1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Mitä mieltä Malwarebytes 3:sta

Viestiketju Virukset ja haittaohjelmat -osiossa. Ketjun avasi 1pertti 01.09.2017.

  1. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,658
    Kiitokset:
    691
    Pisteet:
    173
    Malwarebytes julkaisi uuden 3.0-version ohjelmastaan alkuvuodesta aika raakileena. Maksullisen version reaaliaikaisen turvan laajentaminen merkittävästi 2.2-versiosta oli ilmeisesti suurempi projekti kuin siellä aavistettiin. Tässä on turha kerrata niitä kaikkia ongelmia, mitä uuden version kanssa oli, mutta jotain näyttää muuttuneen pysyvästi. Uusi versio kuluttaa resursseja selvästi edellistä enemmän.

    Kun keväällä ihmettelin suurta muistin varausta, sain vastauksen "We are working to improve the CPU usage of mbamservice, but don't have any more details at this time." Tuo suoritinkuormitus kuitenkin laskee, kun aikansa odottaa, mutta varaamaansa muistia mbamservice ei vapauta. Tätä taas puolustellaan sillä, että näin nopeutetaan suojaustoimintaa, ja että varatun muistin määrällä ei ole merkitystä niin kauan kuin muisti ei ole loppumassa.

    Tiedä häntä, mutta ihmetyttää, kun esimerkiksi Norton Antivirus, joka on alunperinkin suunniteltu reaaliaikaiseksi suojaksi, selviää paljon pienemmillä resusseilla ja osaa myös vapauttaa varaamaansa muistia. Minulle ei muutenkaan ole oikein selvinnyt, miten Malwarebytesiin pitäisi nyt suhtautua. Onko se nykyään myös virustorjuntaohjelma, vai mihin laajennuksella pyrittiin? Missään antivirusohjelmien testissä en ole sitä havainnut.

    Uusi versio Malwarebytes 3.2 julkaistiin viime viikolla, mutta tuossa resurssien käytössä ei näy mainittavia parannuksia.
     
  2.  
  3. Näppishemmo

    Näppishemmo Regular member

    Liittynyt:
    09.03.2017
    Viestejä:
    497
    Kiitokset:
    75
    Pisteet:
    28
    Ihan hyvä ohjelma. Itse käytän sitä vain tarkistusohjelmana ja suljen aina kun en tarvitse. Panda free antivirus hoitaa reaaliaikaisen virustorjunnan joten ei haittaa Malwaren mahdolliset raskaudet.
     
  4. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,569
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
    Pidän sitä aktiivisena koko ajan, eikä se mielestäni ole mitenkään raskas, en ole koskaan tehnyt sellaista havaintoa siitä. Lisenssin olen ostanut vuosia sitten, kun sen sai vielä n.20€:n kertamaksulla.

    Aikaisemmin se toimi Nortonin kanssa moitteetta, siirryttyäni F-secureen oli pikku ongelmia, mutta se selvisi ja toimii moitteetta nyt.

    Pöytäkone prossuna muutaman vuoden vanha i7-4790K ja sen kanssa 16GB muistia.
    Kokonaistyytyväisyys ohjelmaan on erionomaisen hyvä.
     
  5. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,758
    Kiitokset:
    1,012
    Pisteet:
    223
    Aktiivinen virustorjunta (Avast) puuhailee sen mitä pitääkin. Kerran viikossa ajelen mbam läpi ja on sama kuinkas paljon kuluttaa ja mitä kuluttaa. Ollaan pysytty viruksista puhtaana. Käyttäjälläkin on vastuu, tästä oli epäilys eräässä toisessa ketjussa - mitä ilmeisimmin pazkaa masiinalla.

    Mikäli kone on edes jokseenkin tehokas niin eivät nuo torjuntajutut ole isokaan kuorma. Tuskin edes hoksaa koko hommaa. :)
     
    99eki kiitti tästä.
  6. Näppishemmo

    Näppishemmo Regular member

    Liittynyt:
    09.03.2017
    Viestejä:
    497
    Kiitokset:
    75
    Pisteet:
    28
    Jep mutta ei siltikään kannata asentaa täyteen ahdettua virustorjuntaa ( ei kyse Malwaresta) jos on olemassa kevyempiä ja yhtähyviä vaihtoehtoja. Vähän niinkuin jos on ostanut 8 tb sisäisen levyn ja aikoo täyttää sen Google kuvahaun kuvilla koska "tilaa on".
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,569
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
    Oletko huomannut @1pertti onko samaa ongelmaa vielä ilmennyt?

    Jatkan tähän Malwarebytesistä, vaikka eri asia onkin.
    Pisti silmään tällainen uutinen tänään: https://www.mikrobitti.fi/2018/01/t...okoneet/?utm_source=emaileri&utm_medium=email

    Ihmettelin viime sunnuntaina, mikä koneelle on tullut. Kone jumitteli toistuvasti. Malwarebytes ilmoitti jonkun suojauksen puuttuva, muistelen verkonsuojauksen. Laitoin suojausta takaisin, mutta ei suostunut menemään, vaan jumiutui. Uudelleen käynnistettäessä taas sama suojauksen puuttuminen.
    Viimeksi poistin koko ohjelman ja asensin uudelleen, sen jälkeen en saanut sen aktivointia läpi.
    Kirjauduin Malwarebytesin tilin kautta asiakastukeen, mutta se oli täysin jumissa myös. Ajattelin, että palaan maanantaina uudelleen asiakastukeen kyselemään asiaa.

    Meni tunti-pari ja huomasin suojauksen palanneen ja ohjelman aktivoituneen, sen jälkeen ei ole tullut jumeja.
    Oliko muilla mitään havaintoja asiasta?

    Jatkan vielä raportointia F-Securen ja Malwarebytes Antimalwaren sekakäyttäjänä. Jompi kumpi on tehnyt ohjelmaansa muutoksen, koska eivät enää konfliktoi keskenään ilman poikkeuslistoja. Aikaisemmin ne oli tarpeen yhteensopivuuden kannalta.
     
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,658
    Kiitokset:
    691
    Pisteet:
    173
    Minäkin huomasin tuon, että verkon suojaus oli jossakin vaiheessa tipahtanut käytöstä, mutta alkoi toimia koneen uudelleen käynnistyksen jälkeen. Toinen erillinen ongelma oli, että Windows valitti liian suuresta muistin käytöstä, ja kun katsoin, syy oli tuo MBAMService-prosessi, jonka muistin käyttö oli hypännyt gigatavuluokkaan. Normaalistihan se on noin neljännesgigaa, mikä sekin tuntuu paljolta, kuten edellä aiemmin totesin.

    Minulla on edelleenkin pois päältä sellainen asetus kuin "Ota käyttöön automaattisen suojauksen moduuli". Kaikki neljä reaaliaikaista suojausta ovat kyllä käytössä, mutta sain ohjeen kokeilla poistaa tuo moduuli käytöstä, kun MBAM ei muuten ottanut toimiakseen ongelmitta. Ehkä joku yhteensopivuusongelma Nortonin kanssa, jota Nortonin ja MBAMin prosessien poissulkeminen toistensa tarkkailulta ei poistanut.
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,569
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
    Tuo on kyllä kumma, mä en ole koskaan tehnyt havaintoa tuosta suuresta muistinkäytöstä, voisko johtua jostain muusta?
    Mulla näyttää aika tasaiseti olevan tuo muistinkäyttö 226Mt, joka 16 gigan kokonaismuistista muistista ei ole paljoa.
     
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,658
    Kiitokset:
    691
    Pisteet:
    173
    Minulla tuo MBAMService varaa myös aina selvästi yli 200 Mt eikä vapauta sitä, kun prosessin CPU-käyttö pienenee tai loppuu. Tällä hetkellä on edelleen varattuna tuo 255 393 kt ja eikös se ole pyöreästi neljännesgiga?

    Merkittävästi sen yli nykyinen versio ei ole vienyt kuin tuon yhden kerran, joka siis oli seurausta tuosta MikroBitin raportoimasta vikatilanteesta.
     
  11. Pekkavaltteri

    Pekkavaltteri Regular member

    Liittynyt:
    15.09.2017
    Viestejä:
    826
    Kiitokset:
    222
    Pisteet:
    43
    ^ juuri tästä ramin syömisestä on porukka valittanu Facebookin pc-raudan keskustelussa jonkin verran. Noussu siis ramin käyttö tyyliin 200mb/s sinne 15,9Gb asti, kunnes kone on kaatunut
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,569
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
    Eikös tämä ongelma ollut juuri tuo uutisessa mainittu viime viikonlopun ongelma, joka johti koneen kaatumiseen ja on korjattu jo.
     
  13. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,658
    Kiitokset:
    691
    Pisteet:
    173
    Aivan. Mitä sitten mahdoit tarkoittaa tällä:
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,569
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
    Ihan juuri mitä kirjoitin, viikonloppuna ei tullut edes mieleen katsoa muistikäyttöä. Minusta tuo nykyinen muistinkäyttö ei ole mikään ongelma.

    Minut ajoi toimimaan ilmoitus verkon suojaamattomuudesta ja kun yritin sitä kytkeä päälle, niin tuli kaatumisia.
    Asia kuitenkin korjaantui pian, johtuen varmaan MB:n asennuksen poistosta ja tuo viallinen päivitys oli varmaan jo siinä vaiheessa havaittu, eikä se tullut enää uudelleen minulle.

    Vasta uutisen luettuani ymmärsin sen liittyvän muitinkäyttöön ja sitä kautta koneen kaatumiseen.
     
  15. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,658
    Kiitokset:
    691
    Pisteet:
    173
    Yleensä minulla ei ole vaikeuksia ymmärtää, mitä tarkoitat, mutta nyt en todellakaan tajunnut, mikä sinusta on kummaa ja voisi ehkä johtua jostain muusta. Sekö että MBAM varaa koneessani yli n. 250 Mt muistia, vai se, että tuossa vikatilanteessa muistia varattiin moni-10-kertainen määrä?
     

Jaa tämä sivu