1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu Mistä ostaa Gigabyten läppäreitä?

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi Diapolo10 22.03.2019.

 1. Diapolo10

  Diapolo10 Newbie

  Liittynyt:
  28.02.2019
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  1
  Elikkäs, tarvitsen ns. "jokapaikanhöylän" läppäriksi, eli selkokielellä parhaan kompromissin laskentatehon ja akunkeston välillä, mielellään ilman sen suurempia sivu-uhrauksia. Aika pitkään on tällaista tullut jo etsittyä, kun lopulta sain jostain kaivettua esiin Gigabyten Aero-läppärivalikoiman. Näistä erityisesti Aero 15 ja 15X olisivat lienee parhaat mahdolliset vaihtoehdot omiin käyttötarkoituksiini (GTX 1060/1070 ja 90+ Wt akku, kelpo prosessori, hyvät liitännät, ulkonäkö sopii työpaikallekin jne).

  Noh, mitä sitä sen enempää vatvomaan, kun sopiva malli löytyi? Valitettavasti toisin kuin valmistajan verkkosivut väittävät, Verkkokauppa ja Jimm's eivät kumpikaan vaikuta myyvän Gigabyten kannettavia, enkä ole onnistunut niitä muistakaan Suomen kaupoista bongaamaan, Ruotsista puhumattakaan. Ainoa vaihtoehto on siis tilata ulkomailta, mutta tässä tuleekin suurin ongelmani. Jos tilaan jostakin Euroopasta, koneen näppäimistö vastaa todennäköisesti paikallismalleja eikä siis ole meille pohjolan asukkaille kovinkaan tuttu. Toisaalta, jos pistän tilauksen esim. Neweggiin, saan vissiin ihan kelvollisen amerikkalaisasetelman, mutta nyt laturin pistoke ei täsmää omiamme.

  Onko ainoa vaihtoehtoni nyt kantaa mukanani aina adapteria, vai tietääkö kukaan teistä parempaa ratkaisua? Muukin läppäri kelpaa jos osaatte jotakin suositella, mutta en usko että kovin montaa vastaavaa vaihtoehtoa näille löytyy.
   
 2.  
 3. odzmo

  odzmo Regular member

  Liittynyt:
  05.11.2006
  Viestejä:
  135
  Kiitokset:
  24
  Pisteet:
  28
  Berliininmurteinen näppäimistö on parhaiten liki suomalais-ruotsalaista näppäimistöä ja verkkolaitteen pistoke kaiketi yhteensopiva. Tosin käyttöjärjestelmän kielenä saksa saattaa tökkiä enemmän kuin englanti?

  Nimim. lontoonmurteista näppäimistöä joskus suomenkielisenä käyttänyt
   
  Diapolo10 kiitti tästä.
 4. zipperi

  zipperi Regular member

  Liittynyt:
  29.11.2004
  Viestejä:
  646
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  Viimeksi muokattu: 22.03.2019
 5. Diapolo10

  Diapolo10 Newbie

  Liittynyt:
  28.02.2019
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  1
  Päädyin lopulta tilaamaan koneen saksasta, ja testikäytössä on kyllä hyvin toiminut. Aion pistää koneeseen vielä toisen muistikamman, vaihtaa verkkokortin uudempaan ja vaihtaa näppäimistön z- ja y-näppäinten paikkoja, mutta muuten mitään vikaa ei ole ollut.

  Voin kyllä suositella muillekin, jos pieni lisätyö ei pelota. ;)
   

Jaa tämä sivu