1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Mistä yhteys tulee

Viestiketju Laajakaistaliittymät -osiossa. Ketjun avasi Pesusieni 02.09.2021.

  1. Pesusieni

    Pesusieni Member

    Liittynyt:
    18.05.2019
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Hei, muutin uuteen osoitteeseen ja Telialta sain siihen 100m nopeudella valokuituyhteyden. Vanhassa asunnossani oli simppelisti sähkökaappi mistä sai valittua mistä pistorasiasta saa ethernret kaapelilla yhteyden. Tässä uudessa asunnossa ei ole muuta kuin tavallisia pistorasioita sekä puhelin pistorasioita. Voiko se netti tulla tälläisestä puhelin pistorasiasta? Talo on vähän vanhempi. Yksi ethernet kaapeli on vedetty toisesta makuuhuoneesta seinien läpi olohuoneeseen televisiota varten ilmeisesti siksi että olohuoneessa ei ole puhelin pistorasiaa. Onnistuuko jos ostaa sellaisen adapterin mikä laitetaan puhelin pistorasiaa ja siihen saa ethernet kaapelin kiinni ja laittaa kaapelin suoraan koneeseen?
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,666
    Kiitokset:
    1,121
    Pisteet:
    223
    Jos asunnossasi ei ole muita, kuin puhelinpistoke, tarvitset ilmeisesti sitä varten modeemin.
    Kannattaa olla asunnon isännöitsijään yhteydessä. Hyvällä tuurilla häneltä voit saada tietoja.
    Ehkä parempi olisi kuitenkin olla yhteydessä Teliaan, he tietävät minkälainen yhteys taloon on kytketty js mitä sen lisäksi tarvitaan.

    Modeemia sinun ei kannata ennen hankkia ennen, kun olet saanut tiedot yhteydestä.
    Telia saattaa kaupata sinulle modeemia.

    Onko sinulle jäänyt vanhasta paikasta modeemi tai reitin? Minkälainen?

    Ei.
     
  4. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,446
    Kiitokset:
    1,087
    Pisteet:
    243
    Onkohan kyseessä tosiaan valokuituyhteys? Jos on, olisiko kyseessä kaapeli-tv?

    Rajallisethan minun tietoni tietysti ovat, mutta en ole kuullut, että valokuidulla taloon tulevaa yhteyttä jaettaisiin asuntoihin vanhojen puhelinlinjojen kautta. Puhelinlinjoja hyödyntävä netti toteutetaan usein VDSL-tekniikalla, jolloin asunnossa olevaan puhelinpistorasiaan liitetä tarvittava modeemi. Kaapelimodeemi puolestaan liitetään antennirasiaan erillisen haaroittimen kautta.
     
    tarantella kiitti tästä.
  5. leinmi

    leinmi Active member

    Liittynyt:
    13.01.2009
    Viestejä:
    3,914
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Puhelin pistorasiasta et saa valokuitua koska käyttää VDSL tekniikkaa. valokuitu vaatii tosiaan kaapeliverkon toimiakseen ja normaali ethernet modeemi(kaapeli) ei toimi puhelin pistorasiasta.
     
  6. pentsu

    pentsu Active member

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    1,374
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    68
    Itse asiassa valokuitu vaatii kuituverkon toimiakseen. Kaapeli-Tv tulee ihan koaksiaalikaapelissa
     
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,446
    Kiitokset:
    1,087
    Pisteet:
    243
    En nyt oikein ymmärtänyt, mitä tarkoitat. Vaikka sanoin, että tietoni ovat rajalliset, niin ymmärrän, että optinen verkko toteutetaan valokuidulla eikä kuparikaapelilla. Mutta eikö kaapelitelevisio voi tulla taloon nykyisin myös valokuituyhteydellä, vaikka talon sisäinen antenniverkko on koaksiaalinen?
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,666
    Kiitokset:
    1,121
    Pisteet:
    223
    Paikka, jossa aikaisemmin asuin, tuli yhteys talon jakamoon valokuidulla. Sieltä TV-signaali jaettiin koaksiaalikaapelilla asuntojen TV-pistokkeisiin, johon liitettiin Kaapelimodeemi TV/Data erottimella.

    Edit: Uusiin taloihin kai rakennetaan jo kuituverkko kaapeli TV:lle.
     
    Viimeksi muokattu: 02.09.2021
    1pertti kiitti tästä.
  9. pentsu

    pentsu Active member

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    1,374
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    68
    Olisi ehkä pitänyt sittenkin käyttää lainaustoimintoa vastatessa. Tarkoitus oli kommentoida tuota nyt alla lainattua. Ja kyllä. Kyllä kaapeli-tv:täkin varmasti kuidulla siirretään . Jossain kohtaa ketjua signaali täytyy kuitenkin vaihtaa siihen koaksiaaliin jolloin valokuidun hyöty datan siirrossa jääkin sitten siihen.

     
  10. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,201
    Kiitokset:
    173
    Pisteet:
    93
    Näin mulla kevään jälkeen toimii töllö, nettiä ei kiinteästi saa kuin puhelinlinjojen kautta ADSL:nä se 20M, jonka 4G peittoaa keskimäärin 35M.

    T: Vesku
     
  11. Pesusieni

    Pesusieni Member

    Liittynyt:
    18.05.2019
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kyllä mulla vdsl2 modeemi on siinä puhelinverkkorasiassa
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,666
    Kiitokset:
    1,121
    Pisteet:
    223
    Toimiko se siinä myös ja muodostaa yhteyden verkkoon?
     
  13. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,332
    Kiitokset:
    199
    Pisteet:
    93
    Eli sulla on vdsl2-modeemi mutta haluat tietää kuinka siitä jaetaan verkkoa kätevästi muihin huoneisiin?

    Et voi käyttää puhelinverkkoa suoraan tähän tarkoitukseen. Jos kämppä on oma, voit kysyä sähköfirmalta onko nykyisissä vedoissa tilaa ethernet-kaapeloinnille. Voit hankkia myös pistorasioihin powerline-adapterit jotka saattavat toimia riittävän hyvin ja pienemmällä investoinnilla:

    https://www.verkkokauppa.com/fi/search?query=Powerline
     
  14. pentsu

    pentsu Active member

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    1,374
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    68
    xDSL yhteydet nimenomaan toimivat lankapuhelinverkossa
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,666
    Kiitokset:
    1,121
    Pisteet:
    223
    Tiedetään kyllä, mutta halusin vaan kuulla, saiko sen toimimaan, eli pääsikö nettiin.
     
  16. pentsu

    pentsu Active member

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    1,374
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    68
    Joo, mä putosin jo kärryiltä. Alussa puhuttiin kuidusta ja nyt VDSL:stä...
     
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,666
    Kiitokset:
    1,121
    Pisteet:
    223
    Joo, jahkailtiin aika kauan minkälainen yhteys kysyjällä on, kunnes se selvisi. Vieläkään ei tiedetä, saiko sen toimimaan.
     
  18. Pesusieni

    Pesusieni Member

    Liittynyt:
    18.05.2019
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Sain toimimaan, asentaja oli jotain sössinyt ekalla kerralla eikä nettiä siksi tullut asuntoon. Kävi toisen kerran jakamolla ja netti alkoi heti toimimaan. Yhteys on siis vedetty valokuitukaapelilla kiinteistön jakamoon mistä vdsl yhteys asuntoon puhelinpistorasian kautta
     

Jaa tämä sivu