1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Mitä eroa cd- ja Blu-ray-soittimilla ? äänenlaatu oli erona

Viestiketju Blu-ray -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Rpalo 25.10.2016.

 1. Rpalo

  Rpalo Member

  Liittynyt:
  17.02.2010
  Viestejä:
  85
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  18
  Helou helou!

  Yamaha RX-V377-vahvariin etsin edullista soitinta lähinnä cd-käyttöön, ainakin tämän hetken tarpeen mukaan.

  Esteettisistä syistä kattelin Yamahan uusia soittimia. Huomasin että cd-soitin on edullisimmillaan 225 euroa, ja bluray-soittimen saa jopa 139 eurolla. En käsitä mikä cd-soittimessa on niin paljon parempaa kuin blu-ray-soittimessa VAIKKA bluray-soittimessa on wifi eikä cd-soittimessa sitä ole. Eli tuota hinta-eroa en käsitä, kun bluray-soitin soittanee cd-levyt, mp3-tiedostot ja youtuben iPadilta samalla tavalla kuin cd-soitin, eikä cd-soitin soita sitten muuta kuin cd-levyjä.

  Tällä hetkellä vahvistin ei ole tv- tai elokuva-käytössä, mutta saattaa sellaiseen jossain vaiheessa siirtyä, joten sitäkin aatellen bluray-soitin on etusijalla.

  Vertailussa olevat soittimet on
  Yamaha BD-S477, joka löytyi Huvilaite.fi-kaupasta 139 eur, http://www.yamahakauppa.fi/product/1082/yamaha-bd-s477-blu-ray-dvd-cd-usb-wifi-soitin
  Yamaha CD-S300, Hifikulma.fi-kaupassa 225 eur, http://www.yamahakauppa.fi/product/832/yamaha-cd-s300-cd--usb-soitin
  Selvyyden vuoksi molemmat linkit yamaha-kauppaan.

  Miksi ostaisin cd-soittimen enkä blu-ray-soitinta? Joku sudenkuoppa tuossa luulisi olevan, kun on noin julma hinta-ero.
   
 2.  
 3. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,125
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  193
  Nyt mennään niin mutulla kun vaan voi mutta voisko olla jotain tekemistä äänenlaadun kanssa. Olihan aikoinaan cd-soittimia joista toinen maksoi 300markkaa ja toinen 3000markkaa. Silloin kyseessä oli äänenlaadun ja ominaisuuksien ero. Tosin tuon äänenlaadun eron kuulee usein vain hifisti.

  Itsellä on ollu useitakin kaiutin kokoonpanoja sekä näitä uusia hdmi-ultra-super-hyper-häpäke-vahvistimia. Leffoja katellessa kokemus on ollu miellyttävä mutta musiikin kuuntelussa fiilis aina lässähtäny. Jossain vaiheessa jo aattelin että aika on kullannu muistot ja upea kirkas soundi on vaan muisto nuoruudesta. Sitten yhen kaupan mukana tuli 70-80luvun taitteesta oleva Nec:n erillissarja jossa on vahvari, kasettidekki sekä radioviritin. Kun ekaa kertaa kytkin siihen levysoittimen niin tajusin että nyt kuulostaa oikealta. Ei ollut aika kullannu muistoja vaan se sama kirkas, tarkka soundi tuli edelleen ulos näiden oman ajan halppisvehkeitten läpi. Tästä syystä vanhoista stereoista ja stereovahvistimista pyydetään sumeita summia vieläkin... Koko tämän Jargonin tarkoitus oli vaan sanoa että saadakseen sen vanhan, kirkkaan, tarkan ja potkasevan soundin, ei kannata suunnata paikalliseen giganttiin vaan esim Huutonetin syövereihin. Vaikkakin leffakäyttöön uudet härpäkkeet on Must, niin edelleen se paras soundi löytyy niistä 70-80luvun kamoista. Itselläni on erikseen nykyään leffakäyttöön vehkeet ja musat kuunnellaan eri kamoilla.

  Toivottavasti sait jostain kiinni tästä aamusesta höpötyksestä :)
   
 4. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,404
  Kiitokset:
  208
  Pisteet:
  93
  ^
  Kyse ei sinällään ole äänenlaadusta vaan käytön laadusta.
  Dedikoitua CD-soitinta voi olla huomattavasti miellyttävämpi käyttää, kuin BD-soitinta CD-soittimena.
  Sinänsä tuossa hintahommassa mennään ihan valmistusmäärillä, koska BD-soittimia menee kaupaksi ehkä muutama miljoona enemmän, kuin niitä CD-soittimia, lienee selvää, miksi se BD-soitin on halvempi?

  Äänenlaadusta vielä, ei se halpa soitin vaan välttämättä osaa, itse luulin DVD-levyn olevan kuraa/väärin tehty, kun soitin sitä kuudenkympin Sampan BD-soittimella ja ääni kuullosti lievästi sanottuna kummalliselta, mutta kyse oli vaan soittimen kädettömyydestä/vääristä oletuasetuksista, joiita ei saanut itse säädettyä.

  T: Vesku
   
  rick79 kiitti tästä.
 5. i9Extreme

  i9Extreme Senior member

  Liittynyt:
  22.09.2011
  Viestejä:
  2,650
  Kiitokset:
  396
  Pisteet:
  113
  Äänenlaadusta ja käyttömukavuudesta jo mainittiinkin.

  Kuuletko noiden mahdollista eroa, on paljon kiinni miten laadukkaat kaiuttimesi ovat. Ja onko sillä edes väliä - Joillekin MP3: in on hyvän laatuista.
   
 6. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,401
  Kiitokset:
  217
  Pisteet:
  93
 7. Axu_

  Axu_ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  14.10.2008
  Viestejä:
  9,819
  Kiitokset:
  239
  Pisteet:
  143
  Eikös tuosta BD-soittimesta puutu koko DAC? Yamahan sivuilla mainitaan liitäntänä myös analoginen, mutta en tiedä mitä liitäntää sillä muka tarkoitetaan?

  Eli siinä tapauksessa BD on cd-käytössä vain ns. "pyöritin", jolla saa bitit levyltä toisen laitteen muunnettavaksi analogiseen muotoon, tässä tapauksessa vahvistimelle.
   
 8. Rpalo

  Rpalo Member

  Liittynyt:
  17.02.2010
  Viestejä:
  85
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  18
  Hei loistavaa, runsasta keskustelua! Nyt on helppo päätös ostaa CD-soitin. Ja levyjä :)

  Kaiuttimia on kaksi, isot tornit 90-luvulta, kierrätyskamaa. Tuli tuommoset ilmaiset jostakin kaapaistua matkaan, taaperoita kun on talossa, niin ei sitten haittaa vaikka tökkivät ne hajalle. Myöhemmin satsataan kaiuttimiin.

  Tulee kyllä paljon soiteltua mp3-tiedostoja tikulta sekä youtubea, kun ei ole CD-soitinta ollut. Äänenlaadun eroakaan ei siksi ole voinut vertailla, kun ei cd-soitinta ole ollut, mutta kohtapa tuo selviää. CD-mankka on hajonnut kauan sitten ja ollut sitten muuta hässäkkää tässä että nyt vuosien jälkeen on alkanut vasta kaipaamaan soitinta.

  Outo juttu tuo että Yamahakaupan mukaan BD-soittimessa tosiaan olisi analoginen ulostulo, pistokkeita ei kuitenkaan kuvassa ole.

  Kiitos kaikille!
   

Jaa tämä sivu