaan ip:seen vain normaalisti. (olettaen tietysti että ohjelmapalomuuriin on tehty säännöt)
     
  19. Kanakotka

    Kanakotka Member

    Liittynyt:
    18.06.2003
    Viestejä:
    77
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Windowssin omat palomuurit molemmissa on, ei näissä muita ole, mutta vaikka molemmat sammuttaa ei servun hostaus onnistu millään tavalla, taitaapa olla soiton paikka, kiitoksia :)
     
  20. DimaWee

    DimaWee Regular member

    Liittynyt:
    17.11.2003
    Viestejä:
    724
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ei voi muuta sanoo kun että kyl sä pkaksp jaksat :) Ja hyvähän se on...

    Aika hassuu et osaa olla ton Zyxel 660H kanssa noin paljon probleemaa ittellä toiminu ihan loistavasti... Ja sitä nappia pitää pitää 10sek. pohjassa (ainakin manuaalin mukaan) et nyt joka jamppa resetoimaan moteeminsa!
     
  21. S-EK

    S-EK Member

    Liittynyt:
    17.08.2005
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Sama vika on edelleen täälläkin, että vaikka on modeemi resetoitu, ja on avattu asetuksiin ohjeiden mukaan portit, niin siitä huolimatta eMule tykkää että lowID, ja porttien testaus ilmoittaa iloisesti, että "TCP-testet misslyckades!"!!

    Mikä h...ti mättää??
     

Jaa tämä sivu