1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Mista wlan paalle windows 7:ssa

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi jak2 03.09.2017.

  1. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,797
    Kiitokset:
    1,019
    Pisteet:
    223
    Laitehallinnasta voisi kattella onko kortti toiminnassa.
     
    *Trinity* kiitti tästä.
  2.  
  3. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    3,531
    Kiitokset:
    719
    Pisteet:
    123

    En usko että ne aiheuttaisi tuon tomimattomuuden, vaikka noin yleensä voikin ongelmia aiheuttaa. Ja varsinkin kun tuossa trroubleshooterissa sanotaan selkeästi että langaton yhteys on pois päältä.

    Voit postaa sen tiedoston vaikka windows ilmoittaakin että kyseessä on järjestelmätiedosto, jos se on windows.old kansiossa. Mutta anna windowsin itse poistaa se, ettei varmasti synny ongelmia. Allla ohje.
    https://www.sevenforums.com/tutorials/19151-windows-old-folder-delete.html
    Ja vielä aikaisemmin pistämäni linkki jossa vastaavaa asiaa sivutaan.
    http://neko.kapsi.fi/ohje/Windows_7-vinkit/cleanmgr_vapauta_levytilaa.html

    Lähinnä voit laitehallintaa katsoa niin kuin whatta heck tuossa ylempänä ehdotti. Jos on fyysisesti rikki voi sitä olla vaikeampi todentaa.

    Varmaan käyty jo läpi tässä keskustelussa, mutta katso nyt vielä koko tietokone jokapuolelta myös pohjasta, ettei siinä ole mitään fyysistä katkaisijaa langattomalle yhteydelle joka on off -asennossa.
     
  4. jak2

    jak2 Member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Laitehallinnassa ok.wlan kytkinta ei loydy.olen selainhistorian mukaan kaynyt netissa viimeksi 2.9 lauantaina.olen voinut poistaa oldeja edellisena paivana itse suoraan siis en windowsin kautta.jos ongelma johtuisi oldien poistosta olisiko kone silti voinut toimia poiston jalkeem viela puoli vuorokautta vai voiko tuosta vetaa sen johtopaatoksen etta oldien poisto ei vaikuta?olen voinut muuttaa jotain akunsaastoasetuksia.Voiko kone olla sen johdosta laittanut wlanin pois paalta?milloin lappari yleensa laittaa wlanin pois paalta?mina en ole kayttanyt f8:a ennen eli sita ei ole tarvinnut laitttaa erikseen paalle.
     
  5. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    3,531
    Kiitokset:
    719
    Pisteet:
    123
    Ei ne old kansioden poistot wlania pois päältä ota, vaikka ne itse poistaisikin.
    Se sun näppäimistö tosiaan voi olla hajalla kun ja jos sitä wlania ei saa päälle vaikka kuinka painelisi oikeita nappuloita. Tuo vianmäritys kuitenkin ihan selkeästi sanoo että se on pois päältä.

    En osaa sanoa onko virrankäyttösuunnitelmalla vaikutusta, mutta kannattaa palauttaa ne takaisin normaaliasetuksille ja kokeilla.

    Lataa NetAdapter Repair All In One 1.2 alta työpöydälle.
    https://www.bleepingcomputer.com/download/netadapter-repair-all-in-one/dl/270/

    Aukaise NetAdapter all in one kilkkamalla kuvaketta hiiren oikealla ja valitsemalla "suorita järjestelmänvalvojana"

    Pistä valinnat kuin alla kuvassa. Klikkaa "Run All Selected" kun ohjelma on valmis klikkaa advanced repairs, tämän jälkeen komentokehote vilkkuu joitain kertoja, kun NetAdapter on valmis pyytää se koneen uudelleen käynnistystä. Käynnistä kone uudelleen ja liitä työpöydlle ilmestyneet 2 netadapter tekstitiedostoa tänne.

    net.
     
  6. jak2

    jak2 Member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Teen nain. F8 toimii.kun painan sita niin on screen keyboardin f painikkeet muuttuu numeroiksi.
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,726
    Kiitokset:
    650
    Pisteet:
    123
    Mites tuon *Trinity*n edellisen neuvon kanssa kävi?
    Nyt en oikein ymmärrä, missä se sen näyttää?
    Minulla ei screenkeyboardissa (Näyttönäppäimistö) ole edes functionäppäimiä seiskassa.
     
  8. jak2

    jak2 Member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Painoin fn screenissa ja numeroiden tilalle tuli f nappaimet.trinityn neuvoa en viela kokeillut koska
    Levyasema sanoo etta ei ole levya seka dvd lle etta -rw: lle ja +r:lle.ja ejectoi levyn.onko siina mihin levy laitetaan jokin lukija ja voiko sen esim puhdistaa vai mista mahtaa johtua moinen ja voiko sille tehda mitaan paitsi vaihtaa levyaseman?usb portit on rikki.
     
    Viimeksi muokattu: 21.09.2017
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,726
    Kiitokset:
    650
    Pisteet:
    123
    Optiseen aseman lukupään puhdistamiseen voi hankkia puhdistuslevyn.
    Mutta kun asiasta hypitään toiseen, niin mitä tulosta tuo*Trinity*:n linkki antoi?
     
  10. jak2

    jak2 Member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    En paase lapparilla nettiin minulla on vain puhelin eli en voi ladata mitaan lappariin.kayn lataamassa tuo muualla levylle jos saan cd aseman toimimaan
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,726
    Kiitokset:
    650
    Pisteet:
    123
    Eiks tuo olisi helpompi ladata USB-tikulle?
     
  12. jak2

    jak2 Member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Usb portit on rikki.asema alkaa pyorittaa levya paremmin kun nostaa asemaa.siina voi olla liian loysalla kiskot.missakohan on kelkan ruuvit jos nita kiristaisi
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,726
    Kiitokset:
    650
    Pisteet:
    123
    Varmaan vaikeaa tehdä mitään, kun kaikki on rikki, mikä noissa kaikissa usb-porteissa on?
     
  14. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,693
    Kiitokset:
    700
    Pisteet:
    173
    Suo anteeksi, että poikkean aiheesta, mutta eikö nyt kannattaisi lähteä siitä, että nuo läppärit ovat jo tiensä päässä? Alle 300:lla eurolla saat 4-5 vuotta vanhan käytetyn yritysläppärin. Sellainen on suunniteltu kestämään käytöä ja päihittää vieläkin paljon uudemman kuluttajaläppärin.
    https://taitonetti.fi/kaytetyt-kann...enovo-Thinkpad-T430-i5-4-320GB-14-HD-Win10-A2
    Käytetyn läppärin akkukesto on aina arvoitus, mutta tuossa luvataan akunkin olevan kunnossa
    http://keskustelu.afterdawn.com/threads/myydään-lenovo-thinkpad-t430-tehoakulla-varustettuna.767383/

    Näyttää siltä, että nykyisillä koneillasi ei ajureiden lataus ja asennus eikä paljon muukaan enää onnistu.
     
    *Trinity* kiitti tästä.
  15. jak2

    jak2 Member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    tuolla lukee etta wireless network connection:
    The adapter is not connected. Ja toisaalla network adapter realtek wireless lan: this device is working propely.
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 22.09.2017
  16. jak2

    jak2 Member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Puoli tuntia Windowsin updaten jalkeen 3.9 olen kaynyt viimeksi netissa.onko huono idea vaan poistaa update?siita ei juuri seuranne ongelmia windowsin toiminnassa?
    Windowd featuressa on kuvan toiminto.mikakohan se on.laitoin sita paalle mutta siihen ei tullut ruksia vaan se meni kokonaan siniseksi
     

    Liitetyt tiedostot:

  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,726
    Kiitokset:
    650
    Pisteet:
    123
    Tämä alkaa tuntua eilisen päivän etsimiseltä.

    Annan sinulle nyt hyvän neuvon, jota muutinkin jo suositteli.

    Hanki jostain uusi tai käytetty toimiva kone, et tuolla epäkuntoisella laitteella voi mitään tehdä, jossa on niputtain mekaanisia ja ohjelmallisia vikoja, jossa viat estää korjausyritykset.

    En tiedä miten asia pitäisi sinulle kertoa, jotta heräisit todellisuuteen, sorry nyt, mutta joskus pitää käyttää suoraa kieltä, koska muuten ei mene näköjään perille.

    Annettuihin neuvoihin pitäisi saada aina kysyjältä suoraa palautetta, jolloin eteneminen olisi huomattavasti helpompaa.
    Ihan ensimäinen kohta olisi koneen vikojen investointi ja niistä kertominen, eikä pala palalta lisätä tietoa toimimattomista laitteista ja puutteista.

    Uutta konetta nyt vaan etsimään, 1pertillä oli aikaisemmin hyviä ehdotuksia, mitkä kannattaa ottaa ihan vakavasti.
     
    *Trinity* kiitti tästä.
  18. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    3,531
    Kiitokset:
    719
    Pisteet:
    123
    Joo olen samoilla linjoilla tarantellan ja 1pertin kanssa. kone on niin huonossa kunnossa ettei se aiheuta kuin harmia käyttäjälle.

    Joo se varmaan on kunnossa, mutta se ei ole päällä ja se on ognelma. En osaa sanoa vaatiiko se ihan fyysisen napin painalluksen että menee päälle. Vai voko esim tuo netadapter ohjelma sen päälle saada.

    Voit kokeila viimeisten päivitysten poistoa se ei aiheuta ongelmia, mutta en usko sen auttavan.

    Älä muuttele asetuksia joista et tiedä mitä ne tekee, kysy aina ensin.

    Tilanne on nyt kuitenkin se että pitäisi saada jotain konkreeettista aikaiseksi. Muuten tässä tuhlataan vaain tositemme aikaa, eikä se hyödytä sinuakaan ollenkaan.

    Seuraaviin pitäisi saada vastaukset.

    Onko tosiaan niin että kaikki usb-portit on rikki? Fyysisesti vai ei vain muuten toimi.

    Saatko koneen jonnekin jossa voit käyttää kiinteää yhteyttä, jotta saisit tuon netadapter toolin koneellesi.?
    Se on oikeastaan ainoa vaihtoehto tällä hetkellä jos kerran usb:t ja dvd asema on poissa laskuista.
     
  19. jak2

    jak2 Member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiintea yhteys ei toimi.usb portit on fyysisesti nakyvasti rikki.olen kayttanyt konetta useamman vuoden wlanilla.cd aseman yritan saada toimimaan koska helpompaa jos saan tiedostoni ulos.eli cd asema on ainoa minka kautta voin saada softaa koneen sisaan.mietin sita etta voisiko olla mahdollista etta fn ja f 8 ei toimi yhteen?eli etta kumpikin toimii erikseen muttei yhteen? Ei kai?poistin paivitykset .ei auttanut.mulla on toinen kone mutta siita puuttuu ubuntun wlan ajurit .kiitos kaikille kovasti avusta.raportoin jos onnistun korjaamaan cd -aseman ja paasen eteenpain
     
    Viimeksi muokattu: 23.09.2017
  20. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,726
    Kiitokset:
    650
    Pisteet:
    123
    Minulla on sinulle ehdotus:
    Toinen kone on lähes täydellisesti rikki ja toisessa koneessa ongelmana on vaan wlan-ajuri linuxilla, niin asenna siihen toisen koneen windows käyttöjärjestelmä, jos sillä tavalla saisit yhden toimivan koneen.

    Kiinteä yhteys muodostetaan RJ45 johdolla modeemista, onko se rikki vai eikö ole modeemia tai yhteyttä modeemiin? Oletko pelkästään tuon puhelimen yhteyden varassa?

    Jos FN ja F-näppäimet erikseen toimii, niin kai ne toimisivat myös yhdessä?
     
  21. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,797
    Kiitokset:
    1,019
    Pisteet:
    223
    Onko toisessa koneessa toimivaa dvd - asemaa? Jos ei niin:
    https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...08D2S-U-LITE-ulkoinen-Slim-DVD-RW-asema-musta jolla saa asennettua mahdolliselta asennuslevyltä windowsin. Tässä on kylläkin jo niin pää pyörällä probleemien kanssa että huhhuh.

    Luurista saat jaettua wlan yhteyden siiheen ehjään läppäriin.... kai. Erona tietysti että normikoneen ajurilevykkeeltä voisi ajella lan-ajurit. Miten muuten tuon wlanin kanssa, sisäänrakennettu läppäreissä?
     

Jaa tämä sivu