1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Miten Blu-Ray tai yleensäkin HD tasosia videotiedostoja pystyy toistamaan teräväpiirtotelkkarista?

Viestiketju Blu-ray -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Mannequin 06.04.2008.

  1. Mannequin

    Mannequin Regular member

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    166
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    En parempaa aluetta keksiny tälle enkä myöskään yhtään parempaa otsikkoa. Miten Blu-Ray tai yleensäkin HD tasosia videotiedostoja pystyy toistamaan teräväpiirtotelkkarista? Tarviiko siinä olla tietsikka välissä joka syöttää sitä tiedostoa jonkun kaapelin kautta telkkuun vai miten se menee? Ei oo mitään hajua tästä hommasta. Kone on täynnä 720p ja 1080p leffoja joista noita pienempi resosia pystyy kyllä kattomaan, mutta himottais nähdä noita 1080p leffojakin joskus. En oo ajatellu uutta konetta hankkia katselutarkoitukseen vaan haluisin kattoo ihan kunnon telkasta. Mitenkäs se sitten näin käytännössä menis?
     
  2.  
  3. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,227
    Kiitokset:
    52
    Pisteet:
    128
    Otsikko muokattu. Seuraavalla kerralla napsautan vain lukkoon.
     
  4. wipe2000

    wipe2000 Senior member

    Liittynyt:
    05.08.2002
    Viestejä:
    6,109
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    118
    Joku laite pitää olla, joka signaalia syöttää telkkuun - tietokone, Blu-Ray-soitin, Pleikkari jne.

    Jos videot ovat tietokoneella, pitää tietokone kytkeä telkkariin, joko HDMI tai DVI-liittimillä.
    Ja siinäpä se oikeastaan onkin, ellei esim. joku HDCP-suojaus sotke asioita, mutta tässähän oli varmaan kyse itse kuvatuista leffoista, koska piraattileffoihin tällä palstalla ei ole lupa neuvoa kysellä.
     
  5. Mannequin

    Mannequin Regular member

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    166
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kuvitellaan, että mun tapauksessa se olis tietokone. Onko sen oltava tehokas vai vaan ihan joku perus kone?
     
  6. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,296
    Kiitokset:
    195
    Pisteet:
    93
    720p -perhekuvaa toistaa peruskoneella. Täysi fullhd kehittyneemmällä pakkausalgoritmilla vaatii jo tehokkaamman paketin, mielellään dualcoren ja tehokkaan näytönohjaimen.
     
  7. wipe2000

    wipe2000 Senior member

    Liittynyt:
    05.08.2002
    Viestejä:
    6,109
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    118
    Se vaatii kohtalaisen tehokkaan tietokoneen, riippuen hieman mm. videossa käytetystä pakkauksesta, käyttöjärjestelmästä jne., ja myös kohtuullisen tehokkaan näytönohjaimen - tässä ei kuitenkaan tarvita 3D-tehoa, eli perinteinen pelien ruudunpäivitysnopeus ei ole oikea mittari. Uudemmat näytönohjaimet tekevät vielä osan prossun laskentatyöstä, joten sellaisen kanssa voi pärjätä heikommallakin prossulla.

    Sulavan toiminnan rajana 1080p-videolle on jossain pidetty n. 2 GHz:n taajuudella toimivaa AMD:n (yhden ytimen) prossua (eli mitä tahansa Intelin Core 2 Duo:a tai AMD:n moniydintä), mikä ei siis uudehkolta koneelta ole oikeastaan mikään vaatimus.
     
    Viimeksi muokattu: 08.04.2008
  8. Mannequin

    Mannequin Regular member

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    166
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Windowssi alla
    Prossu AMD 3400+ 2,21 GHz
    Muistia 1 GB
    Näyttis GeForce 6500 256 MB

    Ei se kaukana olis, et vois koneeltakin kattella noita full hd leffoja jos näitä suosituksia on uskominen. Jokatapauksessa se telkkari tekee tuloaan tähän talouteen pystyi tällä myllyllä syöttämään full hd kuvaa siihen tai ei.
     
  9. wipe2000

    wipe2000 Senior member

    Liittynyt:
    05.08.2002
    Viestejä:
    6,109
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    118
    Esim. tuolla on heikommallakin prossulla pärjätty, kun näyttis on riittävän tehokas.
    En tunne näyttistäsi kunnolla, mutta uskoisin, että viimeistään sen vaihtamalla nykimätön toisto jo onnistuu.
     
  10. Sakke88

    Sakke88 Active member

    Liittynyt:
    11.04.2004
    Viestejä:
    1,773
    Kiitokset:
    19
    Pisteet:
    68
    media player classic + coreavc yhditelmällä pitäisi sinun koneellasikin pystyä katsomaan 1080p videoita.
     
  11. BlasterX

    BlasterX Regular member

    Liittynyt:
    14.05.2006
    Viestejä:
    1,483
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Sanotaanko että kyllä, mutta laadusta riippuen (lue= bittivirrasta).

    Kannettavani AMD 2800+ ei toista edes h.264-720p videota 707kb/s (50min; 2.2Gb) lasketulla bittivirralla ("normaalin" (41min; 350Mb) ollessa 141kb/s) - ainakaan mitenkään katsottavalla ruudunpäivityksellä (CoreAVC + mpclassic). Tämä voinee johtua integoroidusta näyttiksestäkin?

    Vanha AMD 3700+ toisti kyllä hyvin samaisen 720p videon, mutta kun mentiin isomman bittivirran 1080p videoon, alkoi nykiminen. Silloin käytössä ei tosin ollut CoreAVC:ta. Näyttikseni oli hyvä (x1800xt TOP 512Mb), mutta rautapurkua ei tästä löydy (eikä taida tuosta GeForce 6500:stakaan löytyä).

    Mitä tästä nyt saa irti, niin mitään Blu-ray soitinta ei sinun kannata missään tapauksessa lähteä hankkimaan, koska prosessorisi vain yskäisee tuolle bittivirralle (lienee tuolla aikaisemmin käyttämälläni laskutavalla jotain 4-5Mb/s luokkaa). Ja tuon ikäluokan näyttiksestä ei kyllä takuulla löydy HDCP-normien mukaista rautapurkua. Sinun täytyy katsella siis ns. rippejä, joissa bittivirta on madallettu sille 500kb/s-1000kb/s tasolle - ja näitäkin varauksella.

    PS. "Omaperäinen" laskutapani: :)
    xGb*1000*1000=xKb
    xKb/(yMin*60)=zKb/s

    EDIT: Nykyinen Q6600:ni (@3.0GHz) - yllätys yllätys - toistaa sitten todistetusti sen autenttisen Blu-ray bittivirrankin, eli n.20-30Gb / n. 90min - ...
     
    Viimeksi muokattu: 08.04.2008
  12. Mannequin

    Mannequin Regular member

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    166
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kokeilin tuota ja toimii loistavasti lukuunottamatta ihan suurimpia mittelöitä action rainoissa etc. Uuden näyttiksen hankkiminen varmaan auttaisi ja enköhän minä siihen investointiin taivu.
     
  13. BlasterX

    BlasterX Regular member

    Liittynyt:
    14.05.2006
    Viestejä:
    1,483
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Muista sitten katsoa, että näyttiksessä on sitten se rautapurku! Muuten hyöty ei ole kovin kummoinen. Ja prosessorin päivityksellä pääsisit paljon helpommalla, kun ei tarvi mihinkään tuommoisiin kiinnittää huomiota.
     
  14. wipe2000

    wipe2000 Senior member

    Liittynyt:
    05.08.2002
    Viestejä:
    6,109
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    118
    Tosin HDCP-suojatut tallenteet eivät näy HD-tarkkuudella, ellei näyttis ole uudehko ja HDCP:tä tukeva.
    Vaikka joku Atin HD2400 maksaa vain reilut 30 euroa, jos se pelitehonsa puolesta kelpaa. Prossun päivitys hieman tehokkaammaksi voi toki onnistua lähes samalla hinnalla, riipppuu tietysti myös emosta. Makuasia mielestäni, kumman (vai molemmat) tekee.

    (edit: sotku pois)
     
    Viimeksi muokattu: 10.04.2008
  15. BlasterX

    BlasterX Regular member

    Liittynyt:
    14.05.2006
    Viestejä:
    1,483
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Tosin, noissa rautapurkuisissakin on melko huimia eroja, ja veikkaanpa, että tuolla kaikkista halvimmalla ei mitään kummoisia tuloksia saada. Kyllä se varmaan hieman ottaa sitä harteillensa, mutta paljon jättää prossun varaan.

    Suhtautuisin varauksella, vaikka tuollakin viritelmällä todennäköisesti toimii. Ja autenttisten levyjen katseleminen tietokoneella kannattanee muutenkin unohtaa vielä hetkeksi - kaiken HDCP sotkun takia.

    Ellet sitten satu jo omistamaan: Blu-ray -asemaa, sitä metkaa näyttistä, HDCP-näyttöä ja HDCP:tä tukevaa toisto-ohjelmaa (ainakin PowerDVD hoitaa homman. Mitään ilmaista HDCP-kelpoista soitinta ei markkinoilla ole)
     
  16. wipe2000

    wipe2000 Senior member

    Liittynyt:
    05.08.2002
    Viestejä:
    6,109
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    118
    Tuo on kyllä totta.

    ATi:n raurapurku on kuitenkin perinteisesti ollut kohtuullisen hyvä, ja samaa tasoa jo noissa kaikkein halvimmissakin korteissa kalliimpien kanssa. Hinnan mukana saa yleensä vain lisää 3D-laskentatehoa.
    Jo HD2400:nen sisältää (AMD:n sivuilta lainaten) "Hardware based H.264/VC-1 decoding of Blu-ray and HD DVDs" eli ATI Avivo HD -tekniikan.

    Ainakin Anandtech sanoo testanneensa asiaa käytännössäkin.
    Kuten ko. testistäkin selviää, asia ei ole aivan niin suoraviivainen, kuin valmistajat antavat ymmärtää. Eroja on purkutehon lisäksi mm. kuvanlaadussa, uudet ajurit voivat muuttaa tilannetta selvästi jne..

    Mutta pääpiirteissään asia menee kuitenkin niin, että aidosti rautakiihdytetyt kortit auttavat prossua merkittävästi. Lainataan nyt vielä em. linkistä tähän kuva HD-purun aiheuttamasta kuormasta prossuille muutamalla eri kortilla niille, jotka eivät jaksa seurata linkkejä tai välittää tarkemmista yksityiskohdista.
    [​IMG]
     
  17. Bentso

    Bentso Member

    Liittynyt:
    05.02.2005
    Viestejä:
    63
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ja jotta siitä näytönohjaimen rautapurusta saisi täyden hyödyn pitää koneessa olla h.264-kodekki joka tukee näytönohjaimen rautapurkua. Vaikka PowerDVD 8:n kodekki. Esim. CoreAVC hoitaa purun prosessorilla eikä näytönohjaimella.

    Omalla koneellani (Core2 e2160 @ 2250 ghz + Radeon 3650) 720p h.264 videon toistaminen CoreAVC:llä kuluttaa siinä 20% prossatehoa.

    Cyberlinkin kodekilla rautakiihdytys päällä prossan kuormitus pyörii siinä 1-2%. Ainut ongelma on että itselläni MPC + Cybelinkin h.264 tuottaa kuvan panoroinnissa hiemän nykimistä.

    Mutta en ole jaksanut paneutua ongelmaan enempää kun 1080p h.264 videotkin pyörii omalla koneella CoreAVC:llä ihan hyvin.
     
  18. tuomo23

    tuomo23 Member

    Liittynyt:
    13.05.2004
    Viestejä:
    67
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    joo
     
    Viimeksi muokattu: 12.05.2008

Jaa tämä sivu